Pt. Pop Vasile.
Salut domnule. Avem multe in comun. Port ochelari de vedere, folosesc clips cu lentile polarizante, am folosit ca si culori pana acum albul si galbenul, cateodata nu le mai vad nici pe acestea si am gandit ca si tine si am pus pe un tambur recent achizitionat, fir rosu. Am considerat ca poate rosul se va vedea mai bine pt. mine. Nu l-am incercat inca, fiindca s-a stricat vremea, insa dupa cele postate aici de alti colegi, se pare ca nici rosul nu va fi solutia salvatoare. Nu intotdeauna am probleme cu vizibilitatea firului, insa sunt anumite conditii care daca se intrunesc, firul devine invizibil pentru mine. Lumina soarelui sub un anumit unghi, dintr-o anumita directie, reflexia culorilor malului, a vegetatiei, pe suprafata apei, valurile, cu o anumite lungime de unda, etc. fac ca firul meu sa se piarda in peisaj. Daca pescuitul este din barca, imi schimb putin pozitia fata de locul abordat si firul devine iar vizibil. De pe mal e mai greu. Pe lac dau cu fir foarte fin la salau, cu 0.06 si am un fir plat nu rotund. Am observat ca si acest amanunt ma ajuta sa-l vad mai bine, mai ales pe ultimii 20-25m unde este usor rasucit si deci, mai vizibil in acelasi timp. Daca ar fi dupa mine, pentru sporire vizibilitatii, as sugera unui producator sa fabrice un fir cu alternarea albului cu negrul din doi in doi cm. Cum nu e dupa mine, ramane doar varianta firelor fluo, in nuante cat mai nenaturale, deci puternic contrastante cu mediul. Atat am avut sa-ti spun. Sa auzim de bine. Rew.