Crankbait blank

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

AdrianHD
veteran
veteran

Crankbait blank

Mesaj de AdrianHD » 16 Aug 2010, 17:27

Care e cel mai recomandat blank pentru o lanseta de crankbait? Carbon sau fibra de sticla?Cei care au asemenea lanseta,le propun sa spuna parerile,pro sau contra pentru fiecare tip de lanseta,fie ca e sticla,fie ca e carbon....
Until next time....Tight Lines!

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 16 Aug 2010, 17:44

eu am un st. croix mojo bass cranckbait 7' moderate, 3/8-1, 115gr, senzitiva si f. puternica, de care is f. multumit. dau cu ea din barca la stiuca cu voblere si linguri. lanseta e de cast. or fi sticlele bune, etc, dar eu nu pot sa trec cu vederea greutatea mare si grosimea cat coada de matura din fata manerului.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Aug 2010, 17:51

Ai pus mana pe vreo fibra de sticla moderna inainte de a afirma ca are greutate mare?
Cantareste sa vezi cat are st. croix mojo bass cranckbait 7' moderate. Un bat de fibra seticla de la Seeker, cu aceleasi caracteristici are 150 gr (180 cu greutatea suplimentara pentru echilibrare din coada blancului, care este optionala). Sint destule lansete de spinning de piata europeana care depasesc cu mult greutatea asta.
Chiar atat de firava a devenit specia umana incat sa ne cocarjim de la cateva grame in plus ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Aug 2010, 18:00

Am cantarit acum si Lamiglasul, care lanseaza pana in 1 1/2 oz (42 gr) si este cu maner full grip. Are tot 180 gr. Te rupe ! :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 16 Aug 2010, 18:09

Greu :))

Eu tot pe blancul ala mi-a iesit batul putin peste 160 g. E drept ca e cat mai dezbracat si cu Eva nu pluta.

Da oricum nu mai conteaza ca pun pe el uneori o mulineta de 400 g si sa dus dracu toata usurimea :))

Acum, pe bune, nu stiu de unde toata nebunia asta dupa cele mai usoare scule. Prefer scule care isi fac treaba si cu care ma simt eu bine, nu vreu fulgi de 8 grame.

Revenind la blancurile pentru cranckbait, nu cred ca exista ceva gen cel mai recomandat blanc pentru ..... Aici e chestie de gusturi perconale. Eu ma inteleg de minune cu fibra de sticla, insa nu ma deranjeaza sa dau cu crankuri si pe grafit.
Imagine

vlad21

Mesaj de vlad21 » 16 Aug 2010, 18:09

asa o fi..
pt moment eu ma declar multumit de lamiglas cranckbait :)
1/4 - 1 1/4

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 16 Aug 2010, 18:19

o recomandare ar fi si seria CertifiedPro de la Lamiglas ... eu folosesc (intr-adevar mai mult cu minnow-uri) un X 86 MTS din seria Salmon & Steelhead si ma impac de minune cu el pe rauri ceva mai mari ...

pana la urma se poate zice ca e si o chestie de gusturi ... uni prefera la crank-uri bete foarte rigide si rapide si le merge bine cu ele ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

vlad21

Mesaj de vlad21 » 16 Aug 2010, 19:12

Certified Pro..la asta ma refeream si eu :)

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 16 Aug 2010, 19:48

razvan m. scrie:Ai pus mana pe vreo fibra de sticla moderna inainte de a afirma ca are greutate mare?
Cantareste sa vezi cat are st. croix mojo bass cranckbait 7' moderate. Un bat de fibra seticla de la Seeker, cu aceleasi caracteristici are 150 gr
Chiar atat de firava a devenit specia umana incat sa ne cocarjim de la cateva grame in plus ?
am pus, da. mojo are fix 4 oz, varianta de fabrica. cu toate ca-s de categorie grea, prefer bete usoare, desi pescuiesc si cu bete de 300gr cand am chef.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 16 Aug 2010, 19:49

Deci pana acum,in top ar fi fibra de sticla :D
Until next time....Tight Lines!

Scrie răspuns