cort

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

cort

Mesaj de danr » 06 Mar 2005, 11:20

fratilor bagati si voi un pont, ma intereseaza un cort iglu de 3 pers, waterproof, rezonabil ca bani....
ce se gaseste pe piata ?

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 06 Mar 2005, 11:53

Corturi mai destepte gasesti la magazinele dedicate pentru echipament "de munte".
In ceea ce priveste problemele cu apa: depinde de cel care intinde cortul.
Suprafata exterioara NU trebuie sa se lipeasca de cea interioara.

Cind pun cortul caut o surpafata f usor inclinata, fara gauri si il orientez in functie de directia care bate vintul. In cazul in care exista vegetatie caut eventualele radacini care ar putea strapunge "talpa" si batatoresc locul.
Pentru perioadele ploioase dupa ce asez partea interioara, fac un mic sant de jur imprejur, dupa care intind folia exterioara trecind-o peste micul sant.

Daca cortul care vrei sa-l achizitionezi vrei sa-l folosesti si primavara devreme/toamna tirziu, atunci cind il cumperi vezi ca si materialul din care e facut interiorul sa fie tratat (cind il pipai il simti ca si cum ar fi cerat)".
Intr-o vreme erau pe la Metro niste corturi nemtesti cam pe la 1.5 - 2 mil.
Preturile din cite stiu incep de pe la 800 mii si tot urca.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 06 Mar 2005, 11:56

Pe " pescuitul.ro" la anunturi de vanzare gasesti o multime, inclusiv cateva firme care fac corturi foarte bune pentru ce ne trebuie noua la 2-4 milioane.
Incearca sa gasesti ceva cu imbinari cusute+lipite. Uitate bine la cusaturi sa nu fie panza "sparta".
Re.- waterproof" = foaia de polietilena- e sfanta. Nu pleca fara ea. La Dunare cand ploua, ploua nu se incurca.
La Urziceni exista o fabrica de material de campare care producea exclusiv pt export si armata.Am cumparat de acolo acum 18 ani doi saci de dormit facuti pt armata elvetiana si sunt la fel de buni ca-n prima zi. Cred ca mai este dar nu-i stiu numele; poate dai de ea.
Altfel..... Cabelas / Basspro/ etc ....dar nu cred ca merita deranjul.

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 06 Mar 2005, 14:42

am incercat eu la urziceni pt. cort si material impermeabil pt un adapost si mi-sa spus ca nu mai produc asa ceva. chestia cu santul este valabila dar la marginea primei foi de cort ca sa nu ajunga umezeala la talpa cortului .insa tot mai sfinta este folia din plastic pregatita in caz de nevoie.
dupa parerea mea cele mai indemanoase corturi sunt cele tip iglu pt. ca se monteaza si demonteaza repede si chiar daca nu sunt foarte rezistente la ploi, in caz de nrvoie cu un santulet in jurul cortului si cu o folie devin si uscate pe vreme de ploaie.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 06 Mar 2005, 15:58

Eu am un Northland Kreta, 3 persoane, 240/210/130, 4,95 kg, 2000 mm PU. A costat 100 si ceva euro.
Am prins niste furtuni cu el de ma sunau prietenii sa vada daca mai sunt viu. E super OK
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 07 Mar 2005, 12:00

Eu am un Iglu luat acu' vreo 3 -4 ani... Acum e in jur de 1.3 mil. Prin ce a trecut sarmanul cort, numai Delta si cu mine stie! Cel putin 3 furtuni( cunoscatorii stiu ce-i aia "vantul deDelta"...) si tot tanar si ferice e!
Intr-adevar, daca nu intinzi corect cortul ti-l face praf ploaia!
Al meu n-a avut cici o problema si am stat in el pana a picat prima ninsoare! Are pe folia de exterior suflata o pelicula de praf de aluminiu, ceva, care impermeabilizeaza perfect si atata timp cat nu se ating peretii intre ei e mai uscat ca un scutec nou!
Ca o chestie adiacenta... In Delta, cand il intind pt mai mult timp. pun sub el un strat de 10-15cm de papura si iarba... E cea mai Beton saltea posibila si plus de asta nici nu mai cari altceva inafara de sacul de dormit!
Din cand in cand mai verifici tensiunile din corzi si ai grija sa fie egale!

AI GRIJA LA CORTURILE DIN FASH VERDE INCHIS! LA SOARE EMANA O SuBSTANTA CARE TE INNEACA LA PROPRIU sI TE FACE SA-TI USTURE OCHII DE NU-TI REVII NICI IN 2 ORE !!! Am patit-o pe caldura. Pe frig n-am incercat...
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 07 Mar 2005, 13:12

Si eu am un iglu.Totusi, in urma unor experiente pe Olt, cind a plouat 3 zile aproape non stop, mi-am achizitionat o folie dubla de la Practiker pe care o pun peste cort.In noptile racoroase e un bun izolant iar de ploi nu-mi mai fac griji.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 07 Mar 2005, 14:14

io am un cort cumparat din Regie de la niste mici traficanti. Cica era din Ungaria. :?

Ce mi se pare inportant:

- sa fie de tip iglu;
- betele sa fie din fibra de sticla.
- folia (supracortul) sa fie aluminizata. Izoleaza termic mult mai bine.
- daca e frig afara - folosesc metoda lui legio cu un strat de iarba/papura sub cort.
- daca se poate - cusaturile de la colturi sa fie cauciucate.

In rest, sa fie bine intins, sacii+izoprenul - nelipsiti.

Nu folosesc folie de plastic nici in caz. Ma lasa fara aer si cortul face condens (de la respiratia).
near the beer

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Mar 2005, 14:26

din ala am si eu, de vreo 4 ani, tot din Regie si tot "cica" adus din ungaria. :) e ok, si-a facut treaba si a indurat bine multe furtuni si ploi torentiale pe la munte.

ovidius
veteran
veteran

Re: cort

Mesaj de ovidius » 07 Mar 2005, 14:41

danr scrie:fratilor bagati si voi un pont, ma intereseaza un cort iglu de 3 pers, waterproof, rezonabil ca bani....
ce se gaseste pe piata ?
Ai grija sa nu iei tzeapa. Ar fi bine sa mergi cu cineva care se pricepe, asta daca tu nu prea te pricepi la corturi. :D :wink:

Scrie răspuns