cormoran ULX

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 17 Noi 2009, 10:42

lanseta merge brici si la clean...e destul de fina pe varf pentru a ceda putin pe atac,asa ca nu tre sa iti faci griji ca o sa smulgi voblerul din gura cleanului....
o sa ramai oricum uimit de calitatea finisajelor si a materialelor mai ales ca e vb de o lanseta destul de ieftina.
merita fiecarte banut :wink:

ringogabi
senior
senior

Mesaj de ringogabi » 17 Noi 2009, 10:50

Foarte usor batzul, se comporta super la bibani. E putin cam "moale" pe varf, dar merge. Nalucile de 6-8 grame sunt cam greu de jucat, se incarca bine cu 2-4 grame. Eu am modelul ULX 2.13m, 1-9g, ultra light spining.
E un bat care iti da senzatii tari in drill, foarte sensibil.

raulus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de raulus » 20 Noi 2009, 20:57

vorbind tot de scula in discutie care mi-a atras si mie atentia,
vin si eu cu o intrebare mai de incepator intr-ale spinningului:
in functie de ce se alege lungimea batului?
am vazut ca ULX exista 3 variante. aia de 1.90 e clar de dat din barca.
dar mai sunt de 2.10 si 2.40 amandoua 1-9g.
(lasand la o parte faptul ca 2.40 nu e in romania) ce le diferentiaza?

Neamtul
veteran
veteran

Mesaj de Neamtul » 20 Noi 2009, 21:37

Lungimea. :lol:
In functie de lungime blancul isi va modifica comportamentul.Nu toti cauta acelasi lucru la o lanseta.

raulus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de raulus » 20 Noi 2009, 21:44

multumesc de raspuns, dar poti sa detaliezi putin in ce fel isi modifica comportamentul?
spre expemplu eu caut un bat finut, care sa arunce cat mai departe cu "chestii" cat mai mici posibil si cu care sa du la biban si clean in principiu

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 21 Noi 2009, 01:05

Ce fel de actziune are batzu asta? Ami face cu ochiu tare de tot...

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 21 Noi 2009, 04:22

adica la versiunea de 1.90, e un pic mai rigid decat cel de 2.10, si cel de 2.40.deci cel de 2.40 are o actiune parabolica, se va indoi mult mai tare.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Noi 2009, 07:55

raulus scrie:multumesc de raspuns, dar poti sa detaliezi putin in ce fel isi modifica comportamentul?
spre expemplu eu caut un bat finut, care sa arunce cat mai departe cu "chestii" cat mai mici posibil si cu care sa du la biban si clean in principiu
Ce inseamna departe??Cu cit atacul pestelui are loc mai departe de tine,cu atit o parte din informatie,se pierde pe drum,si reactia pescarului va fi putin intirziata,si vorbesc aici de tacurile fine ,anemice,cind pestele maninca prost.Ca sa elimini aceste neajunsuri,daca vrei sa pescuiesti cit mai departe de tine ,si se mai intimpla sa fie si apa adinca,atunci lanseta trebuie sa fie fast sau extra fast, in caz contrar vei avea rateuri dese sau pur si simplu nu vei percepe unele atacuri.Specific ca eu vorbesc aici de pescuitul cu plastice,pe jig.Treaba se complica la biban si clean pt ca pestii astia au gura sensibila si o lanseta extra fast le poate rupe gura in dril.A cauta sa pescuiesti departe nu este intodeauna un avantaj,asta doream sa scot in evidenta,idealul ar fi sa te poti apropia de pesti atit de mult incit sa ai un control cit mai bun al nalucii si reactii cit mai prompte,iar pentru aceasta trebuie sa ai o prezenta cit mai discreta fie ca esti de pe mal fie ca esti din barca. :wink:

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 21 Noi 2009, 20:24

daca intereseaza pe cineva , am vazut un batz din asta , dar de 1.85 parca, in nici un caz de 2.10 la magazinul Arrow de la gara de nord. Chiar azi ! 315 coco ULX 1-9 gr

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 25 Feb 2010, 13:07

Ce parere (ca si calitate) aveti de lanseta asta de la Cormoran http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -9377.html ? Ar merge la clean,biban si pastrav?

Scrie răspuns