merau trebuie sa cautam o scuzaAdelin scrie:Eu cred ca nu conteaza culoarea, dar sunt o gramada care cred ca din cauza strunei "nu a mers pestele".![]()
Conteaza culoarea strunei?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
-
empthy_cluster
- veteran

johnnybravo scrie:e diferenta (cel putin in atacuri) intre pescuitul fara struna sau cu struna, d-aia s-a inventat pikemono... deci la stuna-n *** cu beu mere mai bine?![]()
pikemono asta sti ce ii, purr marketing frate(cam cum ii lipiciu ala pentru crap ce lipesste vezi domne surplusu de fir de pe carlig
be smart be silent be deadly.....
Nu cred ca daca dai cu pikemono ai mai multe atacuri ca si la struna......asta se poate dovedi, atunci cand ai in fatza o balta care tzine stiuca si prinzi peste 100 de bucatzi pe zi... cand ai 2-3 atacuri pe zi si tragi concluzii, pot fi eronate!johnnybravo scrie:e diferenta (cel putin in atacuri) intre pescuitul fara struna sau cu struna, d-aia s-a inventat pikemono...![]()
- Mugurstefan
- veteran

Secret !
acum o sa va dezvalui un secret. Cei care nu prea prind stiuci s-ar putea sa gaseasca explizatia lipsei capturilor adevarate.
Culoarea strunei trebuie sa se asorteze cu coada voblerului sau a goangei si cea a mulinetei.
Altfel , combinatia este stridenta si pestele te catalogheaza lipsit de gust si nu serveste defel.
Culoarea strunei trebuie sa se asorteze cu coada voblerului sau a goangei si cea a mulinetei.
Altfel , combinatia este stridenta si pestele te catalogheaza lipsit de gust si nu serveste defel.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
-
adrianc
- utilizator constant

empthy_cluster scrie:johnnybravo scrie:e diferenta (cel putin in atacuri) intre pescuitul fara struna sau cu struna, d-aia s-a inventat pikemono... deci la stuna-n *** cu beu mere mai bine?![]()
pikemono asta sti ce ii, purr marketing frate(cam cum ii lipiciu ala pentru crap ce lipesste vezi domne surplusu de fir de pe carlig), nu cred ca de aia s-o `inventat` pike mono sa suplimenteze struna, in fond nici nare cum ca-i de tot r a h a t u
![]()
![]()
fii bun si explica-mi de ce crezi ca-i de tot rahatu...mie de exemplu mi se pare ok, mai ok decat struna. Poate ma insel dar mi s-a parut ca o lingura de 9-13 grame lucreaza mult mai bine "pe cadere" daca folosesc pikemono decat daca as fi avut struna.
are dreptate. chiar si un textil de 0.20 e mai rezistent la dintii stiucii decat un pikemono de 0.30. Pana si marlitele care abia daca aveau 3 dinti in gura si aia moi si mi-au taiat pike-mono.adrianc scrie: fii bun si explica-mi de ce crezi ca-i de tot rahatu...mie de exemplu mi se pare ok, mai ok decat struna. Poate ma insel dar mi s-a parut ca o lingura de 9-13 grame lucreaza mult mai bine "pe cadere" daca folosesc pikemono decat daca as fi avut struna.
Evident ca mai scoti cate o stiuca, sau daca ai noroc poti scoate cate 3 la rand. Dar ia pescuieste cum zicea mai sus, in conditiile in care prinzi peste 100 pe zi si din astea iti taie macar 30-40 si uite asa s-au dus 30-40 de linguri intr-o zi!
Daca-l pui contra dintilor stiucii, atunci trebuie sa prinzi 10 stiuci si sa fie inca bun, asa cum e struna metalica.
-
adrianc
- utilizator constant

nu vreau sa generez vreo polemica intrucat mi-e clar ca vorbesc cu oameni mult mai experimentati, dar:
sa-ti taie macar 30-40% din stiuci? Inseamna ca pescuiesti intr-un acvariu cu crocodili
. Oricat ar fi de mari stiucile, fie si numai de 10 kile, cred ca cel putin o treime din ele nu inghit toata lingura - ca doar nu dai cu rotative de 1. Ar insemna ca din cele care sa zicem ca inhaleaza lingura in intregime, jumatate sa taie struna.
In fine, cred ca e mai degraba o problema de prezentare discreta vs. relaxare psihologica. Mie imi place cum se comporta pikemono de 30 lbs. Dupa ce o sa am prima taietura poate o sa ma razgandesc
PS: din cate stiu eu, la anumite ate e suficient sa ai o piscatura ca sa se rupa imediat. Cu ce textil dai e post de struna?
sa-ti taie macar 30-40% din stiuci? Inseamna ca pescuiesti intr-un acvariu cu crocodili
In fine, cred ca e mai degraba o problema de prezentare discreta vs. relaxare psihologica. Mie imi place cum se comporta pikemono de 30 lbs. Dupa ce o sa am prima taietura poate o sa ma razgandesc
PS: din cate stiu eu, la anumite ate e suficient sa ai o piscatura ca sa se rupa imediat. Cu ce textil dai e post de struna?