Conteaza culoarea strunei?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 04 Oct 2007, 00:27

Adelin scrie:Eu cred ca nu conteaza culoarea, dar sunt o gramada care cred ca din cauza strunei "nu a mers pestele". :roll: :wink:
merau trebuie sa cautam o scuza :lol: ...ori i struna...ori este timpu...ori este ora din zi...ori ori ori....eh cateodata nu vrea sa pape....aste e...ne alegem cu plimbarea :wink:

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 04 Oct 2007, 09:30

johnnybravo scrie:e diferenta (cel putin in atacuri) intre pescuitul fara struna sau cu struna, d-aia s-a inventat pikemono... deci la stuna-n *** cu beu mere mai bine? :lol: :P

pikemono asta sti ce ii, purr marketing frate(cam cum ii lipiciu ala pentru crap ce lipesste vezi domne surplusu de fir de pe carlig :lol: ), nu cred ca de aia s-o `inventat` pike mono sa suplimenteze struna, in fond nici nare cum ca-i de tot r a h a t u :lol: :lol: :lol:
be smart be silent be deadly.....

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Oct 2007, 19:22

johnnybravo scrie:e diferenta (cel putin in atacuri) intre pescuitul fara struna sau cu struna, d-aia s-a inventat pikemono... :lol: :P
Nu cred ca daca dai cu pikemono ai mai multe atacuri ca si la struna......asta se poate dovedi, atunci cand ai in fatza o balta care tzine stiuca si prinzi peste 100 de bucatzi pe zi... cand ai 2-3 atacuri pe zi si tragi concluzii, pot fi eronate! :wink:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Oct 2007, 19:23

Cei ce au prins stiuca la viatza lor pot sa confirme ca struna nu e o piedica in calea succesului, ci din contra o struna de calitate ne ajuta sa aducem exemplarele frumoase la mal fara a scapa pestele cu naluca in gat. 8)

Mugurstefan
veteran
veteran

Secret !

Mesaj de Mugurstefan » 04 Oct 2007, 20:01

acum o sa va dezvalui un secret. Cei care nu prea prind stiuci s-ar putea sa gaseasca explizatia lipsei capturilor adevarate.
Culoarea strunei trebuie sa se asorteze cu coada voblerului sau a goangei si cea a mulinetei.
Altfel , combinatia este stridenta si pestele te catalogheaza lipsit de gust si nu serveste defel. :wink:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Oct 2007, 20:20

Bine punctat! :lol:

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 05 Oct 2007, 00:43

empthy_cluster scrie:
johnnybravo scrie:e diferenta (cel putin in atacuri) intre pescuitul fara struna sau cu struna, d-aia s-a inventat pikemono... deci la stuna-n *** cu beu mere mai bine? :lol: :P

pikemono asta sti ce ii, purr marketing frate(cam cum ii lipiciu ala pentru crap ce lipesste vezi domne surplusu de fir de pe carlig :lol: ), nu cred ca de aia s-o `inventat` pike mono sa suplimenteze struna, in fond nici nare cum ca-i de tot r a h a t u :lol: :lol: :lol:

fii bun si explica-mi de ce crezi ca-i de tot rahatu...mie de exemplu mi se pare ok, mai ok decat struna. Poate ma insel dar mi s-a parut ca o lingura de 9-13 grame lucreaza mult mai bine "pe cadere" daca folosesc pikemono decat daca as fi avut struna.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 05 Oct 2007, 00:54

ia pune struna de wolfram....si mai vb noi....apropo aia este gri inchis cu o ushoara nuanta metalica :lol: :lol: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Oct 2007, 07:13

adrianc scrie: fii bun si explica-mi de ce crezi ca-i de tot rahatu...mie de exemplu mi se pare ok, mai ok decat struna. Poate ma insel dar mi s-a parut ca o lingura de 9-13 grame lucreaza mult mai bine "pe cadere" daca folosesc pikemono decat daca as fi avut struna.
are dreptate. chiar si un textil de 0.20 e mai rezistent la dintii stiucii decat un pikemono de 0.30. Pana si marlitele care abia daca aveau 3 dinti in gura si aia moi si mi-au taiat pike-mono.
Evident ca mai scoti cate o stiuca, sau daca ai noroc poti scoate cate 3 la rand. Dar ia pescuieste cum zicea mai sus, in conditiile in care prinzi peste 100 pe zi si din astea iti taie macar 30-40 si uite asa s-au dus 30-40 de linguri intr-o zi!
Daca-l pui contra dintilor stiucii, atunci trebuie sa prinzi 10 stiuci si sa fie inca bun, asa cum e struna metalica.

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 05 Oct 2007, 14:19

nu vreau sa generez vreo polemica intrucat mi-e clar ca vorbesc cu oameni mult mai experimentati, dar:

sa-ti taie macar 30-40% din stiuci? Inseamna ca pescuiesti intr-un acvariu cu crocodili :shock: . Oricat ar fi de mari stiucile, fie si numai de 10 kile, cred ca cel putin o treime din ele nu inghit toata lingura - ca doar nu dai cu rotative de 1. Ar insemna ca din cele care sa zicem ca inhaleaza lingura in intregime, jumatate sa taie struna.

In fine, cred ca e mai degraba o problema de prezentare discreta vs. relaxare psihologica. Mie imi place cum se comporta pikemono de 30 lbs. Dupa ce o sa am prima taietura poate o sa ma razgandesc :)

PS: din cate stiu eu, la anumite ate e suficient sa ai o piscatura ca sa se rupa imediat. Cu ce textil dai e post de struna?

Scrie răspuns