constructia voblerului...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

BamseBST
veteran
veteran

constructia voblerului...

Mesaj de BamseBST » 05 Ian 2006, 19:22

salut! si la multi ani pe noul an tuturor utilizatorilor acestui forum!!!
odata cu venirea iernii ma plictisesc si tzin sa aflu de la care se pricepe , cum as putea sa-mi fac singur un vobler ? Raspunsul l-as dori indetaliat adica:
-materiale din care pot face
-vopseaua (ce fel de vopsea)
-barbeta..
-si binenteles lacul (sau denumirea) care trebuie aplicata peste vopsea sa nu crape, sa nu ia apa...

Ma ajuta orice detaliu, orice website, orice schitza , schema ce vreti voi.
Cred ca placerea este alta atunci cand prinzi la un vobler hand maid :lol: si cine stie poate pe viitor o fabricutza mica cu mici reduceri pentru cei care m-au ajutat :lol: 8)

merci

noname
veteran
veteran

gg

Mesaj de noname » 05 Ian 2006, 19:49

Apropo de constructia voblerelor mai stie cineva ceva de deschiderea xxx.go.ro

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 05 Ian 2006, 20:16

S-a postat o groaza pe acest forum, pe pescarul.com, mai e si un articol in aventuri la pescuit despre cam tot ce vrei sa aflii.
In rest numai documentare de prin toate partile. La inceput e greu de tot, multe dezamagiri, bla bla bla.... Da dac ai rabdare le scoti la cpat pana la urma.
Ca sa-ti faci o fabricutza eu zic ca sunt nevoie de cativa ani buni de cercerate in domeniu, putin talent, imaginatie si persistenta. N-am fabrica, da imi cam dau seama ce inseamna sa ajungi acolo....

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 05 Ian 2006, 23:32

cu fabrica am glumit evident :lol: vreau sa le fac pentru mine sa vad ce iese ...daca iese! :lol: nu ma ajuta nimeni?
parca am auzit pe cineva ca isi face singur voblerele nu?!

noname
veteran
veteran

jhjh

Mesaj de noname » 05 Ian 2006, 23:52

eh is secretosi oamenii mah ... uite sa-ti zic cum fac yo ....
Prima data caut un lemn bun de exemplu eu folosesc prunul (nush dc mai sunt care folosesc prunul) au bunicii mei la tara niste pruni taiati pusi intr-o gradina din care selectez stand ore in sir cu cutitul..apropo ideea mi-a venit acum 2 luni intr-o dupa amiaza cand ma plictiseam " exact ca tine.. mai iarna , voblere scumpe tot e greva si stau degeaba, hai sa fac ceva...
Si cum ziceam.... prima naluca a fost un popper cu flug pentru avat (l-am probat si sunt multumit de el) am taiat o bucata de ramura uscata de prun de aproximativ 4 cm, tubulara, i-am dat forma de popper cu cutitul apoi am smilgheruit-o cu diferite grosimi, astfel finisandu-se frumos, apoi cu super glue i-am inchis porii.. am uitat sa zic ca pe gaura centrala tot timpul asta am avut lasat un ac de cusut :wink: dupa cateva minute am scos acul, i-am pus axul si i-am dat prima mana de vopsea(alb) cu grija, l-am lasat sa se usuce si i-am facut niste punctulete negre pe el, dupa care iar l-am lasat sa se usuce. apoi dupa 3-4 ore l-am dat cu lac si l-am lasat 12 ore....
Dupa astea 12 ore i-am montat o margica rosie langa ancora iar pe ancora i-am pus o pana de cocos aprox la fel cum se leaga o musca ....
la voblere e putin mai greu, dupa ce fac treaba cu forma si smilgheruitu ii trag un semn drept cu o carioca pe unde ar veni barbeta apoi incep cu cutitul sa fac o incinta in locul in care o s o pun in functie de unghiul barbetei pe care il face cu planul voblerului dc este spre orizontala, aproape perpendicular o sa dea bine din "fund" barbeta o fac din carcase de casete bine finisate, apoi le lipesc cu super glue si tin de minune, inainte sa le vopsesc le probez cu tot cu greutate(ancora) in cada sa nu am surprize.. dupa care tine numai de creativitate.. am uitat sa mentionez ca fiind mici le pun numai o ancora, pt 2 la punerea axului il fac din 2 bucati pe care le unesc dupa aceea ....mai astea is sfaturi de incepator... eu asa fac (priveste partea buna macar ti-am zis :lol: ) fir intins...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 06 Ian 2006, 10:44

@salmosprorapala
Citeste ca am scris ca s=a scris multpeforum. Acu dac tie ti-e lene sa cauti acu nu mai e vina noastra. S-a scris si un articol in aventuri la pescuit intr-un numar precedent. Dac vrei ma uit si-ti zic in care ca sa=ti fie mai usor sa dai de el. E mult de scris si s=a scris cam tot ce era de spus la capitolul acesta pe forumul acesta. Daca te pui sa citesti de ce ti=am zis o sa-ti dai seama.Cauta si vei gasi.

noname
veteran
veteran

hbh

Mesaj de noname » 06 Ian 2006, 13:01

Daca stii un pic de engleza baga pe google un tacklemaking lure, or hand made lure... o sa gaseti...

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 07 Ian 2006, 03:20

Un sfat...sper sa va fie de folos.Este un site unguresc pe care vizitez des,si acolo am gasit acest articol.Nu stiu cati dintre voi intelegeti ungureste,sau cititi,dar cred ca dupa poze se pot trage concluzii.

Apropo..o chestie interesanta..barbeta e facuta dintr-o carcasa de caseta audio... :) ,merge mintea la baiatu'

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 07 Ian 2006, 10:40

Vectrex94 scrie:Apropo..o chestie interesanta..barbeta e facuta dintr-o carcasa de caseta audio... :) ,merge mintea la baiatu'
Nu prea merge.. :?
Plasticul de la carcasele de cd-uri si casete audio este foarte casant, daca dai prin niste crengi...poti sa te trezesti ca dai.....cu un jerk in loc de vobler...
dar..merge si la jerk, nu? :roll:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Ian 2006, 10:49

si crapa la diferente mari de temperature, sau cand pescuiesti la temperaturi mici

Scrie răspuns