eh is secretosi oamenii mah ... uite sa-ti zic cum fac yo ....
Prima data caut un lemn bun de exemplu eu folosesc prunul (nush dc mai sunt care folosesc prunul) au bunicii mei la tara niste pruni taiati pusi intr-o gradina din care selectez stand ore in sir cu cutitul..apropo ideea mi-a venit acum 2 luni intr-o dupa amiaza cand ma plictiseam " exact ca tine.. mai iarna , voblere scumpe tot e greva si stau degeaba, hai sa fac ceva...
Si cum ziceam.... prima naluca a fost un popper cu flug pentru avat (l-am probat si sunt multumit de el) am taiat o bucata de ramura uscata de prun de aproximativ 4 cm, tubulara, i-am dat forma de popper cu cutitul apoi am smilgheruit-o cu diferite grosimi, astfel finisandu-se frumos, apoi cu super glue i-am inchis porii.. am uitat sa zic ca pe gaura centrala tot timpul asta am avut lasat un ac de cusut

dupa cateva minute am scos acul, i-am pus axul si i-am dat prima mana de vopsea(alb) cu grija, l-am lasat sa se usuce si i-am facut niste punctulete negre pe el, dupa care iar l-am lasat sa se usuce. apoi dupa 3-4 ore l-am dat cu lac si l-am lasat 12 ore....
Dupa astea 12 ore i-am montat o margica rosie langa ancora iar pe ancora i-am pus o pana de cocos aprox la fel cum se leaga o musca ....
la voblere e putin mai greu, dupa ce fac treaba cu forma si smilgheruitu ii trag un semn drept cu o carioca pe unde ar veni barbeta apoi incep cu cutitul sa fac o incinta in locul in care o s o pun in functie de unghiul barbetei pe care il face cu planul voblerului dc este spre orizontala, aproape perpendicular o sa dea bine din "fund" barbeta o fac din carcase de casete bine finisate, apoi le lipesc cu super glue si tin de minune, inainte sa le vopsesc le probez cu tot cu greutate(ancora) in cada sa nu am surprize.. dupa care tine numai de creativitate.. am uitat sa mentionez ca fiind mici le pun numai o ancora, pt 2 la punerea axului il fac din 2 bucati pe care le unesc dupa aceea ....mai astea is sfaturi de incepator... eu asa fac (priveste partea buna macar ti-am zis

) fir intins...