Confecţionare plute

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
voodoo
utilizator nou
utilizator nou

Confecţionare plute

Mesaj de voodoo » 21 Ian 2015, 15:33

Ce strung/freză folosiţi pentru confecţionarea plutelor ?
Mulţumesc !

Spring
veteran
veteran

Re: Confecţionare plute

Mesaj de Spring » 21 Ian 2015, 16:15

Eu folosesc un utilaj de hidrofrezare la 200 bar. :lol1:
glumeam.

Cand eram copil unchiul meu avea un dispozitiv facut de el. Un suport U de platbanda prinsa pe o scandura care avea intr-o parte o bucsa si in cealalta un motoras de ventilator cu o mandrina micuta in care se prindea pluta. Cand se invarte poti strungi spuma/polistiren cum vrei tu cu o bucata de smirghel. Poti face cred un dispozitiv asemanator dintr-o surubelnita electrica.
http://www.dedeman.ro/timisoara/scule-s ... 01-li.html
Spor!
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 21 Ian 2015, 19:03

voodoo scrie:Ce strung/freză folosiţi pentru confecţionarea plutelor ?
Mulţumesc !
Se pot confectiona multe tipuri de srungulete pentru confectionat plute din lemn de balsa. Foarte important este sa pastreze o liniaritate perfecta intre partea fixa si partea mobila ( papusa mobila ) altfel plutele nu o sa fie nici o data perfect centrate fata de axul longitudinal. Eu folosesc un strungulet confectionat ( subansamblele facute pe masini de precizie ) actionat la pedala cu un motoras de masina de cusut.Poate face plute pana la cca 20 cm lungime. Lemnul de balsa il cumpar in profil rotund, de diferite diametre sau il decupez din bloc de balsa cu preducele introduse in masina de gaurit.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

RAFYYY91
veteran
veteran

Mesaj de RAFYYY91 » 21 Ian 2015, 23:31

nu o merge si cu un motoras mic de casetofon sau imprimanta? eu am o minibormasina cu motoras de imprimanta si are forta sa gaureasca lemnul pana la 1.5-2cm, ma gandesc ca o fi suficient de puternic pentru un strung micut

meanson
junior
junior

Mesaj de meanson » 22 Ian 2015, 08:46

Motorașul de mașină de cusut este cel mai fiabil Cum spune și Florin 1948 are pedala cu turație variabila și nou este 50 Ron
Vaporul pluteste dar cu pisica nu poti sa bati cuie

Scrie răspuns