COMPARATII

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

andreiberecleanu
junior
junior

Mesaj de andreiberecleanu » 25 Noi 2008, 20:58

Se poate sa ai dreptate nu zic ,dar ideea principala era ca DAIWA face acelasi lucru la aceasi calitate de 50 de ani .....si lumea stie ,de cind face Shimano mulinete sau bete ....aproape ca nu conteaza... :lol: :lol: :wink:
A si inca ceva ...ne poti "dovedi" ca Shimano face mulinete si bete de 38 de ani??Nu de alta dar sa fiu sigur ca esti bine documentat... :roll
Ma enerveaza subiectivismul, cand nici macar nu-mi place mai mult una, decat cealalta. N-as fi apelat la istorie ca sa-i spun omului de ce cred io ca e aia mai buna. In fine...
As fi zis ca are angrenaj mai rezistent (Daiwa), silentiozitate si fluiditate mai mare (Shimano), ca a inventat sisteme copiate si rascopiate de toata lumea(Airbail - Daiwa), ca a ajuns sa introduca cipuri si alte nebunii pentru calculul vitezei de rotatie la tamburi(Shimano) si asta poate sa mearga mult si bine...

Ia de-aici Toma, site oficial, mergi la anu de gratie 70:
http://corporate.shimano.com/publish/co ... story.html

valistrati, io zic ca scula cea mai buna e aia care-ti vine cel mai bine in mana. Dar sa n-o scuturi de doua ori, brusc. Aia se cheama japca! :lol1:

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 25 Noi 2008, 21:24

Vasile,mulinetele alea care le ai sunt cele mai bune!!!!Daca vei prinde peste mare cu ele ti se vor parea o minunatie!
Nu te purta ca o femeie care isi cumpara pantofi si acasa nu ii mai plac.
Daca te duci la pescuit si dai la peste fara incredere in scule,nu vei face NIMIC!
Pt. mine de ex. cea mai de incredere lanseta este Germina, sunt satul de pescari de pescari care dau o groaza de bani pe bete de firma si le e frica sa dea cu ele,sau sa le forteze sau li se rup la in niste cazuri in care bete din bazar ar face fata cu brio.Am vazut nenumarate cazuri din ce am spus mai sus incat alte comentarii sunt de prisos.
Nu te lua dupa unul si altul ca dai numai de subiectivism!Chiar daca vei primi si pareri obiective la un moment dat nu vei face diferenta.
Sa fii sanatos si sa prinzi peste cat mai mare si mai mult si atunci sigur vei stii daca mulinetele tale sunt bune sau iti trebuie altceva.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 25 Noi 2008, 21:26

N-as fi apelat la istorie ca sa-i spun omului de ce cred io ca e aia mai buna
de ce nu ? traditia inseamna ceva, la oricare producator. Daiwa are mai multe modele mai bune decat Shimano, comparate la aceeasi clasa, aici Vali are dreptate.
TEAM ATOM

andreiberecleanu
junior
junior

Mesaj de andreiberecleanu » 25 Noi 2008, 21:49

O fi fiind, daca zici. Se pune FA, FD, FB, sa zicem, in zece ani?
Adi, nu pricepi ca nu conteaza cine are dreptate? Ca nu spunem care-s mai buni, mai tari. As fi spus DE CE imi place aia sau aialalta.
Io le am pe ambele, pe fiecare le folosesc deopotriva. Eu m-as fi bucurat ca replicile oamenilor sa fie mai tehnice. Iesea un subiect mai interesant. De sapat la istorii, avem internetu la deget...
adi777 scrie:
N-as fi apelat la istorie ca sa-i spun omului de ce cred io ca e aia mai buna
de ce nu ? traditia inseamna ceva, la oricare producator. Daiwa are mai multe modele mai bune decat Shimano, comparate la aceeasi clasa, aici Vali are dreptate.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 25 Noi 2008, 22:01

adi777 scrie: traditia inseamna ceva, la oricare producator.
Sint nenumarati producatori cu traditie care au ajuns la un moment dat sa scoata pe piata numai porcarii (DAM, Mitchell, Abu Garcia etc etc). Unii s-au mai redresat, altii ba.
Deci nici cu traditia asta nu e asa simplu cum crede romanu :lol:

Daiwa sau Shimano ? Imi plac ambele la fel de mult. Ambele fac lucruri de calitate, cam la acelasi nivel, insa Daiwa ceva mai scump !
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 25 Noi 2008, 22:19

razvan m. scrie:
adi777 scrie: traditia inseamna ceva, la oricare producator.
Sint nenumarati producatori cu traditie care au ajuns la un moment dat sa scoata pe piata numai porcarii (DAM, Mitchell, Abu Garcia etc etc). Unii s-au mai redresat, altii ba.
Deci nici cu traditia asta nu e asa simplu cum crede romanu :lol:

Daiwa sau Shimano ? Imi plac ambele la fel de mult. Ambele fac lucruri de calitate, cam la acelasi nivel, insa Daiwa ceva mai scump !
Razvan ai dreptate! DAM, Mitchell, Abu sau cam dat la fund
imi era dor un pic de niste discutii in contradictoriu, cred ca o sa ma loghez din nou peste 2 luni, pana atunci fir intins!
TEAM ATOM

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 25 Noi 2008, 23:27

Bai, hai sa va spun eu cum si care e cea mai buna.Cand pescuiam cu Daiwa, normal ca ea cea mai buna mulineta....insa am fost dezamagit.Acum dau cu Shimano....deci e normal sa fie acum cea mai buna mulineta! :lol: :lol: :lol:
Pop Vasile scrie:
Eu sunt pescar cit se poate de incepator. ( 7 luni, din primavara )
Am putut sa vad ( cu extrem de mici exceptii ) numai sculele din magazine. De aici am ales sa si cumpar, deoarece......

Eu nu sunt capabil ( nu stiu, nu cunosc, nu am vazut...) sa fac o comparatie intre Shimano Stella si Daiwa Stiz.
Pot doar sa spun ca eu nu am pescuit ( nu am pus mina ) pe o mulineta mai buna decit Shimano Stella 1000 si 2500.
Daiwa Stiz nu am vazut nici in poza !

De aceea te rog ( fara niciun fel de obraznicie) sa imi spui tu de ce este mai buna Daiwa Stiz fata de Shimano Stella ( as prefera 2500 )
Daca esti la o rascruce si nu sti ce mulineta sa alegi intre Stella si Steez sa nu iti fie teama, pe oricare o cumperi nu e o alegere gresita.Daca ai o Stella si vrei sa incerci altceva, ia Steez-ul asa pt a incerca ceva nou, dar nu pt ca e mai buna.Arata altfel, atat!
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 26 Noi 2008, 02:25

@ Pop Vasile .....Si Steez si Stella sint virfuri de gama la producatorii aflati in top. Daca ai luat Stella intrebarea care pare fireasca e: -Ce vrei mai mult ??. Si alta intrebare ......De ce te macini acum dupa ce ai luat doua Stele?. Sau le-ai luat deodata pe ambele?. Daca in primele 7 luni de pescuit la naluci ai adunat arsenalul asta nu te vad bine peste vreo 5 ani.Ori umpli garajul pina la refuz,ori o sa fii vinat de pescarii locali,amatori de chilipiruri. :lol:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 26 Noi 2008, 11:59

valistrati, io zic ca scula cea mai buna e aia care-ti vine cel mai bine in mana. Dar sa n-o scuturi de doua ori, brusc. Aia se cheama japca!
..........................................................................................................
Mai, andreia berecleanu :lol: vezi ca ai gresit postul.. :lol: :lol:
Incearca pe viitor sa te enerveze eventualele tale postari nu ale celorlalti care nici macar nu fac referire la persoana ta ,basca mai au si dreptul sa se dea cu presupusul pe acest forum la fel ca tine .Ca tie nu-ti place ce scriu eu ,no problem nu citi ..simplu ,dar te rog nu incerca sa-mi "dictezi" ce sa scriu ca nu tine. :wink:
P.S. In cazul in care ti-o scuturi de doua ori ,brusc si o numesti japca ,atentie ca se pedepseste..... :lol: :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 26 Noi 2008, 13:31

Jedi scrie:Ori umpli garajul pina la refuz
Tocmai asta vreau sa evit !

Scrie răspuns