Combo de pastrav...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
aditud
senior
senior

Combo de pastrav...

Mesaj de aditud » 03 Feb 2011, 23:53

Pentru pasionatii de spinning la pastrav:

Ce ziceti de asta:

http://www.basspro.com/Fenwick-Elite-Te ... 6/-1743461

plus asta:

http://www.basspro.com/Pflueger-Patriar ... 4/-1759221

La noapte visez combo-ul Pflueger Patriarch 9530X + Fenwick Elite Tech ERR76L-F-2 :)

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 03 Feb 2011, 23:56

Hm..Fain combo..Mandrina aia imi place cel mai mult,mi se pare cel mai ergonomic model vazut pana acum
C&R

tux
veteran
veteran

Mesaj de tux » 04 Feb 2011, 02:42

Super mulineta. Si eu visez la ea :) Dar suma de 200$ cam "arde" la buzunar.
In afara de Patriarch si Supreme, ce alte modele mai lesne si bune in categoria ultralight/light are Pflueger ?

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 04 Feb 2011, 04:12

tux scrie:Super mulineta. Si eu visez la ea :) Dar suma de 200$ cam "arde" la buzunar.
In afara de Patriarch si Supreme, ce alte modele mai lesne si bune in categoria ultralight/light are Pflueger ?
Pana ieri BassPro au avut Supreme XT (modelul de dinainte de 2011, ca acuma e total schimbat) redus de la $130 la $70. Nu mi-am luat pt. ca avea maner tip manivela chiar si la mulinetele UL si L. Plus ca aia de L avea 7.4oz, chiar asa din magneziu cum era. Si mai tinea si 160yd de fir de 6lb, ceea ce probabil insemna ca era cam mare. Noul model Supreme XT are 7.2oz si tine 145yd de fir de 6lb. Tot Patriarch-ul ramane minunea, crede-ma, le-am pipait pe amandoua. Patriarch-ul tine 120yd de fir de 6lb, si am "dibuit-o" clar ca e o mulineta de UL/L. Pe cand Supreme XT pare cam mare de UL. Diferenta de pret e de $50 in favoarea XT.

O mulineta care nu m-a dezamagit ca performanta este BassPro Micro Lite MLE25F. Are numai 6.4oz, e din grafit toata. Tine 150yd de 6lb, are tambur mare (inalt, nu de diametru mare) si lanseaza bine. Anti-reversul este beton si chiar instant, e mai putin sofisticat decat la Daiwa Exceler, dar mai sanatos. Frana e OK. Dar, din pacate, performanta este una, si calitatea este alta. Pick-up-ul nu mi se mai inchide cu click, si de multe ori nici pana la capat, trebuie sa-l asez cu mana. Cand intra apa (chiar si putzina roua de la mersul dimineata prin iarba inalta) in ea o ia razna, chiar si plina de vaselina pe dinauntru, zici ca e rasnita cu boabe de cafea in ea. Ma rog, la $40, nu prea te poti astepta la prea mult. Dar, la cat e de usoara si la ce caracteristici are (plus 8 rulmenti), e, totusi, o super afacere. Parerea mea este ca daca o pescuiesti normal trebuie sa te tina vreo 2-3 ani fara probleme (se lauda unul pe BassPro c-a tinut-o 4 ani pana s-a bulit). Eu am luat-o in Februarie 2010 si am cam abuzat-o, mai ales asta vara...

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 04 Feb 2011, 14:32

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 05 Feb 2011, 03:32

La impresie artistica nota 10 la cea tehnica asteptam......... ! 8)

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 09 Mar 2011, 15:41

Ieri am reusit, in sfarsit, sa scot combo-ul la pescuit (vezi ultimele poze din galeria mea http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... r_id=10193 ). Am scapat numai un peste, si mai mult din vina mea (nu ma prinsesem ca-i atac si n-am incercat sa-ntep cum se cuvine). Plaja de aruncare este, dupa cum se vede, de numai 1/32-3/16oz, cu toate ca lanseta este Light. Este foarte specializata, "fast taper" (nu stiu cum sa traduc, ceva de genul ca scade repede in diametru de la maner la varf). Are varful extrem de sensibil si de tare (ideal pt. micro-jig). Cu pastrav de peste 1kg n-am avut emotii din pricina lansetei, ci din a firului (care desi e cotat la 4lb, are sub 0.13mm diametru) si a jigului (carligele de la TM sunt foarte slabe, se-ndoaie rapid la pesti mai mari). Cu toate astea, Stroft GTM e bestial, nici vorba sa se rupa. N-are stretch notabil, deci e ideal pt. jig. De mulineta, ce sa zic: eu n-am detinut pana acum ceva asa de performant.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

stradic
veteran
veteran

combo

Mesaj de stradic » 09 Mar 2011, 16:25

e frumoasa lanseta. Imi place! :shock:
rapala the best vobler in the world

Scrie răspuns