Combinatia ideala twister-jig

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 28 Feb 2007, 12:40

mihaimircea scrie:asa auzisem si eu despre gruburi ca prind bibani. De fapt la grub am prins cei mai frumosi salai, cei mai frumosi bibani, cele mai multe stiuci, carasi, fitofagi s.a.m.d. Chiar, de ce nu incep eu cu grub? :lol: Asa ca nu te mai lua dupa teorie.

Cel mai productiv grub a fost unul de 8 cm de culoare verde inchis cu ceva puncte negre in el. Pe punga scrie Riverside, YUM supercharged - put a usturoi. Am avut o punga de 10 buc adusa din state si acum mai am doar unu vai de mama lui de zdrente ce e, asa am tras de ele. De abia astept sa ma mai duc sa imi iau un sac. Pe magazinele online nu am vazut gruburile astea, le-am luat dintr-o alimentara la oha (din target parca).

Mihai

sa vezi acu ce sa vor comanda gruburi verde inchis de la americani :lol:
eu cel mai bine am prins cu shad alb cu negru pe spate si putin rosu. nu mai stiu marca.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

superbaloane
utilizator constant
utilizator constant

Culoare

Mesaj de superbaloane » 28 Feb 2007, 13:44

@mikebazga
Eu iti recomand sa iei de bun tot ce ti-am scris si sa multumesti forum-ului pentru ca exista. Mai ales daca esti la inceput si vrei sa-ti salvezi timpul si banii. Daca iti scriam pe privat le dadeam o valoarea adaugata informatiilor?
@mihaimircea
Pentru salau (aici nu includem strapul) nu-ti bate capul cu alte culori decat alb sidef si chartreuse. Noi n-avem (inca) bass, walleye, muskie, etc. pentru care s-au inventat tehnici, naluci, echipamente diferite. Cat despre forma in afara de shad (repet, vorbim de salau), nu merita deocamdata. Am truse intregi cu toate culorile si formele pamantului care zac aiurea si pentru care am platit bani grei. Daca vrei, du-te pe forme diferite de shaduri - asta-i alta poveste, vezi Bass Assasin (cel cu coditza in V) care chiar e prinzator. Incearca monturile cu carlig offset, dar iarasi e alta poveste.
Fir intins tuturor!

mihaimircea
veteran
veteran

Re: Culoare

Mesaj de mihaimircea » 28 Feb 2007, 13:46

superbaloane scrie:Pentru salau (aici nu includem strapul) nu-ti bate capul cu alte culori decat alb sidef si chartreuse.
Corect, foarte rar ajung la cutia cu colorate. Eu zic verde la chartreuse, mi-e mai comod :)
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 28 Feb 2007, 15:23

salut, din contra pot sa spun ca, chartreuse este mai prinzatoare la stiuca decat la salau, iar cu shaduri colorate am prins de multe ori salau mare.
Pe unde pescuiesc eu nu am prins niciodata salau cu chartreuse. :roll:
Marius

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 28 Feb 2007, 16:42

Alb sidef si firetiger .
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

mikebazga
junior
junior

Mesaj de mikebazga » 28 Feb 2007, 18:13

Ma bucur,ca,incet,se-ncalzeste atmosfera.Divergentele de opinii,de obicei au un final f.constructiv:progres curat(pt.mine,cel putin) :D .Asa ca, va rog,ziceti inainte,sunt un ascultator devotat.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 28 Feb 2007, 23:15

mike, ca o completare la ce a zis superbalone: asa ma enervez cand nu situ ce sa aleg dintre zeci de culori si combinatii. Nu e mai bine sa te limitezi la cateva? :lol: :lol:
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 28 Feb 2007, 23:35

eu eram fan shad-uri de 6-8cmpentru salau.
imi zice un nene de la energofish sa iau niste viermi cu coada dubla, verzi cu gliter,cu tot cu coada sa zic , ca poate aveau 6cm...
intr-un decembrie din barca, am prins vreo 12-14 salai nu f mari la 1,5kg, cu mono de 0,16 si jig de4g. eram 6 barci. era sa stric supararea cu prieteniimei ca nu aveam decat 5 cauciucuri, modelul prinzator.
prezentarea era un taras-grapis... :lol:
am revenit la magazin si am luat tot ce gasisem vreo 80 de dinozauri cu coada dubla,la incredibilul pret de 0,40ron, 4000 pe atunci...

nu prea se mai gasesc, dar eu mereu incep partida cu modelul acela. este si pe alb sidef...

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 01 Mar 2007, 00:10

Bass Assasin cu coada in V ...culoare alb transparent cu glitter si...sa nu radeti.... Manns rosu cu burta alba :)...astea sunt best off pentru mine

mikebazga
junior
junior

Mesaj de mikebazga » 01 Mar 2007, 09:20

Pentru mine,toate,inca sunt no name,sunt prea multe denumiri,pentru a le retine,poate in timp..vreau sa spun,ca pescuind cu shad de 8 cm,la iesirea din Cuibida(delta)in Litcov,un roz-portocaliu,cu glitter,am prins bibanoi si..rosioare peste 1/2 kil !!La shad de 5 cm,spate negru,laterale galben-sidef,la fel bibani mari(> 400 g),si chiar stiuci(vreo 4 buc>1,5 kile) apoi twisterul(fiind unicul,acel model)a"sucombat"ramanand fara coada.La grub,alb sidef,tot in delta,intre Bogdaproste si Trei Iezere,bibanii parca innebunisera,am prins de saramura,s-a saturat toata trupa(7 insi),insa,asta era..in delta. :cry:

Scrie răspuns