Multam.Acolo l-am vazut si eu,numai ca au decat de 1000 si 2000.Modelul zauber CM nu il cunosc si nu stiu ce sa zic.As merge pe cel traditionaldraqdevil scrie:Recomand tubertini de la xxx:)
Clone Ryobi Zauber
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Clone Ryobi Zauber
imi cer scuze pentru greseala comisa.nu era vorba de Trabuccooctavio79 scrie:Si Trabucco zauber chiar sa fie calitativ inferioara la Ryobi zauber?? sau poate acea mulineta avea vreo problema?adiwolf scrie:anul asta am pescuit in aceeasi barca cu un foarte bun prieten.
amandoi mulinete similare, eu Ryobi Zauber, el Trabucco Zauber
am crezut ca face criza de nervi la un moment dat dupa cate peruci a facut si nu este un incepator, ba din contra.
mulinetele chiar daca sunt similare, nu este acelasi lucru.
Clonele nu sunt construite tot de Ryobi ??
mulineta in cauza era un Tubertini Zauber CM, iar la intrebarea cu problema, chiar nu stiu sa raspund
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Asta cu perucile este foarte subiectiva. Trebuia avut grija prima data la incarcarea tamburului sa pui/scoti saibele din dotare ca sa se incare corect firul. O alta chestie pe care am observat-o este ca dupa lansare punerea pickup-ului cu mana evita buclele ce se pot pune pe comanda franei si nu pe tambur. Aceste bucle se pot face datorita vantului si a lansarilor putin defectuoase sau in conditii potrivnice (se lasa firul liber dupa lansare si il ia vantul sau se recupereaza firul foarte moale/netensionat).
Nu tine de mulineta, acele peruci se pot intampla indiferent ce mulineta folosesti (am avut okuma, shimano si acum am CM).
Nu tine de mulineta, acele peruci se pot intampla indiferent ce mulineta folosesti (am avut okuma, shimano si acum am CM).
Aici nu prea ai dreptate. Am pescuit impreuna cu un amic, amdoi aveam pe tamburi fir Power Pro 8lb. Eu aveam un Shimano Twin Power, el o mulineta noua, proaspat cumparata, marca Jaguar. Pana la sfarsitul zilei eu nu am facut nici o peruca, el a terminat rola de fir de la peruci.dumi_id scrie:Asta cu perucile este foarte subiectiva.....
Alt prieten care are un Daiwa Infinity. Cand pescuieste cu tamburul original al mulinetei totul e ok, cand pune tamburul de rezerva, dar de la alt model de Daiwa, incepe sa faca bucle, nu multe, dar enervante. Cu Twin Power nu am facut niciuna.
- George1985
- veteran
Ce parere aveti de asezarea firului pe tambur?

Uploaded with ImageShack.us

- George1985
- veteran
Mie mi se pare ok...dupa primele lanseuri o sa se aseze cum trebuie,cel putin la mine asa a fost:)
A,si incearca sa mai scoti o saiba de sub tambur ca iti pune cam mult fir la baza!
A,si incearca sa mai scoti o saiba de sub tambur ca iti pune cam mult fir la baza!
- George1985
- veteran
Are deja doua iesiri mulineta, m-am uitat sub tambur si are o singura "saiba" din plastic cam groasa.
Asta mi s-a parut si mie ca aseaza cam mult fir pe partea de jos a tamburului.
Multumesc pentru raspuns
Asta mi s-a parut si mie ca aseaza cam mult fir pe partea de jos a tamburului.
Multumesc pentru raspuns

- stefanflorin
- veteran
scoate saiba (eventual inlocuieste-o cu una mai subtire), o sa se aseze uniform, cum e asezat acum dpmdv nu e ok.
Urasc atarnatorii!
Referitor la eventualele probleme cu perucile de care vorbeam, Shimano a rezolvat-o prin introducerea la toate mulinetele a tamburului cu buza ARC.