Cicadele-chiar prind?????

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 04 Oct 2006, 21:36

penru Andrei Ovidiu Mersi pentru incurajare.Azi le-am probat din nou si.........surprizaaaaa.Am luat 2 avati la o cicada mica de 11 gr nichelata si cu cap rosu .Chiar daca am deschis acest topic cu o intrebare se comfirma faptul ca pe malul apei,dupa 16-17 ani de spining la tot felul de pesti,inca mai sunt lucruri noi de invatat. Apropo.Pe unul din topice ,nu mai stiu care , cineva intreba cum se pot confectiona ,usor ,cicade.Eu le fac destul de usor si repede ,fara nituri .Intr-o micuta matrita din grafit(un carbune de la o masina de sudura )am dat 3 gauri cu burgiul de 6,7 si 8mm,adinci de1-1,5 cm ,pe o latura am taiat cu panza de traforaj o fanta in care intoduc corpul viitoarei cicade( tablita) gaurita gata iar in matrita torn plumbul( topit intr-o lingura pe aragaz).Astfel lesturile ,toate ies cam de aceiasi greutate ,diferentierea o face diametrul gauri in care a fost turnata.FIR INTIIIIIIIIIINS.
Vreme buna ,fir intins !

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 11 Oct 2006, 06:52

Intr-adevar, atunci cand se pare ca nu le place nici o naluca ,si rapesc la 2 metri de picioarele tale,sau in larg la 50,60 m ,o CICADA poate salva o partida de avat si chiar stiuca.Incercati!!! EUu m-am convins si am "zapacit" si pe altii duminica la Arpas sub hidrocentrala,in curent puternic. :evil: :evil: :evil: :P
Vreme buna ,fir intins !

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 11 Oct 2006, 07:48

Mi-am procurat si eu 2 cicade de gramaje diferite, alb cu cap rosu si firetiger...le-am dat la apa in We pe Snagov mai mult de proba . Nu le-a atacat decat bradisul dar "lucreaza" frumos. Eu, unul, le-as manca, nu stiu pestii ce zic :P Pana la urma singura marlita ("stilou") a sarit la credincioasa mea rotativa tip "china" , cu o pala ca de avion. :P Am trimis-o inapoi pe d-ra sa mai invete carte ... poate nu a apucat inca sa citeasca pe net despre cicade :D

Paul Adrian
veteran
veteran

Mesaj de Paul Adrian » 11 Oct 2006, 08:39

Pentru a recupera cicada in conditii optime cu ceva sanse de a prinde trebuiesc avute in vedere 2 aspecte:
1. legarea cicadei ( cele de la berti au doua orificii de unde se prind, pentru vibratii marunte sau mai ample)
2. viteza curentului.
In primavara la Olt am luat 2 mirle la o cicada RH. Cele mici merg destul de bine la biban sau clean iar in cele mijlocii bate strapi. Dar repet numai in primavara, asta poate si din cauza ca odata cu incalzirea vremii am trecut pe voblere si am renuntat treptat la cicade.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Oct 2006, 19:24

ma fratilor,nu stiu cum e la voi,dar eu nu am luat nimic la cicade si pot spune ca am incercat
nu ca le fac antireclama (defapt lingurile de la berti la mine sunt de baza),dar pur si simplu nu am avut nici un tac la nici o marime sau culoare
si merg ale naiba de iti vine tie sa le ataci :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 12 Oct 2006, 13:47

cred eu ca pt. cicade, folosirea este ceva mai complexa, adica trebuie pescuite in anumite conditii...care sunt acelea inca nu am putut sa-mi fac o parere exacta! trebuie insistat cat de cat in toate sezoanele si mai mult pe tehnica de jig-ing(cred), ele fiind in principal concepute pt. acest stil la salau si biban. din ceea ce am observat eu pe site-ul Berti!

merg f. bine si pe recuperare, dar forma slim si vibratia puternica trebuie corelata pe recuperare continua dupa anumiti factori! trebuie incercat!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Oct 2006, 14:01

andrei-ovidiu scrie:, ele fiind in principal concepute pt. acest stil la salau si biban.
Din cate stiu sunt concepute ca imitatii de insecte numite Cicade. Insectele nu sunt o hrana prea dorita de bibani si salai. Iar insecte Cicade in Romania nu cred ca avem. Acolo unde sunt, stiu ca se prinde pastrav cu ele.
La noi au ajuns intai importate. Lumea le-a tras prin apa si au prins, ca orice bucata de tabla pe care o tragi si daca este rapitor si are ceva vibratie poate sa semene si cu un peste. Dar nu sunt imitatii de pesti, asa ca la noi sunt folosite oarecum impropriu.
Nu am nimic contra lor, am si eu cateva, am prins cu ele, dar sunt constient ca pestele nu recunoaste in ele insecta pe care ele o imita.

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 13 Oct 2006, 18:43

Acolo unde un vobler oricat de bun ,pe recuperare la viteza maxima ,va da batai de cap si plonjeaza pe o parte sau iese din apa ,puneti fratilor cicada cea mai amarita din trusa si o sa aveti satisfactii.Am incercat diferite forme ,culori,lestari si la toate am luat avati iar la cele albe si grele(18,20 gr) in baraje ,stiuca de pe fundul apei.Nu vreau sa supar pe nimeni dar incep sa cred ca nu prea conteaza culoarea cicadei cat mai ales modul de prezentare si vibratia cat mai marunta.E o parere personala,dar verificata , in cele 2luni de cand am incercat cicadele pe OLT. :roll:
Vreme buna ,fir intins !

Scrie răspuns