Buna seara. Ma numesc radu si sunt din craiova. Intr-o zi am cumparat un bat si o mulineta (ambele sh) la pretul de 60lei cu gandul ca vad eu ce fac cu ele. Ulterior am descoperit ca ambele sunt de spinning. Fiind un pescar de ocazie si de relaxare( 5-10 iesiri pe an la stationar pe jiu, tot ce prin, bine asta daca prind pleaca de unde a venit) am citit despre ele si am vazut ca sunt de spinning.
Este vorba de o lanseta centurion 2.10m 10-40g si o mulineta baracuda wish 2000 cu 11 rulmenti.
Acum intrebarea este la ce pot da cu aceste instrumente? Ca din cate am citit fugitiv pe forum, la clean si pastrav se folosesc unele cu actiune mica de 1-5g, la pastrav la fel, la avat tot pe aproape....deci eu pe jiu ce pot face cu aceste doua ustensile?
Multumesc anticipat pt raspunsuri. Stima si fir intins.
Ceva sfaturi despre echipament spinning.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: Ceva sfaturi despre echipament spinning.
Depinde foarte mult de actiunea lansetei (daca este moderata, rapida, etc.). In principiu, ai putea pescui stiuca, avat sau salau.
Deci fara clean? Pai actiunea cred ca dupa cum se indoaie e cam moderata. Acum nu stiu ce sa zic. Dar la clean nu merge? Sau care ar fi diferenta intra asta si una cu actiune de 1-10g?
- johnnybravo
- Moderator
poti sa o folosesti si la clean, el nu stie ce scula ai in mana, trebuie doar sa ajungi cu naluca acolo unde pandeste el.
Daca poti lansa 15-20m cu ea e perfect. Daca nu prinzi sa stii ca nu-i din cauza batului.
Cauta un fir textil de 10lbs si vezi tu ce-ti intra
Daca poti lansa 15-20m cu ea e perfect. Daca nu prinzi sa stii ca nu-i din cauza batului.
Cauta un fir textil de 10lbs si vezi tu ce-ti intra

pai la asta ma gândeam si eu ca nu prea stie pestele cu ce dau eu...dar nah...eu am intrebat ca sa stiu diferentele. pai in principiu dau cu o mepps aglia marimea 0 cam pe acolo, 15-20m, poate si mai bine. cei drept ca am iesit cu ea doar odata si nu am prins nimic(bine ca am stat cam o ora ca au aparut niste probleme si a trebuit sa las balta pestele), dar nah invat eu ce e si cu spinningu asta. acum am pe ea un monofilament verzui de 0,20. o sa il schimb cu un textil daca asta e bun si o sa vad ce iese. ca momeli am cateva, ca la inceput: 2 silicoane cu jiguri pt salau, vreo 4 rotative(o mepps aglia 0, o dam efezet marimea 3 si 2 chinezarii), vreo 4 voblere(unu mic de 3cm, unu de 4,5cm, si 2 de stiuca cred, sau cel putin seamana) si mai am o linie cu 3 muste artificiale cu buldo. mi-am propus sa le scot iar in week-end sa vad ce fac cu ele, dar nu prea stiu sa gasesc locuri bune.
acum nah eu zic ca a meritat "afacerea" 60lei pe mulineta si bat eu zic ca e bine, voi?
daca aveti ceva sfaturi as fi foarte incantat sa le folosesc in prima partida, care cu ajutorul lui dumnezeu sper sa fie in weekendul acesta, dar sa vedem.
va multumesc oricum pt raspunsurile voastre. stima
acum nah eu zic ca a meritat "afacerea" 60lei pe mulineta si bat eu zic ca e bine, voi?
daca aveti ceva sfaturi as fi foarte incantat sa le folosesc in prima partida, care cu ajutorul lui dumnezeu sper sa fie in weekendul acesta, dar sa vedem.
va multumesc oricum pt raspunsurile voastre. stima