CELE MAI BUNE FIRE TEXTILE PENTRU SALAU

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 20 Mai 2007, 23:04

A folosit cineva si marimi de 2lb,4lb,5lb. si cum este ?
ca asta de 8lb mi se pare cam grosutz in comparatie cu power pro.are alta impletitura.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 21 Mai 2007, 07:43

torescu octavian scrie:A folosit cineva si marimi de 2lb,4lb,5lb. si cum este ?
ca asta de 8lb mi se pare cam grosutz in comparatie cu power pro.are alta impletitura.

am powerpro de 5 lbs. foarte bun fir, tine 3kg la nod (testat romaneste, pe cantar)si lansezi cu el de fumezi o tigare pana cade jigu. :)
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 21 Mai 2007, 08:26

leba scrie:

am powerpro de 5 lbs. foarte bun fir, tine 3kg la nod (testat romaneste, pe cantar)si lansezi cu el de fumezi o tigare pana cade jigu. :)
Jigu ' cade in baraj la Stinca ???
Ai mai fost pe acolo ? da un semn.
Din viata scapa cine poate.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 21 Mai 2007, 08:30

sbogdan scrie:
leba scrie:

Jigu ' cade in baraj la Stinca ???
Ai mai fost pe acolo ? da un semn.
offtopic: nu, barajul de la Stanca e o necunoscuta pt. mine. nu am reusit sa ajung vreodata la paradis. :)
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 21 Mai 2007, 08:41

Oricum , PP e un fir bun ! <<<< in topic >>>
Din viata scapa cine poate.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 21 Mai 2007, 10:29

subscriu la cele spuse de leba :D io nu fumez da o cutie de bere tot se poate bea :D

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 29 Mai 2007, 19:10

Si eu zic ca PP este un fir foarte bun pentru spinning.L-am pescuit la greu si nu am avut nici o problema cu el.Am mai folosit Corastrong,dar e mai moale si dupa ce-l folosesti o zi sau doua se spiraleaza din loc in loc.Oricum,daca esti atent nu face nici asta peruci sau altele,dar am impresia ca aluneca mai greu decat PP.
Ce parere aveti despre Sufix Braid?
Daca a pescuit cineva cu el m-ar interesa parerea.Am de gand sa iau o rola.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 29 Mai 2007, 20:28

Mai este undeva in urma un topic "Best Textil". Iata un fragment din interventzia mea de acolo:

"Iata ce scrie in Berkley Journal 2006 la pag. 19, pagina in care-si face reclama SPIDERWARE STEALTH. Sunt prezentate alaturat , firul Power Pro intr-o sectiune schematica si firul Spiderwire Stealth deasemenea in sectiune pt a vedea mai usor impletitura fibrelor:

- in dreptul lui Spiderwire: is pressure treated with teflon for smooth, long-lasting manageability and performance;

- in dreptul lui Power Pro: has a thin wax coating that can flake off quickly, leaving you with just an ordinary braided line.

Eu am inteles ca in ziua de azi pt a supravietui pe piata cu un produs se apeleaza la reclama agresiva, dar de aici pana la a da nume si a scrie negru pe alb ca Power Pro e doar un fir ordinar ceruit care se descoameaza repede..... "

Actualmente folosesc Fireline de 6 lb, Spiderwire de 10, Tufline de 20 pt aplicatzii mai spre heavy si Tufline de 30 la crap..

Fireline-ul l-am ales pe considerent de diametru ( cel mai subtzire textil de 6 lb de pe piatza canadiana la momentul respectiv). Ulterior a aparut si Cristal-ul in marimi mai mici de 4lb. In ciuda faptului ca se scamoseaza in timp, ramane extrem de puternic. Pare insa a fi cel mai agresiv textil pt inele.

Spiderwire - un fir fin, suplu, bun. Am avut insa neplacerea sa pierd vreo doi pesti foarte mari care mi-au rupt acest fir.

Tufline - foarte foarte puternic. Foarte subtzire. Cand mi se agatza am dificultazi majore in a rupe firul. Totusi am impresia ca e mai putzin "impermeabil" decat celelalte. Per total un fir Excelent.

Stren- sustzine ca e singurul braided cu sectziune rotunda. Deasemenea spune ca fiecare fibra e ceruita in parte si nu toata impletitura la un loc. Rezultatul - cel mai gros si mai putzin suplu braided. Nu-i contest rezistentza. Cumparat, incercat, returnat, schimbat cu Tufline.

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 29 Mai 2007, 20:59

Fireline XDS.0,13mm tine7kg ;se scamoseaza mai greu decit firelineul normal;dupa ce se scamoseaza tine mai putin;e moale de la inceput.Fireline 0.16mm tine 9,7kg,foarte rezistent la scamosare(mai rezistent decit mitchell spiderwire fusion),isi pierde foarte greu culoarea,greu sa gasesti un peste care sa-l rupa.dezavantaje:e batos ,memorie mare,o rola de137m nu incape pe un tambur de Daiwa 2500,in rest cel mai tare textil pe care l-am vazut.

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 29 Mai 2007, 21:04

fireline 0,16 tot XDS.

Scrie răspuns