cel mai tare fir subtire ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

cel mai tare fir subtire ?

Mesaj de kingofbeasts » 14 Aug 2012, 18:15

caut un fir subtire foarte tare (pt olt nu pt balta) daca aveti recomandari le astept cu placere. va rog sa sariti peste PP pentru ca urasc acel fir.
din ceea ce am folosit pana acum Finn's original PRT de 7 lbs mi-a placut cel mai mult . ironia sortii este ca desi chiar eu l-am avut de vanzare la un moment dat mi-am pastrat doar o rola ( pe care am facut-o varza sezonu asta) si acum nu am de unde sa-mi iau altul.
din ceea ce am folosit Tuffline si Climax mi s-au parut ok dar nu suficient pentru ceea ce vreau. Penn si WFT kg strong au fost bune doar la inceput , dupa 2-3 luni s-au cam dus pe apa sambetei si plesneau haotic cand iti era lumea mai draga sau naluca mai scumpa.
Din ceea ce am vazut Daiwa Samurai Braid m-a impresionat dar e putin scumput urmat de Spiderwire Ultracast (putin mai gros ca Daiwa dar mai subtire ca altele).
Sufix nu-mi place, de Berkley sa nu aud, Stren e prea gros iar Sunline Super PE prea slab (desi e parca cel mai subtire din cate am vazut).
Nu-mi plac firele sirmoase in general (prea mult zgomot pe inele) si le prefer pe cele mai matasoase (altfel spus prefer dyneema nu spectra).
ceva idei? :shock:
multumesc anticipat celor care nu se vor lasa descurajati de enuntul problemei si vor indrazni sa ofere o solutie :respekt: :respekt: :roll:

RYOBI
veteran
veteran

Re: cel mai tare fir subtire ?

Mesaj de RYOBI » 14 Aug 2012, 18:48

In postul tau ai dat multe raspunsuri la intrebarile care te framanta asa cu nu prea ai nevoie de ajutor mai ales ca ai avut posibilitatea sa pipai ceva fire.Parerile o sa fie f. subiective fiecare lauda ce-si permite sa foloseasca.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 14 Aug 2012, 19:54

esti bolnav :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

jackspinner
veteran
veteran

Mesaj de jackspinner » 14 Aug 2012, 20:25

kingofbeasts scrie:caut un fir subtire foarte tare (pt olt nu pt balta) daca aveti recomandari le astept cu placere. va rog sa sariti peste PP pentru ca urasc acel fir.
din ceea ce am folosit pana acum Finn's original PRT de 7 lbs mi-a placut cel mai mult . ironia sortii este ca desi chiar eu l-am avut de vanzare la un moment dat mi-am pastrat doar o rola ( pe care am facut-o varza sezonu asta) si acum nu am de unde sa-mi iau altul.
din ceea ce am folosit Tuffline si Climax mi s-au parut ok dar nu suficient pentru ceea ce vreau. Penn si WFT kg strong au fost bune doar la inceput , dupa 2-3 luni s-au cam dus pe apa sambetei si plesneau haotic cand iti era lumea mai draga sau naluca mai scumpa.
Din ceea ce am vazut Daiwa Samurai Braid m-a impresionat dar e putin scumput urmat de Spiderwire Ultracast (putin mai gros ca Daiwa dar mai subtire ca altele).
Sufix nu-mi place, de Berkley sa nu aud, Stren e prea gros iar Sunline Super PE prea slab (desi e parca cel mai subtire din cate am vazut).
Nu-mi plac firele sirmoase in general (prea mult zgomot pe inele) si le prefer pe cele mai matasoase (altfel spus prefer dyneema nu spectra).
ceva idei? :shock:
multumesc anticipat celor care nu se vor lasa descurajati de enuntul problemei si vor indrazni sa ofere o solutie :respekt: :respekt: :roll:
Stroft gtp !

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 14 Aug 2012, 20:33

Recunosc ca nu ajung niciodata sa pescuiesc pe Olt, din nefericire, dar sa stii ca mie imi place Super PE de la Sunline. Si sa stii ca 15lb e si subtire si moale si rotund. Problema lui e la abraziune (dar de la 15 lb in sus nu mai e asa grav) si pretul. Treaba cu rezistenta in agatatura se rezolva cu un lider de floro. Treaba cu pretul...
Eventual poti incerca si firul de mai jos. Am amici care l-au pescuit si au fost chiar incantati. Si e Dyneema(sigur), facut in Olanda, cred.

http://www.xxx.ro/produs/7855/Fir-Dyn ... rakko.html

grider46
junior
junior

Mesaj de grider46 » 16 Aug 2012, 20:54

Eu am Spiderwire ala de 0.08 si nu sunt multumit de el.E panglica din putine fire impletite si retine extrem de multa apa

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 16 Aug 2012, 22:47

grider46 scrie:Eu am Spiderwire ala de 0.08 si nu sunt multumit de el.E panglica din putine fire impletite si retine extrem de multa apa
de care Spiderwire ai ? Ultracast , Stealth sau EZ braid?
intreb pentru ca eu am vazut Ultracast de 0,12 si de 0,14 si nu parea panglica.

ps. ce parere aveti de Daiwa TOURNAMENT 8 BRAID?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 16 Aug 2012, 23:15

ANDREI RIGA scrie:Recunosc ca nu ajung niciodata sa pescuiesc pe Olt, [...]
Am amici care l-au pescuit si au fost chiar incantati. Si e Dyneema(sigur), facut in Olanda, cred.

http://www.xxx.ro/produs/7855/Fir-Dyn ... rakko.html
Andrei, am zis de Olt numai pentru a accentua faptul ca firul trebuie sa reziste la abuzuri mai mult decat firele pescuite pe balta (si ca abraziune si ca talia pestilor sau a pomilor ce vin pe apa -sau alte gunoaie-). pe riu mai ai si repezis cu apa pina-n metru unde firele se freaca de pietre pe lungime mare (caz in care e tot una daca ai sau nu 2-3m de leader) , mai ai si praguri abrupte ce dau in gropi adanci , printre strapi si bibani mai intra si cate un mustacios cu paltonu' pe el , etc.
Multi pescari zic ca firele pe care le folosesc tin la peste mare insa omit sa precizeze ca pe balta si chestia e ca, nu-i tot una sa scoti un peste mai hotarat pe repezis sau torent sau acelasi peste pe apa statatoare sau cu curent foarte slab (de exemplu un peste de 14 lbs pe care pe lac l-am scos cu fir de 7 lbs pe torent riscam sa nu-l scot cu fir de 15 lbs).
Ca idee generala un fir nu prea are cum sa tina mai mult de un sezon (daca nu schimbi chiar 2 sau 3 pe sezon) asta din cauza abuzurilor la care e supus. Din acest motiv prefer sa nu sar pragul psihologic de 100lei/rola (100m sau mai mare) .
Ma intereseaza 2 fire pentru 2 aplicatii diferite :
-un 0,10 sau 0,12 vizibil si rezistent la abraziune pentru jiging
-un 0,14 sau maxim 0,16 pentru reactive , care sa fie foarte castabil si silentios
o sa fac cumva sa pipai si firul din link sa vad cum se prezinta.

tibi1991
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tibi1991 » 17 Aug 2012, 21:11

am spiderwire ultracast de 0.14 mm de pe total fishing ce sa zic e ok .. e subtire si il poti lansa bine ... mie odata mi so rupt cand am agatat ceva creanga s-au bolovan pe jerk si am crezut ca e trasatura si am intepat tare plus ca era vobler mare pac so rupt dar era cam uzat firu pe unde s-a rupt am taiat vreo 50 de cm si acum e ok ... si il folosesc intre tufe ,pietris exclusiv !

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 18 Aug 2012, 22:31

depinde la ce dimensiune de pesti te raportezi. Si eu tot Spiderwire Ultracast Ultimate Braid am. Am unul de 0,12 pe o daiwa 1000. Am scos salau de 3,5 kile in primavara printre trestii si tarat vreo 10 m pe un mal ca era zapada inca. Firul are cam 3-4 partide. Saptamana asta am zis sa intrerup sezonul de clean pentru o partida test pe o balta cu stiuca pentru toamna asta, si mi-au plecat doua vapoare cu vreo 50 de m de fir in total fara sa am reactie. Lanseta de 5-20 g si mulineta de 1000, total nepregatit pentru asemenea pesti. Firul cica rezista la 9 kile. Balta e cunoscuta ca avand exemplare foarte mari de stiuca insa nu stiu ce sa cred. Dupa cum s-au manifestat erau clar peste 5-6 kile amandoua. Acum ca or fi avut mai mult de 9 sau a pocnit firul aiurea nu stiu sa zic, ca e prima oara cand nu reusesc sa recuperez niciun metru de fir intr-un dril, si s-a intamplat si de 2 ori intr-o zi. Acum mi-am luat acelsi fir dar varianta de 0,20 care cica tine aproape 21 kile. Sa vad ce se intampla zilele urmatoare cand mai fac o revenire pe balta respectiva. In rest, firul e ok ca grosime chiar si la diametrul asta, la lanseuri e ok, singura dilema o am cu rezistenta.

Scrie răspuns