gresit! firul textil, fiind mult mai subtire decat un mono la aceeasi rezistenta, iti permite lanseuri mult mai lungi. nu are deloc memorie, adica nu ramane spiralat cand il desfasori de pe tambur, si nu are nici elasticitate.
treaba cu elasticitatea e cu doua taisuri, pt. ca daca ansamblul(bat+mulineta+fir) e prea rigid, nu e bine(riscul sa rupi ceva e mai mare, creste numarul rateurilor, etc.). dar poti f. bine sa folosesti un leader de fluorocarbon(eu numai asa pescuiesc, cand folosesc textil, adica in cele mai multe cazuri)
daca vrei sa-ti iei textil, iti recomand Tuf Line XP de 15 lb. Eu pe asta il folosesc si-s f. multumit. Il gasesti aici:
http://www.totalfishing.ro/fire-multifi ... 25_40.html
tot la magazinul on-line de mai sus gasesti si monofilamente de calitate. daca ai posibilitatea sa-ti iei din state, poti incerca Stren(Original sau Ultra Strenght) sau P-Line CXX, fire pe care le-am incercat si sunt f. bune.
de la noi, iti recomand Trabucco Black Bass(cred ca asa-i zice), un fir f bun pt. spinning.
diametrele le alegi tu, in functie de ce ai nevoie.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski