ce sonare se folosesc la pescuitu de pe mal

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tiberiu
utilizator nou
utilizator nou

ce sonare se folosesc la pescuitu de pe mal

Mesaj de tiberiu » 01 Oct 2005, 12:32

Pentru sonare pentru pescuit de pe mal, click aici
sonar

salut :lol: ce sonar se foloseste la pescuitu de pe mal :oops: merita sa sacrifici o suma de bani pentru un sonar, daca apa ii tulbure fuctioneaza sau numai pe ape linpezi :shock: :D :D :D salutare
salutare. fir intins.

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 01 Oct 2005, 12:49

Humminbird are modelul SmartCast.Vezi ca gasesti la Cabelas.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 01 Oct 2005, 12:51

Salut

Cred ca exista un sonar al carui sonda se pune pe fir si se lanseaza. Nu stiu cum comunica cu baza.

Oricum, plangi dupa un vobler, dara dupa o sonda agatzata.

oricum, ma intreseaza si pe mine subiectul, insa prevad ca concluzia va fi ca ne aberam :)
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 01 Oct 2005, 17:58

Exact asta fac si SmartCast de la Humminbird.Dar e foarte putin probabil sa pierzi transducerul,poate doar sa se desfaca nodul sau agrafa,depinde cu ce il legi.
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... sults1.jsp

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 01 Oct 2005, 19:14

Mshad, cred ca eu scriam mesajul in tipm ce tu ai trimis pe al tau, nu am intentionat sa scriu peste tine :oops:

Este interesant modelul de la cabellas. Sonda inteleg ca este plutitoare (si asa este si normal), ceea ce este excelent. Pentru siguranta pui o bobina cu fir 0.8 pe care o tii special pentru sonar, o agrafa din fier beton si nu mai ai probleme :P Pretul mi se pare onorabil.

A folosit cineva jucaria asta?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 03 Oct 2005, 18:18

mult adevar sa gaseste in vorba de mai sus ,,ne aberam" vedeti ca a mai fost o discutie pe tema asta sau cum sa afli adancimea pe ape curgatoare. :lol:

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 03 Oct 2005, 18:57

Problema e,ca poate omul nu vrea sa afle numai adancimea?Sau cu un sonar numai asta poti face? :D

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 03 Oct 2005, 20:56

asa este. dar parerea mea :1 este util pt aflarea adancimii.2 este util pt aflarea relirfului zonei.cat despre sxistenta pestilor ,este discutabil.iar pt apa statatoare nu isi are rostul un sonar smart.

Mshad
veteran
veteran

Mesaj de Mshad » 03 Oct 2005, 21:27

In primul rand nu este util pentru aflarea adancimii,nu cred ca cineva isi cumpara un sonar doar ca sa stie cat de adanca e apa in locul unde pescuieste sau cat e de mica.E util sa vezi ce e sub apa,sa vezi conformatia fundului.Pentru asta e facut un sonar.Daca vreau sa aflu adancimea nu-mi trebuie sonar,sunt si alte metode care cum ai spus tu s-au mai discutat.Si de ce spui ca pe apa statatoare nu e util sonarul?Sa zicem ca pescuiesti la salau pe o balta pe care n-ai mai fost,nu ti-ar placea sa gasesti mult mai repede un prag,o zona cu fund tare,cu ceva structuri care teoretic ar fi loc propice pentru salau?Eu zic ca da,decat sa iei balta la picior si sa "pipai" cu jig-ul fundul apei pana dai de ceva locuri.

Scrie răspuns