Multunesc pt. incurajare !Deja am imprumutat de la un prieten un ,,bat"pt. ea (cam dur zic eu Seika Sagamy bay 210,40-150gr )am inceput sa exersez cu fir de ...0,45 cu un plumb de 70gr si cu ....sfaturile voastre!Am facut la peruci de credeam ca o sa-mi schimb meseria in ....frizer ! dar cu perseverenta a inceput sa mearga dupa o saptamana de antrenamente si febra musculara la mana dreapta....am trecut usor la fir de 0,30 si apoi la textil de 0,18si la oscilante de 12gr.GREU RAU ! cu trecerea de la mulineta obisnuita la cast .Am probat-o si la o partida de stiuca ,iar dupa cateva peruci care le-am pacalit repede cu descurcatul a urmat si inevitabilul un salmo slider de 36 gr F, plecat pe jumatatea baltii ( la fre`o 20m)in urna unei peruci! !!!!! Am intrat dupa el cu toate ca apa nu avea decat 12grade. Dupa echiparea la ,,chibrit"am trecut la Lanseta normala (Daiwa exceler plus 2000E.).Acum astept sfaturile voastre cu privire la ce batz sa-i iau ,mentionez ca vreau sa o folosesc ca si pe cealalta la cam toti rapitorii(Stiuca ,salau si avat pe Dunare) folosesc aproape toate nalucile de la Linguri oscilante ,rotative nr 3,4 si 5,voblere ...la greu cat si silicoane ! Ma gandeam la o fibra de sticla sau grafit ,

ca varful la Exceler(2,1 m 7-28gr) s-a retezat la primul impact cu oscilanta ...Cam problematic....