Ce mulineta sa cumpar?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

hegedusalin
veteran
veteran

.............

Mesaj de hegedusalin » 08 Mai 2008, 18:54

chestia e ca inca nu am gasit o mulineta la care sa ii mearga frana ca lumea. Se blocheaza cand ti-e lumea mai draga. Asa m-am obisnuit sa iau blocaju cand e rost de dril. Ma intreb dak nu merge pt ca e cu frana pe spate sau pt ca e mulineta cu defect. Am avut un cormoran si acuma am sert. deci am sanse la o mulineta buna cu frana pe spate??/
:?:

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 08 Mai 2008, 19:31

La cele cu frana pe spate se blocheaza cand intra putin nisip in ele... cel putin eu asa pateam acum ceva mai mult timp cand inca mai foloseam mulinete d'alea la stationar.... si trebuia sa le desfac si curat periodic....

da mai bine lasa-le draq... nu-s de spin alea... treci la o mulineta adevarata (cu frana pe fata, of course) :lol: :lol: si nu o sa mai ai probleme cu blocarea franei in dril :))

A, si o chestie, cand mi-am luat prima mulineta cu frana pe fata, prietenii care au vazut-o au zis ca mulineta mea nu-i terminata :lol: :lol:
toti isi bateau banana de mulineta mea.... si acum au trecut toti la cele cu frana pe fata :D
Imagine

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 08 Mai 2008, 20:13

In primul rand mulinetele cu frana pe fata sunt mult mai comod de folosit pe betele de spinning, de regula sunt mai usoare si cum bine spunea cineva are discurile de frana mult mai mari si nu stiu daca unii observa dar momentul in care frana incepe sa lucreze e mult mai scurt la cele cu frana pe fata. In privinta alegerii, Daiwa are cel mai bun raport calitate pret si in plus dupa mine are un galet antitwist net superior celorlalte,asta e parerea mea.

Numai bine...

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 08 Mai 2008, 21:17

eu cred ca este si o problema de ergonomie. Sa zicem ca am intepat un peste. bun.. altfel este pozitia maine noastre drepte (pt. dreptaci ma refer) pe bat la un bat de spin fata de unul de stationar. In functie de pozitia mainii este dupa caz mai la indemana sa folosim frana fata la spinning si frana spate la stationar. Cand ai un peste naravas la celalalt capat al firului nu este loc de ezitare.
Deci zic eu pentru spinning frana in spate pur si simplu nu este ergonomica.

Scrie răspuns