Ce marime mulineta pe ce lanseta ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
zvic
veteran
veteran

Ce marime mulineta pe ce lanseta ?

Mesaj de zvic » 31 Dec 2007, 21:10

Salutari,

M-am uitat putin pe situl daiwa la diferite mulinete de spining si am vazut ce marimi recomanda ei pentru diferite puteri ( http://www.daiwa.com/Reel/detail.aspx?ID=187 ).
Eu intotdeauna am folosit de exemplu un 1500 pe un ML, un 2000 pe un M, un 2500 pe un MH. Dupa datele de acolo se pare ca folosesc mulinete prea mici pentru betele mele.

Voi cam ce marime a mulinetei folositi pentru bete de diferite puteri ?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Dec 2007, 22:17

de regula mulineta trebuie sa faca parte din aceeasi categorie de putere cu lanseta si cu firul folosit(ansamblu),dar cel mai important este ca mulineta sa echilibreze bine lanseta in mana ta si sa fie adaptata ca putere si recuperare pestilor vizati.
eu zic ca ai folosit destul de bine pana acum,nu sunt de principiul sa ingreunez lanseta aiurea cu o mulineta mare daca una mai mica isi face treaba,conteaza si feeling-ul :D
aici ma refer numai la freshwater si este parerea mea personala.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 31 Dec 2007, 22:52

si eu sunt de parere ca in primul rand trebuie ca o mulineta sa echilibreze bine lanseta in mana ta...........mai ales ca aici vorbim de spinning........trebuie sa poti pescui o zi intreaga fara sa te resimti.........

Scrie răspuns