ce lanseta ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

RodBuster
utilizator nou
utilizator nou

ce lanseta ?

Mesaj de RodBuster » 22 Apr 2009, 17:08

salut...as dori sa va cer o parere in privinta achizitionarii unei lansete de pescuit la salau\stiuca...mentionez ca sunt incepator iar partidele mele de pescuit se desfasoara pe lacurile din jurul bucurestiului,de pe mal si cel mai des folosesc ca momeala twisterele...am si o mulineta,donata de un amic o daiwa regal 1500-4i-ABS...iar ca buget sa ma incadrez in 500 ron ...deci ce ma sfatuiti sa imi cumpar ? multam anticipat.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 22 Apr 2009, 19:46

daiwa procyon, tierra, LT(nu stiu daca te incadrezi dar eu cred ca da) V.i.p walleye(daca nu dai cu mai mult de 10gr), XML(cabelas), garbolino resurrection(daca nu depasesti 10-12gr)... mai sunt si altele dar n'am mai pescuit demult cu bete de aici si nu ma pot pronunta

RodBuster
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de RodBuster » 23 Apr 2009, 10:19

Care este lungimea si actiunea ideala pentru pescuitul de pe mal cu twistere...de lanseta asta ce spuneti se preteaza ...Shimano SpeedMaster Spinning 240ML...???

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 23 Apr 2009, 11:35

poti incerca cu incredere un garbolino resurrection 2.10 pana in 20 grame.e senzitiva,rapida,usoara si iti mai raman bani de ceva twistere.....parerea mea e ca lanseta asta e peste speed master.
silansetele de la daiwa sunt o alternativa foarte buna.nu te-as sfatui sa te infigi la chestii superscumpe pentru ca e foarte greu sa nimeresti din prima o lanseta potrivita tie.
pescuieste si fa-ti mana cu o lanseta decenta si apoi tragi concluzii

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 23 Apr 2009, 15:11

RodBuster scrie:Care este lungimea si actiunea ideala pentru pescuitul de pe mal cu twistere...de lanseta asta ce spuneti se preteaza ...Shimano SpeedMaster Spinning 240ML...???
ca sa vezi paradox... de pe mal cel mai frecvent am pescuit cu 2.03, din barca cu 2.96m... poate unii imi vor spune ca gresesc, dar pentru mine nu lungimea batului e importanta ci modul cum il folosesc... personal nu'mi plac betele de la shimano sub nici o forma(fire blood'ul mi s'a parut ok la rece dar si pretul...)

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 23 Apr 2009, 15:48

incearca un Ron Thompson arezzo,2.40cm ,putere 15-40gr., si nu esti nevoit sa dai 500ron,intradevar necesita naluci mai mari, dar eu zic ca face fata cerintelor tale !
de pe mal, din barca,numai sa nu folosesti naluci mai mici decat cele recomandate, ca o sa ai surprize :D !
succes
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 23 Apr 2009, 16:54

MARIUS POPA scrie:incearca un Ron Thompson arezzo,2.40cm ,putere 15-40gr., si nu esti nevoit sa dai 500ron,intradevar necesita naluci mai mari, dar eu zic ca face fata cerintelor tale !
de pe mal, din barca,numai sa nu folosesti naluci mai mici decat cele recomandate, ca o sa ai surprize :D !
succes
numai ca pe balta e "putin" supradimensionat.....
foarte rar o sa folosesti jiguri de 14g sau mai mari.......in general 10g sau mai mici.

RodBuster
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de RodBuster » 23 Apr 2009, 17:30

Multumesc de raspunsuri...deci ar trebui sa ma indrept catre o lanseta de 2.10 - 2.40,5-20gr cu actiune rapida...? cu fir textil sau mono ?

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 23 Apr 2009, 17:41

RodBuster scrie:Multumesc de raspunsuri...deci ar trebui sa ma indrept catre o lanseta de 2.10 - 2.40,5-20gr cu actiune rapida...? cu fir textil sau mono ?
asta ramane la alegerea ta.cred ca e mai bine sa alegi textilul,te ajuta sa "citesti" mai bine.mai ales ca esti la inceput.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 23 Apr 2009, 18:43

adrignat scrie:
MARIUS POPA scrie:incearca un Ron Thompson arezzo,2.40cm ,putere 15-40gr., si nu esti nevoit sa dai 500ron,intradevar necesita naluci mai mari, dar eu zic ca face fata cerintelor tale !
succes
numai ca pe balta e "putin" supradimensionat.....
foarte rar o sa folosesti jiguri de 14g sau mai mari.......in general 10g sau mai mici.
nu am specificat ca acest bat se preteaza pentru stiuca, cu voblere mai grele si linguri,si se poate pescui si la somn cu el!, eu zic ca de 2.40,referitor la fire, si unu si altul, depinde de apele pe care pescuiesti! :)
succse!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns