ce lanseta s-ar echilibra bine cu Daiwa Exceler 2500?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

ce lanseta s-ar echilibra bine cu Daiwa Exceler 2500?

Mesaj de adrianc » 21 Iun 2007, 15:03

...pentru pescuit la stiuca (delta, lacuri). O sa folosesc in primu rand oscilante, mai rar spinnerbait si mai rar rotativa :D

ar trebui sa se descurce bine cu naluci de 8-20 grame, si sa poata scoate din ragalii ceva stiuci mai imbracate.

N-as vrea sa sara de 100$. Bineinteles, tre sa mearga si cu textil. Si dupa cum am mai zis, sa se impace bine cu Exceler-ul 2500.

Tinand cont ca mulineta asta e destul de populara si probabil ca multi dintre voi o au, ce varga ar merge cel mai bine cu ea?

am citit vreo 2 zile inainte sa deschid topicul, si mai rau m-am ametit :)

thx!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Iun 2007, 16:27

Din Ro sau din SUA?

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 21 Iun 2007, 16:29

St.Croix Premier 7' 1/4-3/4
Imagine

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Iun 2007, 16:36

mihai, nu gasesc batzu indicat de tine.
Gasesc 3/8 - 3/4 sau 1/4 - 5/8 :roll:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 21 Iun 2007, 16:58

Salut,

Eu am Exceler-ul 2500 pe un Tierra MH de 7'. Nu se echilibreaza perfect, in sensul ca batzul e mai greu deci incercand s-o tzin pe deget in fatza mulinetei, batzul se inclina spre varf. Nu ma deranjeaza deloc, din contra ansamblul chiar merge bine.

Cred ca s-ar potrivi mai bine dpdv al greutatzii pe un batz mediu.
S-a mai discutat despre Fenwick HMG, Shimano Compre, St. Croix Premier, Triumph sau Reign ca betze bune care se incadreaza in specificatziile tale, Adrianc.

Totusi unele blankuri sunt mai grele decat altele, tendintza fiind in aparitzia betzelor din ce in ce mai usoare, asa ca cel mai bine e sa incerci combinatziile Exceler-batz inainte de-a face alegerea.

Inca o data, cred ca daca nu se echilibreaza perfect-perfect nu-i asa o mare tragedie. Sunt de evitat dezechilibrele deranjante sau exagerate (de ex. Exceler-ul 2500 pe un light)

Succes in alegere unui batz bun!

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 21 Iun 2007, 17:21

As prefera din SUA (bineinteles cu ajutorul lui mihai.f :D ). Nu ma deranjeaza sa dau un ban in plus si oricum mai sunt vreo 2-3 luni pana la delta.
Am uitat sa zic...parca as prefera un 2.4m ca lungime, ca o sa mai pescuiesc si de pe mal.
Nici eu nu gasesc batul indicat (cel putin pe cabela's) :?

Am vazut totusi niste combo-uri care includ si exceler-ul, si par foarte avantajoase la pret. Chiar vroiam sa intreb, mihai.f, pentru o chestie la pretul de 100$ acolo, cat costa adusul in Romania?
onesti, o sa tin seama de indicatiile tale. Inca mai am timp sa ma hotarasc.
Multumesc tuturor pentru rabdarea si raspunsurile acordate :). Anul trecut am fost in delta cu un bat+mulineta de 500 de mii, si tot am dovedit cateva stiuci de 3-4 kile. Anul asta parca as vrea sa ma duc mai pregatit.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 22 Iun 2007, 02:23

Tavi scrie:mihai, nu gasesc batzu indicat de tine.
Gasesc 3/8 - 3/4 sau 1/4 - 5/8 :roll:
scuze, eu am gresit
Imagine

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 28 Iun 2007, 15:50

cu intarziere...dar am cateva intrebari.

1. un batz 3/8 - 3/4 se descurca cu naluci de greutati doar in acest interval? de exemplu, il pot folosi fara probleme cu naluci de 16-20 de grame?

2. e dezavantajos un bat din grafit, fata de unul din fibra de carbon? ca dupa pret, asa se pare.

thx!

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 28 Iun 2007, 16:50

1. Un batz 3/8-3/4oz (cca.10-21g) se incarca optim cu naluci in acest interval. Se pot folosi deasemenea si naluci din afara acestei plaje de greutatzi dar incarcarea nu va mai fi optima. Desigur ca daca vei exagera cu naluci de 1/32 sa zicem, va fi incompatibilitate totala. Da, il potzi folosi bine cu naluci de 16-20g.

2. Aici iti pui de-acuma intrebari filozofice. Sunt atatea feluri de grafit, carbon si melanjuri incat pe masura ce vei cauta mai multe raspunsuri ceatza va deveni mai densa.

Sunt betze de fibra de sticla de calitate, mai scumpe decat grafituri de acelasi brand. Asta nu inseamna ca unele-s mai bune ca altele. Sunt pescari buni care in anumite aplicatzii (la stiuca cu spinnerbait) prefera un Fenglass, sa spunem, iar altzii pt aceeasi aplicatzie prefera un batz din grafit, specializat pt acesta naluca, de la Loomis.

Cam atat de "concret" iti pot raspunde eu la pct.2, dar astept cu nerabdare raspunsuri mai stiintzifice de la senseii acestui forum.

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 28 Iun 2007, 17:14

pacat ca esti unde zice in locatie, ca de la mine ai o lada de bere :). thx!

adevarul e ca atunci cand eram printr-a sasea prindeam stiuci cu nemiluita si dracu se uita dupa bete de la St. croix sau fenwick...acum cand abia reusesc sa merg la peste de cateva ori pe an, restul timpului ma documentez :)

Scrie răspuns