deja imi fac wishlist pe la magazine online acum .
Ce carlige jig folositi ?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
Re: Ce carlige jig folositi ?
pfoai,nici nu stiti cat ma bucur ca am intrebat 
Fudo, ocazonal gama hw dar doar pt dunare si gramaje mari(>30g). Balta 2/0-5/0, dunare 4/0-7/0. Decoy merita, dar sunt pseudoabsente pe la noi
am de gand sa le folosesc in zona cu agataturi,praguri,uneori pietre...
- johnnybravo
- Moderator

Încearcă mustad bronzemagaru39 scrie:nu s-au inventat inca, carligele care sa reziste la pietre.
-
marcel gheorghita
- senior

Eu folosesc Mustad bronz in zone cu agataturi puternice, unde sansa de a rupe e maxima. In rest, Mustad BLN, Fudo sau Owner (ultimele doar in cazuri fara multe agataturi) - jigurile trebuie sa fie ieftine, probabil de asta ai inceput sa torni singur. La orice jig pierdut, se adauga implicit costul gumei. eu am avut partida in care am lasat 40-50 jiguri....
deci ai inteles albert-foloseste carlige ieftine ca atunci cand(mai bine zis daca)intra ceva mare sa dezdoaie,rupa...sa nu-ti para rau de guma.
mai bine stai acasa,asa nu pierzi nimic

mai bine stai acasa,asa nu pierzi nimic
-
marcel gheorghita
- senior

Titlul topicului e ce carlige folosim, nu daca ne doare capul de ce folosesc altii....
ideea sa-mi tor singur jigurile a venit datorita faptului ca tot ce cumparam nu a fost pe gustul meu,in special cele rosii "matuzo" ,nu ma intereseaza ca pierd guma in agatatura,important e sa nu pierd pestele din vina carligului..ca si pret nu prea conteaza atunci cand ai siguranta ca folosesti un carlig 100% de calitate,ce pui pe mal/barca conteaza mult 
-
marcel gheorghita
- senior

In cazul asta, cauta Gamakatsu sau Owner
multumesc de indrumari,o sa postez aici ce am ales,insa am rugamintea sa ramana activ topicul pt a ajuta si alti pescari in alegerea carligelor.