discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
caut voblere care sa imite obletii adica voblere cu vibratie marunta sau deloc si oscilatie ampla pe flancuri cu frecventa mare ( gen salmo thrill sau tubertini vibrajig). preferabil sa fie mai greute ca sa se poata lansa departe. orice sfat e binevenit .
De asemenea caut ancore marimea 6 si 4 negre , usoare si tari (owner st 36 sunt prea slabute ) .
primesc si mp-uri
multumesc anticipat binevoitorilor care vor sa ma scape de cosmarul rateurilor unor "tarponi" de lac care invata repede si ataca orice wobbler doar o singura data indreptandu-i ancorele.

ps. sa nu aiba bile sau alte zornaitoare
-
ovi_vl
- utilizator constant

ce mi trece repede prin minte ar fi : strike pro crankee bass - avantaje:exista in varianta de culoare tip oblete...are exact vibratia descrisa de dvs ; -dezavantaje: are bile , nu se lanseaza bine cu lansete fast, si cu fir mai gros de 15lbs , strikepro nu este o firma asa de "fala" ; alt vobler cu bataie marunta ar mai fi jaxon atract xtrl -avantaje: are profil ingust asemanator cu obletele, este disponbil in culori naturale , vibratie foarte marunta , mai mult o oscilare de flancuri as zice . -dezavantaje: este din plastic lafel ca si strike pro ul, si asta cred ca are bile , nici jaxon nu este o super firma.
-
alex87nfs
- utilizator constant

incearca rapala x rap silver 8 cm si 7 gr..am avut rezultate foarte bune anu asta la avat cu modelu asta,e cam usor dar cu " talent " poti face treaba excelenta cu el..fir intins
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION
-
Hell
- veteran

-
Streamer?

-
tibi1991
- utilizator constant

alex87nfs scrie:incearca rapala x rap silver 8 cm si 7 gr..am avut rezultate foarte bune anu asta la avat cu modelu asta,e cam usor dar cu " talent " poti face treaba excelenta cu el..fir intins
nici nu te gandi sa iti cumperi ... eu am incercat cu cel de 6 dar face stanga cand mulinezi repede ... alex x-rapu la cat ii de usor asa de bine zboara... ii facut in sistem longcast ... eu m-am mirat cand am vazut cum zboara cel de 6

is fff bune la stiuca

-
tibi1991
- utilizator constant

alex87nfs scrie:incearca rapala x rap silver 8 cm si 7 gr..am avut rezultate foarte bune anu asta la avat cu modelu asta,e cam usor dar cu " talent " poti face treaba excelenta cu el..fir intins
nici nu te gandi sa iti cumperi ... eu am incercat cu cel de 6 dar face stanga cand mulinezi repede ... alex x-rapu la cat ii de usor asa de bine zboara... ii facut in sistem longcast ... eu m-am mirat cand am vazut cum zboara cel de 6

is fff bune la stiuca

-
alex87nfs
- utilizator constant

tibi1991 scrie:alex87nfs scrie:incearca rapala x rap silver 8 cm si 7 gr..am avut rezultate foarte bune anu asta la avat cu modelu asta,e cam usor dar cu " talent " poti face treaba excelenta cu el..fir intins

is fff bune la stiuca

am prins anu asta la avati cu modelu de 8 cm(nu 6 care e prea usor intradevar) fara numar..nu avati de 5 kg dar asa medii intre 1-2 kg aproape la fiecare partida si in curent dau si eu..nu am vazut sa sara din apa sau sa evolueze aiurea,are bataie marunta plus pufu acela rosu din coada e irezistibil pt avat..am luat si stiuci ci cleni cu x rap 8 cm..e vobler bun la toate crede-ma..
i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION
-
kingofbeasts
- veteran

-
Hell scrie:Streamer?

cand m-oi apuca de muscarit dar pina atunci mai este. Deocamdata singurele streamere pe care sunt dispus sa le incerc sunt cele de stiuca armate pe jiguri .
-
kingofbeasts
- veteran

-
cel mai tare si mai tare ma intereseaza oscilatia ai pe flancuri si greutatea mare a voblerului. Unde il folosesc apa are intre 5 si 7 m adancime, e limpede si lipsita de curent. Tarponii vaneaza undeva intre ape (nici nu sti ca sunt acolo pina sa te traga jos din barca

) iar oscilatia aia care face flancurile sa luceasca la soare le cam atrage atentia la baieti .
Orice vibratie agresiva sau zgomot ii sperie si ocolesc naluca (cand am bagat Cristalvibe sau cicade zici ca am bagat lupii in tarc la oi asa s-au imprastiat din zona ). Greutatea imi trebuie pentru distanta (care la rindul ei ma ajuta la camuflare apa fiind limpede ) .
asta l-ati incercat careva?
http://www.mirrolure.com/lumo/16-26mr.html
sau poate-mi dati alte exemple de "walk the dog"-uri silentioase care sa faca flash-uri?