Cat fir textil puneti pe tambur?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
Cat fir textil puneti pe tambur?
cam cat umpleti tamburul pentru lanseuri optime si fara peruci?
eu nu pun firul textil ca si firul mono, adica pana in buza tamburului pentru ca m observat ca decoleaza mai usor 18 spire odata; las cam 2mm sub buza tamburului. Oricum si mulineta are un rol important in treaba asta, sunt mulinete care fac peruci o groaza.si sunt mulinete care nu fac nimic sincer eu unul nu mai stiu de cat timp nu am mai avut o peruca... cred ca 2-3 ani.
oricum preventiv lasa 2mm sub buza tamburului.
oricum preventiv lasa 2mm sub buza tamburului.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
- johnnybravo
- Moderator
e important cat pui, dar la fel de important e primul lanseu dupa ce ai pus firul. de obicei eu leg un plumb de 15-20gr. si fac un lanseu mai cu grija, daca se poate in curent. apoi adun firul si astfel se aseaza mai bine pe tambur. apoi mai fac 1-2 lanseuri mai lungi si iar adun sa se stranga bine firul. abia apoi incep sa pescuiesc. 

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Bun, si dupa primul lanseu cu naluca se mai pastreaza asezarea aia pe tambur?Adi_ scrie:e important cat pui, dar la fel de important e primul lanseu dupa ce ai pus firul. de obicei eu leg un plumb de 15-20gr. si fac un lanseu mai cu grija, daca se poate in curent. apoi adun firul si astfel se aseaza mai bine pe tambur. apoi mai fac 1-2 lanseuri mai lungi si iar adun sa se stranga bine firul. abia apoi incep sa pescuiesc.
Eu punt tot cam la 1mm de buza, textil sau mono.
Da ma enerveaza ca nu-mi iese din prima, evident