Cat de greu trebuie sa fie jigul ??

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
catalin66
veteran
veteran

Cat de greu trebuie sa fie jigul ??

Mesaj de catalin66 » 04 Iul 2008, 15:43

Salut! Am inceput sa dau cu jiguri la Dunare ,dar ma lovesc de o problema . Am dat cu jig de 20 g dar daca arunc departe ,curentul aduce shadul la mal foarte repede dar mult mai la vale ,practic jigul meu nu atinge fundul decit spre mal . Cand dadeam la stationar in Dunare foloseam plumbi plati de 100-120g , care tot se mai scurgeau la vale . Deci ma intreb, ce greutate trebuie sa aiba jigul meu ca sa pot sa explorez substratul mai departe de mal si cam ce par de lanseta sa-l pot controla si sa mai si intep ? Am fost la magazin sa-mi iau jiguri mai grele dar cand am vazut cum arata un jig mai greu m-am speriat ,ce fel de shad sau grub iti trebuie la un astfel de jig? Nu se sperie pestele de biloiul de plumb? Ce fel de jiguri folositi si ce tehnica de prezentare a nalucii ?

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Iul 2008, 16:00

La Dunare trebe greu, eu folosesc minimul cam 10g in f putine locuri si aproape de mal si maxim 2OZ adica 56g si uneori la peste 10m si curenti puternici nici cu acea greutate nu tin fundul.

Mi-am luat o patrita special pt jiguri de Dunare , de 28, 42 si 56g
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=6260

ai niste mostre mai sus.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 04 Iul 2008, 16:01

jiguri de la 28g la 56... astia pntru mine sunt suficienti :) lanseta, e intradevar un par X-fast 60-120g, dar scurta - 2,10m. de obicei nu tre sa dai in mijlocul dunarii ca sa prinzi peste :P

Scrie răspuns