Seara buna tuturor ?i bine v-am g?sit,
Scurta introducere : dup? ~10 ani de pescuit exclusiv spinning, cred ca de 1 an aveam un combo de casting (lanseta Bass Pro Bionic Blade 10-42g & multiplicator Shimano SLX 151 XG) pe care nu îl pescuiam mai deloc din motiv clasic - perucile încep?torului - îns? în ultima perioad? mi-am propus sa dep??esc momentul ?i sa încep sa îl folosesc mai des.
Ghici ce? A început sa îmi plac?, ?i când am dat pe lâng? pe?te ?i în drill. Pe SLX am încercat un Finns 40G ini?ial, cu care nu m-am împ?cat prea bine, ulterior trecand pe Power Pro Super Slick 8 0.23 care este ?i azi pe tambur.
Limitat oarecum de cele 10-42g ale lansetei, am început c?utarea unui al doilea combo, care sa permit? n?luci mai u?oare, ?i m-am oprit, cu un sfat experimentat, la Daiwa Exceler 7-28g Extra Fast cuplat cu o surata, tot Daiwa, Tatula Elite 100HL pe care am incarcat-o cu Trabucco Neo X8 0.15.
M-a? bucura sa aflu din experienta voastr? ce alte fire a?i mai folosit? Care(fir sau profil de fir) limiteaz? mai mult îngroparea spirelor?
Bineîn?eles ca orice recomand?ri, nu doar despre fire, pentru un încep?tor, sunt mai mult decât binevenite.
În cele mai multe situa?ii, specia ?int? este ?tiuca, uneori ?al?ul, dar sunt prezente ?i capturi accidentale de somn(uneori >15 kg). În general pescuiesc frecvent pe b?l?ile din jurul Bucure?tiului, de multe ori cu agatatura, ?i de 3-4 ori pe an în (ce mai este din) Delta.
Fire întinse tuturor!
Casting - tips&tricks echipament
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Casting - tips&tricks echipament
Dai ?i iei!
Nu dai, nu iei!
Nu dai, nu iei!