casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 29 Iul 2007, 00:08

sprosalmorapala scrie:ce inseamna distanta mare? adica dau 25 30 de m cu o lingura de 16 g??

ma mai gandeam si la daiwa sol care e facuta pt greutati mai mici dar m-i se pare destul de firava pt stiuca ...tu ce zici ?
wa daca nuti iei de casting sa dai cu jerkuri mari 20-50 gr si linguri groase si voblere de 15-18 tzanti , nu cadreaza, iti zic io, pentru asta miash lua cast :twisted: acilea ii placerea la treburi serioase :twisted:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 29 Iul 2007, 00:09

sprosalmorapala scrie:ce inseamna distanta mare? adica dau 25 30 de m cu o lingura de 16 g??

ma mai gandeam si la daiwa sol care e facuta pt greutati mai mici dar m-i se pare destul de firava pt stiuca ...tu ce zici ?

Eu nu dau cu linguri usoare cu batul de baitcast, pt asta folosesc echipament de spinning, dar nu prea folosesc linguri usoare (am vreo 3 Gipo daca ma gandesc bine). Dau cu linguri mai grele dar cu portanta mare ori cu wobblere. Exista un compromis oricum. Poate o sa arunci 16g - 30m cu vant foarte puternic din spate :lol:. Daca te gandesti la stiuci mari, parerea mea este sa te gandesti si la naluci pe masura si echipament pe masura.

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 29 Iul 2007, 00:17

ok merci mult si nb mai astept si alte sfaturi de la telespectatori :lol:

dnu ` inginer ce mai faceti ? s-traitzi :lol: 8)

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 29 Iul 2007, 00:21

sprosalmorapala scrie:ok merci mult si nb mai astept si alte sfaturi de la telespectatori :lol:

dnu ` inginer ce mai faceti ? s-traitzi :lol: 8)
Dipl. ing. te rog frumos :lol: :lol: :lol: bine mutamesc, pestele nul prea pleznesc :lol: :lol:

Jedi
veteran
veteran

casting

Mesaj de Jedi » 29 Iul 2007, 07:02

Cu siguranta vei putea arunca cu Fuego foarte departe nalucile de care zici,mai ales ca specificatiile pentru ea ar fi medium-light.Am de vreo luna TD Advantage 153 HSTL + Rapala Magnum medium si de la cranckbait-uri de la 8 grame in sus merge bine,iar niste linguri de vreo 16 g merg chiar foarte departe.Si cum bine ziceau unii mai experimentati pe forum,la baitcasting fiecare ban in plus conteaza ,sigur e un combo superior fata de al meu.

BamseBST
veteran
veteran

Re: casting

Mesaj de BamseBST » 29 Iul 2007, 10:29

Jedi scrie:Cu siguranta vei putea arunca cu Fuego foarte departe nalucile de care zici,mai ales ca specificatiile pentru ea ar fi medium-light.Am de vreo luna TD Advantage 153 HSTL + Rapala Magnum medium si de la cranckbait-uri de la 8 grame in sus merge bine,iar niste linguri de vreo 16 g merg chiar foarte departe.Si cum bine ziceau unii mai experimentati pe forum,la baitcasting fiecare ban in plus conteaza ,sigur e un combo superior fata de al meu.
deci mulineta o i-au pe asta..daiwa fuego dar cu batul ma poate ajuta cineva?

este cu mult mai rigid decat un bat de spining cu aceeasi actiune?

1/4 - 1 oz (medium) :?:

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 29 Iul 2007, 12:22

Si eu am cochetat cu ideea sa iau un HMG de casting, deocamdata am un xxx Eagle II GC-704-2 cu o mulineta Daiwa advantage supertuned 153HSTL.
Din cate stiu eu HMG e putin mai bland, mai moderat, cei de pe tackle tour il recomanda ca bat de crankbait poti sa vezi un review la adresa: http://www.tackletour.com/reviewfenwickhmg.html . Batul de acolo e un M, in review zice ca nu are o rezerva de putere suficienta pentru pesti mai mari plus ca batul GT70M este dintr-o bucata, eu as merge mai degraba pe modelul GT66MH-2, 6'6", 2 bucati, 3/8-1oz - e mai usor de transportat si mai usor de adus in RO.

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 29 Iul 2007, 14:41

merci
probleme ceva cu lansarile ai avut?

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 29 Iul 2007, 21:00

Pai batul nu se incarca cum trebuie decat de pe la vreo 15 grame in sus, desi e dat pana la 2 1/4 cu un salmo pike de 52 grame e unpic cam prea incarcat. In rest inca sunt in antrenamente de casting, merge din ce in ce mai bine cu lansarile, mai greu unpic cu capturile :( dar mai perseverez. Oricum pana incepe sezonul mai in toamna am timp sa exersez :).

Jedi
veteran
veteran

casting

Mesaj de Jedi » 11 Aug 2007, 06:16

Incercind diferite lansete in magazin am constatat mari diferente de rigiditate intre lansetele medium(care ma interesau pe mine).Spre exemplu Shimano Clarus(singura medium-light) era sesizabil mai rigida decit citeva din clasa medium.Daca ai posibilitatea sa incerci mai multe lansete fa-o.

Scrie răspuns