carlige simple pe voblere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
carlige simple pe voblere
ce parere aveti?
ati folosit,in special pe microvoblere?
ati folosit,in special pe microvoblere?
Re: carlige simple pe voblere
Salut! Uite aici: https://vimeo.com/6381829 , foloseste carlig simplu pe salmo tiny. Anul asta sigur o sa incerc si eu asa ceva ! 

in crescatorii poti sa dai si fara carlig...,o inghite pana la coada si tot il scoti
dar e interesanta ideea de montaj ,nu m-am gandit la asa ceva
nu am incercat pana acum cu carlig simplu dar videoclipul mi-a dat o idee legata de asta, ar merge pusa o ancora dubla open shank prinsa direct de ochetul de burta si dup-aia de inelul despicat din coada, ma gandesc ca ar reduce rateurile la microvoblerele mai flat fiind mai mare deschizatura decat latimea corpului voblerului dar cred ca ar creste si sansele de agatare in crengi
ar merge testata treaba asta da n-am cu ce deocamdata, poate experimentez la vara dupa prohibitie
nu va luati de abilitatile mele de pictor renascentist ca abia mai misc la ora asta

nu va luati de abilitatile mele de pictor renascentist ca abia mai misc la ora asta

Tare tipu' !!! Lectii de pescuit intr-o crescatorie .......mircea_00 scrie:in crescatorii poti sa dai si fara carlig...,o inghite pana la coada si tot il scoti
Sa vina pe tinuturile noastre...... !

Do it with passion or not at all !
In crescatorie e alta smecherie...
Am pescuit si eu in astfel de loc si din pacate te obliga sa pastrezi tot ce prinzi si sa mai si platesti pestele prins, la supra-pret.
Cum eu nu aveam nevoie de mai mult de trei-patru pastravi dar vroiam sa ma joc cu cat mai multi am improvizat niste single-hooks fara spin pe voblere si in felul asta "drilam" pestele pana la mal, detensionam putin firul si se elibera...
In felul asta pastram doar pestii cu naluca-n gat, adica cei pe care ii raneam in momentul dezgatarii.
Deci daca vrei sa nu ranesti prea tare pestele poti inlocui tripla cu un single, dar posibil sa apara eliberari neprevazute in dril.
In rest nu cred ca influenteaza prea mult bataia sau evolutia voblerului...
Am pescuit si eu in astfel de loc si din pacate te obliga sa pastrezi tot ce prinzi si sa mai si platesti pestele prins, la supra-pret.
Cum eu nu aveam nevoie de mai mult de trei-patru pastravi dar vroiam sa ma joc cu cat mai multi am improvizat niste single-hooks fara spin pe voblere si in felul asta "drilam" pestele pana la mal, detensionam putin firul si se elibera...
In felul asta pastram doar pestii cu naluca-n gat, adica cei pe care ii raneam in momentul dezgatarii.
Deci daca vrei sa nu ranesti prea tare pestele poti inlocui tripla cu un single, dar posibil sa apara eliberari neprevazute in dril.
In rest nu cred ca influenteaza prea mult bataia sau evolutia voblerului...
-
- veteran
Imi place ideea iar desenul este sugestiv. Vin si eu cu contra idee : ramane acelasi montaj, dar cu carligele ancorei in sus ! Daca depaseste corpul voblerului in inaltime, teoretic nu ai probleme cu inteparea si reduce mult riscul agatarii !RAFYYY91 scrie:nu am incercat pana acum cu carlig simplu dar videoclipul mi-a dat o idee legata de asta, ar merge pusa o ancora dubla open shank prinsa direct de ochetul de burta si dup-aia de inelul despicat din coada, ma gandesc ca ar reduce rateurile la microvoblerele mai flat fiind mai mare deschizatura decat latimea corpului voblerului dar cred ca ar creste si sansele de agatare in crengiar merge testata treaba asta da n-am cu ce deocamdata, poate experimentez la vara dupa prohibitie
![]()
nu va luati de abilitatile mele de pictor renascentist ca abia mai misc la ora asta![]()
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
florin1948 scrie:Imi place ideea iar desenul este sugestiv. Vin si eu cu contra idee : ramane acelasi montaj, dar cu carligele ancorei in sus ! Daca depaseste corpul voblerului in inaltime, teoretic nu ai probleme cu inteparea si reduce mult riscul agatarii !
Ma gandesc ca daca ar fi ancora indreptata in sus, ar aparea rateuri cand ataca la burta? sau poate asta ar fi o metoda de selectie, aia mici sa dea rateuri ca au gura mica si sa se intepe doar aia mai mari care halesc tot vobleru

-
- veteran
Ideea e buna dintr-un anumit punct de vedere... Însă cum credeţi că va evolua voblerul?
De putin timp am inceput sa folosesc la avat doar carlige duble in coada voblerului pentru a evita ranile ... adica de obicei se prind pe tripla de pe burta in timp ce tripla din coada se mai agata in exterior. Folosesc de prea putin timp si pe prea putine voblere chestie asta pentru a imi putea da cu parerea.
In schimb, am niste amici pe aici care folosesc doar carlige duble pe burta si carlige simple pe coada ... si astea debarbetate fara sa se planga ca ar avea mai multe rateuri decat cu triplele normale. In schimb spun ca elibereaza pestii cu mult mai putine rani si le este mult mai usor sa scoata voblerele mai mici (5-7cm) din gura avatului atunci cand inghite. O sa vreau si eu sa trec in viitor la varianta asta pentru ca nu vad dezavantaje si mai ales pe voblerele mici pe care evit sa le folosesc la avat.
Genul de “montaj” de care pomeneste RAFYYY91 il folosesc baietii astia de ceva timp in mod special la voblerele SDR cand pescuiesc in agatatura. Lasa cracii carligului dublu in jos in timp ce iau un mono mai subtire prin care il leaga de ochetul din coada voblerului (firul se rupe la atacul pestelui) si in felul asta reusesc sa se agate mult mai putin decat in mod normal. Exista totusi ceva mai multe rateuri sau destui avatii prinsi erau luati din exterior in zona gurii ...
In schimb, am niste amici pe aici care folosesc doar carlige duble pe burta si carlige simple pe coada ... si astea debarbetate fara sa se planga ca ar avea mai multe rateuri decat cu triplele normale. In schimb spun ca elibereaza pestii cu mult mai putine rani si le este mult mai usor sa scoata voblerele mai mici (5-7cm) din gura avatului atunci cand inghite. O sa vreau si eu sa trec in viitor la varianta asta pentru ca nu vad dezavantaje si mai ales pe voblerele mici pe care evit sa le folosesc la avat.
Genul de “montaj” de care pomeneste RAFYYY91 il folosesc baietii astia de ceva timp in mod special la voblerele SDR cand pescuiesc in agatatura. Lasa cracii carligului dublu in jos in timp ce iau un mono mai subtire prin care il leaga de ochetul din coada voblerului (firul se rupe la atacul pestelui) si in felul asta reusesc sa se agate mult mai putin decat in mod normal. Exista totusi ceva mai multe rateuri sau destui avatii prinsi erau luati din exterior in zona gurii ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...