carlige off-set

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vip
senior
senior

carlige off-set

Mesaj de vip » 09 Dec 2014, 16:25

Vreau un sfat pt. a achizitiona carlige off*set cu raport calitetate pret cat mai bun, adica ceva ieftin si bun daca exista.
O marca, un loc de achizitie!
Multumiri anticipate!

spiridusul
veteran
veteran

Re: carlige off-set

Mesaj de spiridusul » 09 Dec 2014, 17:29

Eu pescuiesc, pe cat posibil, cu Mustad. Am incercat si fudo, si gamakatsu, si jaxon, si illex..cel mai bine ma inteleg cu Mustad. Dezavantajul este ca daca dai cu gume de la 10 cm in sus sunt cam mici.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 10 Dec 2014, 20:44

Fudo (sunt si 3/0 si 4/0 si merg cu gume si mai mari) diferite forme in functie de ce tip de gume pescuiesti (mai lunguiete si subtini sau mai "burtoase").
Mare dezavantaj la Fudo: sunt foarte rigide. Daca ai luat copac, ai pus-o.
In schimb, inteapa foarte bine fara sa o dai din fundul curtii (nu am ratat nimic de 1 an de cand pescuiesc cu ele si sunt din ala care are 2-3 atacuri pe partida si am nevoie de randament 100% :)).
Jaxon au un model (takamy cred ca e sau ceva de genul) foarte accesibil ca pret, seamana cu Gamakatsu la profil. Recomand modelul cu sarma mai subtire.

Daca pescuiesti in zone cu paduri scufundate, iti recomand niste carlige mai moi care la tractiune se desdoaie putin si ies din agatatura (Gamakatsu am observat ca se salveaza mai usor).

Cu Mustad nu am mai pescuit de cand eram mic si dadeam cu lacuste la clean :), dar nu cred ca fac offseturi proaste avand in vedere traditia.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 30 Dec 2014, 12:17

Daca vrei ceva ieftin si cat de cat ok incearca south bend. costa plicul 4.5ron si contine 10 sau 9 bucati. Eu dau cu ele acolo unde sunt si pierderi semnificative chiar si pe offset si nu am fost dezamagit de ele. Am agatat din gresala chiar si un Novac de 30kg si l-am scos cu 4/0 fara sa sufere carligul vreo deformare cu fir sunline pe 20lb . Nu se compara cu Owner Gamakatsu sau Nogales dar sunt ok. E de la w W w . v 0 b L e R e . r 0 le-am luat. La multi Ani!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 30 Dec 2014, 13:15

South bend am folosit si eu. Sunt ok.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 30 Dec 2014, 16:02

Ce e ciudat la south bend e culoarea maroniu metalizat sau argintiu titan!

Scrie răspuns