Initial, cand mi-am cumparat aceasta lanseta, am vrut o lanseta "care sa fie buna la toate", insa ulterior am remarcat ca nu se poate...
Care este firul cel mai bun pt naluci mici?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
Testul final il voi face pe balta. O sa sa merg la pescuit cu cineva care are un Ultra-Light. Voi folosi cea mai mica si usoara lingura care o am, un Mepps 0. Voi face cateva lansari cu mulineta Shimano pe Maver-ul meu, dupa care o voi schimba pe batul Light. Numai asa voi vedea daca diferenta este mare.
Initial, cand mi-am cumparat aceasta lanseta, am vrut o lanseta "care sa fie buna la toate", insa ulterior am remarcat ca nu se poate...
Asta-i domnule!ringogabi scrie:Testul final il voi face pe balta. O sa sa merg la pescuit cu cineva care are un Ultra-Light. Voi folosi cea mai mica si usoara lingura care o am, un Mepps 0. Voi face cateva lansari cu mulineta Shimano pe Maver-ul meu, dupa care o voi schimba pe batul Light. Numai asa voi vedea daca diferenta este mare.
Vei vedea, functie si de batul UL avut la indemana (pt. ca nu toate sunt si bune), ca diferentele sunt mari.
Repet, eu am luat Maver Stralis Spigot-ul 2,10m 5-20g pt. jig, cucerit fiind tocmai de rigiditatea mare si de numarul de inele, ce permit o distribuire optima a fortelor pe blank. Nici nu mi-a trecut prin cap sa dau cu el la microvoblere. Fratele sau Light Plus Spigot, care e mai moale, e cel pe care il iau in expeditii dupa clean - avat. Daca ma duc la clean - pastrav, iau Spinner Lake-ul, care chiar e specializat pe naluci usoare (astuia ii reprosez inelele ceva mai masive decat mi-as dori). Si tot n-as putea spune ca m-am "linistit" in ceea ce priveste pescuitul UL, care imi place foarte mult. Astept acum sa-mi vina un Bass Pro Microlite care e recomandat la naluci incepand cu greutati de sub 1g (1/32-1/4oz = 0,88-7,08g).