Care este firul cel mai bun pt naluci mici?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ringogabi
senior
senior

Mesaj de ringogabi » 25 Feb 2007, 23:32

Testul final il voi face pe balta. O sa sa merg la pescuit cu cineva care are un Ultra-Light. Voi folosi cea mai mica si usoara lingura care o am, un Mepps 0. Voi face cateva lansari cu mulineta Shimano pe Maver-ul meu, dupa care o voi schimba pe batul Light. Numai asa voi vedea daca diferenta este mare.
Initial, cand mi-am cumparat aceasta lanseta, am vrut o lanseta "care sa fie buna la toate", insa ulterior am remarcat ca nu se poate... :shock:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 25 Feb 2007, 23:49

ringogabi scrie:Testul final il voi face pe balta. O sa sa merg la pescuit cu cineva care are un Ultra-Light. Voi folosi cea mai mica si usoara lingura care o am, un Mepps 0. Voi face cateva lansari cu mulineta Shimano pe Maver-ul meu, dupa care o voi schimba pe batul Light. Numai asa voi vedea daca diferenta este mare.
Initial, cand mi-am cumparat aceasta lanseta, am vrut o lanseta "care sa fie buna la toate", insa ulterior am remarcat ca nu se poate... :shock:
Asta-i domnule!
Vei vedea, functie si de batul UL avut la indemana (pt. ca nu toate sunt si bune), ca diferentele sunt mari.
Repet, eu am luat Maver Stralis Spigot-ul 2,10m 5-20g pt. jig, cucerit fiind tocmai de rigiditatea mare si de numarul de inele, ce permit o distribuire optima a fortelor pe blank. Nici nu mi-a trecut prin cap sa dau cu el la microvoblere. Fratele sau Light Plus Spigot, care e mai moale, e cel pe care il iau in expeditii dupa clean - avat. Daca ma duc la clean - pastrav, iau Spinner Lake-ul, care chiar e specializat pe naluci usoare (astuia ii reprosez inelele ceva mai masive decat mi-as dori). Si tot n-as putea spune ca m-am "linistit" in ceea ce priveste pescuitul UL, care imi place foarte mult. Astept acum sa-mi vina un Bass Pro Microlite care e recomandat la naluci incepand cu greutati de sub 1g (1/32-1/4oz = 0,88-7,08g).

ringogabi
senior
senior

Mesaj de ringogabi » 28 Feb 2007, 23:49

Dupa indelungi cautari prin magazine am gasit un Maver Spinne Lake ( lungime 2,4m / 2- 8grame ), la pretul de 145lei. Ce parere aveti? Corespunde pt naluci mici? Pretul este bun ( ma refer pret / calitate )?

Scrie răspuns