discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
mihai florescu
- veteran

onesti scrie:Salut!
Ce as recomanda eu ar fi:
-Maxima Ultragreen in marimi de max 6 lbs. Cel mai bun mi se pare 4 lbs. Moale, puternic pt diametrul lui, foarte bun in aplicatzii light -pastrav, clean, biban etc. Vizibilitate redusa in apa.
-Maxima Chameleon-toate marimile. Unul dintre firele cu cea mai buna rezistentza la abraziune. Foarte puternic si relativ moale. Are proprietatea ca isi schimba culoarea in functzie de mediu. N-am fost prea increzator la inceput in aceasta proprietate, dar pescuind in apa tulbure spirele care le recuperam pe tambur aveau nuantza diferita fatza de cele care nu intrasera in apa.
-Berkley Ironsilk - in ciuda faptului ca nu e nici nylon 100% si nici fluorocarbon l-as incadra totusi la categoria mono. E un fir extrem de suplu cu o textura fina ce te trimite cu gandul la acoperirile cu teflon. Aluneca foarte bine prin inele, are memorie foarte redusa si mi se pare firul cu cea mai buna comportare la nod. Se foloseste atat in aplicatzii de spinning in diametre si puteri mai mici, cat si in puteri mai mari 14, 17, 20 lbs. in pescuit mai heavy. E preferat si de unii pescari de crap.
-deasemenea propunerea lui Cristi Ene cu Pline-ul e de luat in calcul. E un fir care a aparut mai recent si are un pretz foarte bun. Totusi nici CXX-ul nu e nylon pur.
Ce nu as recomanda:
- Trilene Maxx. Cele de dimensiuni mai mici sunt acceptabile in schimb cele mai groase mi se par foarte stiff. Cand s-a proiectat s-a incercat fructificarea calitatzilor firelor XT si XL.
*XL-ul e un fir clasic fara fitze, rezistent in timp, relativ moale,foarte ieftin, inca preferat de foarte multzi pescari americani.
*XT-ul e rezistent la abraziune dar sacrifica supletzea.
Nu cred ca Berkley au reusit ce si-au propus.
-Berkley Vanish - s-a incercat o replica la fluorocarboane si s-a mizat mult pe proprietatea de invizibilitate. Pe langa faptul ca nu-i tocmai invizibil s-au sacrificat si celelalte calitatzi.
Fir intins!
de unde mai cumperi Berkley Iron Silk????pe Cabelas si basproo...

-
onesti
- veteran

Fishi, iti respect parerea!
Totusi mi se pare dubios ca dupa 3 luni nu mai tzine la nod.
Eu nu prea mai folosesc mono dar am cateva mulinete pe care le mai scot la apa din cand in cand cu tamburi incarcatzi cu Stren, Berkley, Maxima si chiar Trabucco. N-am avut pana acum probleme.
Intr-adevar Ironsilk e ceva mai elastic, dar eu prefer acest comportament la mono, atat timp cat nu e exagerat.
De la Berkley - Trilene, am incercat cam toata gama si mie Ironsilk imi place si mi se potriveste cel mai mult.
Un alt fir care e apreciat aici e Big Game dar deasemenea nu-i pe gustul meu.
Apreciez si parerile pozitive si negative la produsele incercate de pescari pt ca numai in felul asta se poate contura un review cat de cat obiectiv.
Mihai: Aici inca se mai gaseste in magazine atat in ambalajul mai vechi -argintiu cat si in cel mai nou - visiniu.
-
Musti
- veteran

Ar mai fi Yo-Zuri Hybrid. Rar, il folosesc pe cel de 6lb. De asemenea Seaguar InvizX de 4lb.
Pe ambele le folosesc atat pe tambur, cat si ca leader pt. multifilament.
Sunt bune.
-
ando
- utilizator constant

nu am folosit niciodata fire multi 'pescuiesc la psatrav ,clean sau biban iar cel putin Berkley Trilene mi se pare rezonabil pentru naluci fine dar sunt deschis si la alte optiuni
-
cristian.ene
- veteran

Rectific cu unele precizari la o comaparatie mai atenta
1. Machine Gun Cast are mai mult amemorie decat firele prezentate mai sus de mine. P-Line Cxx-Xtra Strong e cel mai matasos si cu memorie mica. Stroft fluo si P-Line Premium au si ele ceva memorie. Berkeley MAxx e la fel de matasos cu P-line Cxx-Xtra Strong air intinderea comaparabila. Pentur salau cele evident vizibiel sunt Stroft si P-line in varianta Hi-Vis Clear.
2. Conteaza foarte mult sistemul de asezare al firului pentru a fi evitate perucile.
-
Carasa
- utilizator nou

Maine poimaine trece aproape un an de la ultima postare pe topicul asta ...si cred ca nu merita lasat in paragina!
Noutati aveti?!!! Ma intereseaza sa imi completez achizitiile cu un fir de calitate si ...nu imi dau seama care e ala!
In principiu dau dupa stiuca si am prins din zbor ca firul textil ar fi bun...insa ce culoare prefera stiuca, ce marci sunt consacrate?
Am citit de un fir verde fluo si nu am inteles nimic din specificatiile de pe "prospect"! ...
Aveti careva cateva min. si ptr subiectul asta ....sau poate niste trimiteri...?
-
Jedi
- veteran

Pai PowerPro e consacrat deja.TuffLine e un fir de care se scrie numai de bine.Am mai citit review-uri cu Stren Super Braid,multumitor.Pare ca fibrele Spectra sint mai cautate decit Dyneema.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
Michael
- Moderator

jedi, este vorba despre monofilament aici...
asa cum am mai zis pe alt topic, trabucco river trout ma satisface pe mine.
-
Florin M
- senior

Erson Taifun de la Energofish, rezistent, elasticitate redusa, raport calitate-pret ffff bun.
-
Jedi
- veteran

In principiu dau dupa stiuca si am prins din zbor ca firul textil ar fi bun...insa ce culoare prefera stiuca, ce marci sunt consacrate? .........
Am crezut ca despre textil vrea sa stie Carasa.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.