caiac

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

marlin
utilizator nou
utilizator nou

caiac

Mesaj de marlin » 13 Oct 2010, 10:31

sunt incepator , si vreau sa-mi achizitionez un caiac, cine-mi poate da detalii , cam la asta m-am gandit :
http://www.hibiscussport.ro/caiace_bilbao_pescuit.html
, intentionez sa-l folosesc pentru spinning, mai foloseste cineva caiac ?

mersi

kzoli
veteran
veteran

Re: caiac

Mesaj de kzoli » 13 Oct 2010, 10:51

marlin scrie:sunt incepator , si vreau sa-mi achizitionez un caiac, cine-mi poate da detalii , cam la asta m-am gandit :
http://www.hibiscussport.ro/caiace_bilbao_pescuit.html
, intentionez sa-l folosesc pentru spinning, mai foloseste cineva caiac ?

mersi
Eu am avut una asemanatoare, adica http://www.hibiscussport.ro/caiac-Trini ... scuit.html doar barca fara accesori e destul de instabila trebuie invatat si stapanit dupa aceea este floare la ureche. Un inconvenient este ca nu te poti ridica in picioare sa lansezi asa...dupa un timp devine destul de incomod... sunt uni care pescuiesc si la somn din caiac :wink: ...
Este bun ca poti sa te strecori aproape oriunde, si daca este cazul scoti la mal treci de obstacol si pui la apa singur, este foarte usor. Am folosit cam 1 an dupa care am schimbat pe o copaie din fibra, mai lata, mai stabila in care pot sa ma ridic fara sa ajung in apa, vara mai merge o baie dar primavara si toamna nu e placut deloc.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 13 Oct 2010, 11:07

nici eu personal nu prea am incredere in stabilitatea unu caiac....adica vorba lui kzoli...vara e ok...da spre toamna iarna e chiar naspa sa cazi in apa cu haine groase pe tine...cu caiacu e cam ca si cu motorul...e frumos, e macho, adrenalina da....prea putine roti.

marlin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marlin » 13 Oct 2010, 11:15

cum se comporta in curent, se poate "stationa" cu el sau trebuie ancorat

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Oct 2010, 11:22

marlin scrie:cum se comporta in curent, se poate "stationa" cu el sau trebuie ancorat
Depinde de curent... pe mures sub baraj se putea sta si fara ancora cu o directie buna, dar daca te prindea mai lateral curentul, eram in apa ...cu capul jos... vara era chiar placut. Borseta cu naluci era fixata de caiac iar lanseta incercam sa nu scap din mana....

marlin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marlin » 13 Oct 2010, 11:50

Deci mai intai trebuie sa invat sa-l manevrez, apoi pot si pescui ?
In valuri (genul de valuri ploi rapide de vara cu vant) cum se comporta ?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Oct 2010, 12:02

marlin scrie:Deci mai intai trebuie sa invat sa-l manevrez, apoi pot si pescui ?
In valuri (genul de valuri ploi rapide de vara cu vant) cum se comporta ?
Asta mare era de 2 persoane, mai greu de manevrat singur dar avea spatiu mai mare. cu caiac daca nu te ai dat niciodata incearca sa ceri una imprumut si sa incerci prima data ,s-ar pute sa-ti placa sau din contra... arata frumos dar e destul de greu pana te inveti ... dupa aceea e ca mersul pe bicicleta dar pana atunci .... Pentru plimbare sau ture e ok ... dar pescuitul mai ales spinningul implica mai multa miscare, mai multa ocazie sa ajungi in apa... in apa mica e ok dar la 2-3 m e greu si sa urci inapoi.
Ca sfat incearca una, probeaza, invata sa manevrezi cu usurinta si abia apoi sa pescuiesti din el... valurile o ia, cum directionezi tu daca te urci pe val, si esti atent totul e ok, daca te surprinde poti sa ai necazuri . In orice caz nu uita vesta de salvare pote fi utila chiar daca esti campion de inot, te lovesti de pietre butuci si ramai acolo... cu vesta ai sansa 50 % sa scapi chiar si neconstient...
Pentru inceput recomand sa legi lansata de caiac sau sa legi un flacon de el cu un fir textil mai lung sa poti recuprea dupa "baie".

marlin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marlin » 13 Oct 2010, 12:37

fara vesta nici nu ma gandeam sa merg, este un "inconvenient" obligatoriu, si probabil o sa incerc inainte sa testez una, in schimb ideea de a fi in acele locuri pe Olt pare irezistibila, multumesc de sfaturi.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Oct 2010, 12:46

marlin scrie:fara vesta nici nu ma gandeam sa merg, este un "inconvenient" obligatoriu, si probabil o sa incerc inainte sa testez una, in schimb ideea de a fi in acele locuri pe Olt pare irezistibila, multumesc de sfaturi.
A pescui din ambarcatiune,caiac, barca sau ce o fi nu inseamna neaparat si peste, doar o sansa in plus :wink: .

marlin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marlin » 13 Oct 2010, 12:57

am inceput acum un an, de pe mal cu un "bat" din fibra de sticla, malul n-a mai ajuns, mi-am luat "costum" sa pot intra in apa, dar nu-i destul sunt locuri in care vreau sa ajung, fara sa am capturi care se masoara in kilograme, nu asta-i farmecul la spinning, ci doar idea "esti acolo, cautandu-i".

Scrie răspuns