discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
trabic
- utilizator constant

-
Am nevoie de o bolognesa pentru pescuitul cleanului cu voblere si rotative pana in 5 g. Pescuiesc pe Moldova, dar si pe Bistrita, mai rar. Am avut norocul, si poate il voi mai avea, sa scot si animale peste kg.
Lanseta de spin pe aceste ape nu ma satisface, fiind foarte multe obstacole si trebuind dirijata jucaria din apa...
Asa ca, rogu.va, dati niste sfaturi unui mic pescar!
Apropo, sunt bugetar!

-
trabic
- utilizator constant

-
cred ca trebuie mutat la echipamente. multumesc!
-
boistean
- veteran

-
trabic scrie:Am nevoie de o bolognesa pentru pescuitul cleanului cu voblere si rotative pana in 5 g. Pescuiesc pe Moldova, dar si pe Bistrita, mai rar. Am avut norocul, si poate il voi mai avea, sa scot si animale peste kg.
Lanseta de spin pe aceste ape nu ma satisface, fiind foarte multe obstacole si trebuind dirijata jucaria din apa...
Asa ca, rogu.va, dati niste sfaturi unui mic pescar!
Apropo, sunt bugetar!

n-am inteles exact ce nu te satisface la o lanseta de
spinning in privinta
cleanului?
e vorba doar de dimensiune sau...?
ti-au dori o bologneza de ce dimensiune?
-
trabic
- utilizator constant

-
avand in vedere lungimea lansetei, nu prea poti juca voblerul pe unde iti doresti. Cine cunoastte cele doua rauri, stie despre ce vorbesc!
-
trabic
- utilizator constant

-
ca sa fiu mai explicit, e vorba despre bolovanii, stancile, copacii cazuti in apa si de vartejurile si curentii care se formeaza. cu un bat scurt nu poti tine voblerul acolo unde este pestele, pescuind de pe mal.
despre caracteristicile bolo va las pe voi sa imi dati sfaturi. ca si idee, ma gandeam la 5m?
-
edâ„¢
- veteran

-
trabic scrie:ca sa fiu mai explicit, e vorba despre bolovanii, stancile, copacii cazuti in apa si de vartejurile si curentii care se formeaza. cu un bat scurt nu poti tine voblerul acolo unde este pestele, pescuind de pe mal.
despre caracteristicile bolo va las pe voi sa imi dati sfaturi. ca si idee, ma gandeam la 5m?
...pai ideea e sa nu il tzi acolo ca o carpa agatzata de vreo piatra ci doar sa treaca pe langa piatra si ptr asta nu itzi trebe bolo doar sa te folosesti de curent si evolutzia wb,si nu e bai daca mai ricoseaza din piatra
eu cred ca itzi trebe bolo sa dai cu naturale ca sa le tzi acolo unde este pestele asta deduk din ce explici tu,numai asa se face cu naturale,si daca stii ce lungime itzi trebuie de ce mai intrebi,doar stii cat de lat e raul si unde vrei sa ajungi asa ca nu vad rostul intrebari
-
trabic
- utilizator constant

-
in tot ce ai spus ed ai perfecta dreptate, doar ca pe aceste ape nu poti sa dirijezi vb asa cum ai spus. nu dureaza 3 sec si pa...de aceea ai nevoie de un bat lung
am intrebat in speranta ca mai pescuieste cineva in acest fel si imi poate spune o anumita marca, respectiv greutatea batului, putere, senzitivitate...pret
Mentiune> curent foarte puternic, asa incat as dori o mai mare rigiditate a varfului
-
trabic
- utilizator constant

-
nu, l.am avut in mana, usor, ieftin -era vreo 90 lei in vara, doar ca <tremura> prea tare de la jumatate. la asta ma refeream cand ziceam vf. mai rigid
-
nasolu
- veteran

Bologneza e foarte buna pentru clean la vobler,pescuind in curent,mai ales pe canalele de fuga betonate,datorita lungimii tii voblerul pe loc la o distanta apreciabila de mal,lucru pe care nu-l reusesti cu un bat scurt!Incearca un bat match daca bolo ti se pare moale!