Bokor micro jig
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
Bokor micro jig
M-ar interesa parerea voastra despre lanseta Bokor Micro Jig de 2,25m, actiune 3-15 gr. Ar merge sa "jiguiesc" cu ea la salau? Mi se pare o lanseta potrivita ca lungime si actiune si mai ales, rapida. In prezent dau cu un Shimano Compre de 2,10 m, varianta 3/16-5/8 oz (5-17 gr) dar dupa mine e tare moale pt. asa ceva. In drill lucreaza f. bine, insa la intepare e cam "lenesha". Bokor-ul mi e pare mult mai aspra. Multumesc.
Re: Bokor micro jig
O am, imi place de mor, exceleaza la biban cu reactive. mi se pare ca de la 7 grame in sus insa isi da duhul. Si eu am luat-o tot pentru salau cu microjiguri de maxim 5 grame. de la 7 in sus pot da cu castul fara probleme. varful e destul de moale, e mai degraba un moderat fast. Inelul de varf e cam grosolan si asta face ca revenirea sa fie cam confuza. Mi se pare mai degraba o lanseta excelenta de pastrav si clean. Pentru salau am ales un xml de 4-18 grame. Nu lanseaza la fel de bine jigurile in plaja de jos, insa la senzitivitate bate bokorul si este si mai rigida, desi seamana la actiune...
O sa pescuiesc si la salau cu Bokorul, sa vad daca se descurca. Oricum, o sa folosesc ace subtiri si fire japoneze de 8 livre sa ajut la intepat. Mi-ar placea sa se descurce, e foarte placuta si onesta la pretul ei. Daca avea si foregripul ala mai ca lumea, era o lanseta greu de batut la banii astia.
Pentru salau, Valkall de la Rapture mi se pare insa mai ok. Dar adaugi vreo 50% la pret...
P.S. Pescuiesc la biban si stiuca in principal, la salau ocazional. In octombrie fac un an de spinning. Sa stii cine isi da cu parerea
O sa pescuiesc si la salau cu Bokorul, sa vad daca se descurca. Oricum, o sa folosesc ace subtiri si fire japoneze de 8 livre sa ajut la intepat. Mi-ar placea sa se descurce, e foarte placuta si onesta la pretul ei. Daca avea si foregripul ala mai ca lumea, era o lanseta greu de batut la banii astia.
Pentru salau, Valkall de la Rapture mi se pare insa mai ok. Dar adaugi vreo 50% la pret...
P.S. Pescuiesc la biban si stiuca in principal, la salau ocazional. In octombrie fac un an de spinning. Sa stii cine isi da cu parerea

la low cost, da un ochi ( tot la energofish) si la seria black fighter(fosta spider)/linia zander. blancul este excelent, insa cu greu poti gasi niste inele mai oribile de atat 

bokor asta are legatura cu bokor karoly, spiningarul bozgor de pe f&h?
da, a facut o serie de lansete pentru astia de la energo. cica i-ar fi innebunit pe astia cu testele (zic asta cei de la magazinul energo), ca mai aveau un pic si-si bagau picioarele in colaborarea cu el. a acceptat pana la urma sa ii foloseasca numele.
e lanseta aia cu care da in filmele de la f&h...cu ceva portocaliu. probabil e vorba de cea de 10-30 grame...
e lanseta aia cu care da in filmele de la f&h...cu ceva portocaliu. probabil e vorba de cea de 10-30 grame...
-
- senior
Eu mai am un Bokor de 232, 10-30 gr. si-mi place grozav. Toata vara am "arat" Somesul cu ea, cu voblerul si lingura si pentru ape curgatoare e imbatabila. Foarte solida, nu ti-e frica sa tragi de ea, face fata fara probleme si la somn de 10-15 kg. Deci le cunosc, insa ma interesa asta mica de 3-15 g. Multumesc pt. raspunsuri.
-
- senior
Intr-adevar pluta de pe maner pare facuta din dopuri de pe damigenele cu vin dar la pretul asta...e ok si asa.
-
- senior
Maine mi-o aduce la magazin si un pic daca e mai aspra decat Compre-ul o iau.
Daca poti pune mana si pe cea de 5-25 g , ar fi interesant o comparatie intre ele si apoi sa te decizi , spun asta pentru ca si pe mine ma intereseaza. Dar pana nu pun mana pe ele .............. 

-
- senior
Am testat-o si pe cea de 5-25, care defapt e de 7-25, dar e gresit prezentata pe site-uri. Aceasi parere, adica excelenta, insa mai degraba pt. ape curgatoare pt. ca e cam prea dura pt. lacuri la lungimea de 2,10. Daca o faceau macar de 2,20 ar fi fost ideala si pe lac. Dar asta depinde si de stilul si preferintele pescarului. Dar daca vrei o lanseta mixta (lac-apa curgatoare) aia este. Dau de cativa ani dupa salau si avand o relatie f. buna cu un distribuitor de profil am testat o multime de tipuri de lansete insa putine mi s-au "lipit" pe mana asa ca cele din gama Bokor. Mi-a scapat asta mica de 3-15 si de aia v-am cerut parerea. Eu defapt caut lanseta perfecta (daca o exista asa ceva) pt. jiguit pe lac, la apa de 4-6 m adancime, adica ceva intre 220-240cm, in gama de 5-25 gr., actiune de varf ,rapida sau ultrarapida,10-12 inele, sa nu "balangane" varful la lansare ca la Compre-ul de 5-17 gr. Nu cred ca exista asa ceva "la gata". Mai degraba pe comanda as gasi dar nici nu vreau sa dau chiar o avere pe un batz. Vre-o idee?