Blankurile la control

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kiske13
veteran
veteran

Re: Blankurile la control

Mesaj de kiske13 » 13 Iun 2013, 19:49

ULK scrie:
kiske13 scrie:Acelasi lucru pot zice de blankurile MHX.
In afara de marca, nimic nu este adevarat!!! :lol:
Csabi...nu exagera..ai masurat mai multe blankuri..de zici la plural?
Nu am experienta voastra.
Pe mine putin ma deranjeaza, ca nu te poti orienta dupa datele date de producator. (aici nu ma refer la actiune care oricum nu se poate verifica)
Sunt eu mai neamt ca neamtul, dar totusi...
Eu am comandat niste piese, bazandu-ma pe date de catalog, ca ulterior sa aflu ca nu este chiar cum am "crezut".
Este putin deranjant ca nu pot jongla cu diametrele, deoarece unele inele (dimensiuni), nu se gasesc cu tub de 2.8!
Interesant este, ca la bologneze 99.9% au tub de 1.5mm pe varf, cum draq le fac?
Dar nu este nici un stres, sunt in concediu. :lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 13 Iun 2013, 20:36

Phenix XG2-Glass - Red - 2.8mm varful dat de producator, cotorul dat de producator 17.3mm ... 2.5mm varful masurat de mine , cotorul masurat de mine 16.7mm

St Croix 5C70HF-G - 2.4mm varful dat de producator .... 2.15mm varful masurat de mine

Este frustrant ... lumea isi comanda blankul+componenetele simultan, iar cand varful nu se potriveste tre sa mai astepti inca o luna ...

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 13 Iun 2013, 20:44

bogdan82 scrie:Phenix XG2-Glass - Red - 2.8mm varful dat de producator, cotorul dat de producator 17.3mm ... 2.5mm varful masurat de mine , cotorul masurat de mine 16.7mm

St Croix 5C70HF-G - 2.4mm varful dat de producator .... 2.15mm varful masurat de mine

Este frustrant ... lumea isi comanda blankul+componenetele simultan, iar cand varful nu se potriveste tre sa mai astepti inca o luna ...
Ulterior am masurat si eu Lamiglasul meu nemontat, am diferente de minune!
Deci in concuzie, experienta (si stocul de piese), spune cuvantul.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Iun 2013, 06:36

Gigi,

a fost un caz unuic din blankurile NFCuri care aveau variatie de diametru la varf , cum am spus variatiile de diametru daca sunt mici nu influenteza mult puterea pe varf.

Cristi,pun pariu ca daca iei bine la purecat,nici o firma nu va scapa fara sa ii gasesti vreun blank diferit..Nici chiar acelea care tu zici ca respecta la singe indicatile,dovada blankul de care ziceam..

Fara intentie de polemica,daca vreau sa imi fac un NFC,la ei pe sit,nu gasesc informatii legate de greutatea blank-ului..

De ce??Un exemplu luat la intimplare..
C 565-1 (IM)
Category: Cast Bass
Model: C 565-1 (IM)
Length (ft): 5' 6"
Pieces: 1
Line Weight: 10-17
Lure Weight: 5/16-3/4
Power: Medium Heavy
Action: Fast
Tip (64ths): 4.60
Butt: 0.46
Price: $133.00
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 14 Iun 2013, 13:53

Da este un aspect care nici eu nu il inteleg cu greutatea blankurilor NFC care lipseste dar asta nu intra in categoria 33% in plus la greutate fata de greutatea declarata la modelul Recon2 723 Spinning. Ramane de verificat in ce masura este o greaseala in tabele si care este greutatea reala a blankului.

Ca nu au greutatile blankurilor pe sitetul NFC este o lipsa de informare care nu ii vad sensul, dar plusul la blankurile NFC vin din faptul ca au grafice cu actiunea si greutatile declarate le respecta cu variatii minime si asta face diferenta fata de alte blankuri.

Cine vrea sa comande poate sa primeasca toate datele de la un NFC, dealer sau rodbuilder. Datele despre vechile blankuri G.Loomis contineau si greutatile si pot fi gasite prin search , noile blankuri NFC au greutari similare (mai usoare, materiale au fost actualizate ca grafit si rasini)

http://www.angelfire.com/ks/bingham/gloomispec.html

http://www.customtackle.com/cgi-bin/cts ... oomis.html

gasesti si greutati ale blankurilor

http://www.hookhack.com/html/nfc.html

La AWS gasesti greutatile blankurilor pentru mai multe modele

http://www.anglersworkshop.com/rod-buil ... phite.html (butonu product description)

Diferenta intre o data lipsa si un una cu eroare mare sunt total diferite. Daca tot pun date in tabele pot sa puna si o * si sa mentioneze ca specificatiile greutatile/ diametrele sunt pur orientative si contin tolerante in procente :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Iun 2013, 14:45

Corect..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Iun 2013, 21:07

Referitor la blankul Phenix Recon2 S723 dincolo de date eronate din tabel(greutate ,diametru tip) este un blank bun si foarte polivalent la pescuit salau cu jiguri de la 3.5 la 10,5g.

Actiunea seaman mult cu al unui blank care imi place mult Lamiglas IMP 833 care desi este un PR seaman mai mult cu un Mag Bass (dar care din pacate nu mai este disponibil)

Cu cat trece timpul apreciez mai mult blankurile 1 piece pentru ca evita problemele blankurilor la mufare

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 03 Iul 2013, 11:55

Fac si eu o intrebare care in mintea mea (cel putin :oops: ) are oarecare logica. Comanzi un blanc la care varful declarat este de 2,4 mm; concomitent comanzi si inelul de varf, marimea 6. Cand iti vine marfa, constati (ca sa dau chiar un exemplu de mai sus) ca de fapt varfiul are 2,15. Este oare o blasfemie la adresa blankului sa retezi un pic din varf? Ma gandesc la 2 argumente:
- daca nu ai in stocul personal un varf mai subtire si te grabesti, scurtarea varfului mi se pare mai putin paguboasa decat sa incarci cu matisaje si cu rasina tubul prea gros al inelului; ca de pus cu PVC topit (cu elasticitatea respectiva) un tip top care are jocuri, cred ca iese din discutie...
- actiunea blankului s-ar putea sa fie mai aproape de actiunea asteptata daca varful este ajustat (mai pe sleau retezat) la grosimea nominala - adica aia din tabele; ma gandesc mai ales la blankurile fine, la care o diferenta de juma' de marime poate insemna foarte mult in ce priveste diametrul si incarcarea cu "balast" poate modifica mult tinuta lansetei.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Iul 2013, 16:20

Tavi,

depinde de la caz la caz daca permite taperul si cat se ingroasa tipul pe o lungime scurta de 1-3cm / risti sa transformi blankul in ceva care nu mai functioneaza cu nalucile pentru care a fost proiectat.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 04 Iul 2013, 21:10

Cristi, e posibil... dar aici vorbim de abateri destul de mari de la "proiect" - cat de proiect o fi la unii producatori; pai daca blankul e proiectat sa aiba un varf de grosime x pentru o naluca de greutate medie y cat de potrivit pentru aceeasi naluca este un varf cu o abatere de 10-15%? Cu alte cuvinte daca unul dintre parametri e pe miriste, ma pot astepta ca ceilalti sa fie in grafic??? Eu zic ca mai degraba nu si din cauza asta se vorbeste atat de blankuri subclasate, supraclasate etc...
Pe mine ma bate gandul la niste experimente de genul asta... :roll:
Si pe de alta parte daca blankul nu este adaptat nevoilor pentru care l-am cumparat (lucru din cate inteleg de la voi este extrem de frecvent la anumite serii de produse), ne mai adptam si noi nevoile la blank; si eventual nu le marturisim compromisul asta si pestilor... :lol:

Scrie răspuns