discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Daniel_
- utilizator constant

Salut, eu mi-am facut (am dat-o la cineva sa mi-o faca ca eu nu ma pricep) o lanseta custom cu blank Lamiglas G1000 Salmon & Steelhead 8'6'', 2 bucati, 1/2 - 1 1/2 oz Fast, Medium/Heavy, nu stiu indicativul.
Sunt multumit de ea. E "Fast" dar flexeaza, nu e un par. Se incarca bine cu naluci de 14g - 24g (eu am aruncat si 12g si lanseta se incarca bine). Arunca bine la distanta mare (am pescuit cu ea si la avat cu nailon pe mulineta si a mers brici), la revenire din aruncare varful vibreaza foarte putin (=> transfera bine energia catre naluca si o arunca departe + e precisa nu schimba traseul nalucii). E usoara si sensibila.
Acum chestiile astea mai depind si de inele, matisaje, rasina, mandrina. Cu cat componentele puse pe blank in fata mulinetei sunt mai usoare (inele + matisaj + cantitatea de rasina) cu atat blancul vibreaza mai putin, transmite mai bine energia la naluca, lansezi mai precis si creste sensibilitatea.
Eu am pus 9 inele Fuji Alconite ca sunt foarte usoare si rezistente (nu asa de bune ca SIC dar mai usoare si mai ieftine) si mandrina (reel seat) Fuji New Concept + Duralon Grip.
Sunt multumit de lanseta. O singura problema am cu echilibrarea mulinetei, am si deschis un tread pt. asta: "Echilibrare lanseta spinning
" pe forum.
-
badea lucian
- senior

Merci! Daniel
Astept si alte pareri
PS: Cat despre lanseta ta...sfatul lui stefanflorin este OK!