blancuri Phenix CRANKBAIT

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cleanercrist
veteran
veteran

blancuri Phenix CRANKBAIT

Mesaj de cleanercrist » 01 Feb 2013, 19:35

Aplicatii blancuri Phenix cankbait in pescuitul stiuci pe ape curgatoare si balti?

Ghenadie
veteran
veteran

Re: blancuri Phenix CRANKBAIT

Mesaj de Ghenadie » 01 Feb 2013, 20:54

Adica? Ceva mai explicit poti fi?

cleanercrist
veteran
veteran

Mesaj de cleanercrist » 02 Feb 2013, 09:36

Se mai pot folosi in afara de naluci reactive si la pescuitul cu plastice mari(10-15cm)si jiguri grele?Ma intereseaza in special modelele x10 si x11.Se pot folosi si la somn si salau?

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 02 Feb 2013, 12:04

Phenix X10 este mai rapid decat fibrele de sticla clasice Lamiglas si Seeker dar are elasticitatea necesara pescuitului cu naluci reactive.

Jumatatea superioara a blankului este din S-Glass restul din grafit de unde si greutatea mult mica comparativ cu un blank Seeker de 7`ft. MH doar din S-Glass( aprox -1/2 oz. )

Atentie la care este raportul S-Glass v.s grafit in blankurile Phenix pentru ca el creste spre varf cu cat creste puterea.

Pentru pesti maro si pescuit in curent este mai bine sa existe rezerva suplimentara care o aduc grafitul din blankurile Phenix dar pentru stiuci pescuite pe lac(1- 6kg) elasticitatea fibrelor clasice poate sa fie un avantaj si in prezentarea nalucii si in drill.

Pentru pescuit in locuri cu structuri serioase si pesti mari un compozit sau un grafit cu varf elastic sunt o alegere mai buna.

X9 si X 10 sunt suficent de rapide si senzitive pentru pescuit cu plastice si la salau.

Si Seeker are blankuri compozit echivalente E -Glass si Grafit dar care sunt ceva mai grele dar extrem de rezistente la stress si lovituri.

Actiuena este fast progresiva materialul E-Glass este pozitonat doar in prim treime superioara a blankului

http://www.mudhole.com/Rod-Building/Bas ... in-Inshore

Model Length Pieces Line Lure Usage Tip Butt Price Buy
CBS705 7' 1 8(10)15 3/8-3/4oz. Bass Casting & Spinning 5 .575 $56.00
CBS706 7' 1 8(12)20 1/2-1oz. Bass Casting & Spinning 5.5 .58 $60.00
CBC707 7' 1 10(12)25 3/8-11/2oz. Bass Casting & Spinning 5.5 .585 $69.00

Modelul CBS 705 la treaba la somn pe lac

http://conceptcustomrods.ro/?p=393

pentru pescuit pe ape curgatoare modelul CBC707 este mai potrivit ca putere dar nu este pentru somni exceptionali.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Feb 2013, 18:19

elasticitatea fibrelor clasice poate sa fie un avantaj si in prezentarea nalucii si in drill.
Da,....cum ar veni te alegi bonus cu o plimbare printre trestii,si daca ti se agata o iarba ratacita pe fir,scoti afara naluca ca sa degajezi firul,in loc sa o poti cosi si sa mergi mai departe cu naluca..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cleanercrist
veteran
veteran

Mesaj de cleanercrist » 02 Feb 2013, 18:24

M-ai am un Skeet Reese 1/2 - 1 1/2 .Credeti ca x10 ar fi mai potrivit,ca sa nu am 2bete asemanatoare?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Feb 2013, 18:58

Daca pe mine ma intrebi,nu stiu sa-ti spun despre blankurile respective..Am scuturat odata de un blank de asta de la Phenix,dar nu mai tin minte ce caracteristici avea..oricum nu m-a dat pe spate..

Personal nu sint adeptul lansetelor de fibra de sticla.
Pentru somn si stiuca mare,sau salau,pe plastice de mari dimensiuni(10-18 cm),personal(e parerea mea,deci subiectiva)prefer lansetele fast din grafit ,care sa poata prin rapiditatea si puterea lor sa faca cirligul sa penetreze partile tari ale gurii acestor pesti,in cazul in care virful acestuia ajunge sa se propteasca acolo..Am ajuns la concluzia asta dupa destui somni mari scapati pe plastice .Nu as pescui cu plastice mari cu lansete de cranckbait din fibra de sticla,poate cu lansete pe blank-uri IM,cu actiune cel putin moderat fast..
Subliniez,este parerea mea ..subiectiva..nu adevar absolut,fiecare gaseste stilul care i se potriveste cel mai bine..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

lau_bau
veteran
veteran

Mesaj de lau_bau » 02 Feb 2013, 20:47

Salut

Seeker SBS 706 3/8-1 oz il am si eu.
E mai rapid ca Skeet Rees-ul de 1/2-1 1/2 oz,
Lanseaza mai bine si are rezerva mai mare de putere in drill,dar nu e o lanseta de jig.
Pentru crankuri si oscilante la stiuca e super ok.
Am pescuit cu ambele.......stiu ce vorbesc.

tanase_cornel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tanase_cornel » 02 Feb 2013, 21:50

Am eu X10 facut de Udila! Este ok si pentru softuri. Ti-o recomand! Este senzitiva si se comporta foarte bine atat in drill cat si in prezentarea nalucilor.

gaby_ph
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gaby_ph » 06 Mar 2013, 19:14

si eu am tot un X10 facut tot de Udila(gabie rodbuilding)de cast. tot ce pot sa zic despre ea momentan ca arata grozav(nu am apucat inca sa ies la apa cu dansa...).
sincer este prima mea lanseta custom. lanseta arata si se simte foarte bine, iar atentia pe care gabi a acordat-o la detalii este x1000 fata de orice gasiti pe piata la ora actuala, foarte atent lucrata. si ca sa va mai mai dau un tip: m-a costat la fel ca versiunea facuta de la phenix care este disponibila pe piata, plus ca banii se duc la un roman(nu la americani) iar despre calitate si atentia la detalii am vb mai sus.

Scrie răspuns