Betele Fast

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
andrei-ovidiu
veteran
veteran

Betele Fast

Mesaj de andrei-ovidiu » 19 Mar 2006, 19:18

In ce situatii si la ce pescuit folositi lansete Fast :?: Stiu in mod normal la jig-uri, dar folositi asa ceva si la vobler, lingura sau rotativa :?:

Ce inseamna pt. voi un bat Fast :?:

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 19 Mar 2006, 20:34

Cred ca ar trebuii sa te referi la un anumit bat(firma si fibra) pt caun bat fast Loomis IMX 1/4-3/4 este mai iute fata de St.Croix Premier 1/4-3/4 si exemplele pot continua.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 19 Mar 2006, 22:21

Fast inseamna ca in timpul 1 al incarcarii,batul se indoaie in prima 1/4 de varf.De ex. celebra GERMINA este fast chiar din fibra de sticla.Uita-te pe MUDHOLE la SEEKER,majoritatea blancurilor sunt fast.Problema e cu rata de revenire,fibra are rata mai mica si grafitul mai mare,deci fibra e mai elastica iar grafitul mai rigid(rata de revenire e invers proportionala cu elasticitatea).Betele fast se pot folosi la naluci reactive dar sa fie moi pe varf.Eu am un GLoomis PR 842-2S,ML,1/4-1/2 oz,FAST cu care dau la voblere minnow,oscilante mai mici si la jiguri.

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 20 Mar 2006, 16:58

ExFast pt jig la salau eu prefer genul Hot Shot vezi Loomis sau (mai nou) Crucialul de la Shimano . Apoi in functie de aplicatie alegi lans potrivita ( dupa mine min 4 lansete pt a acoperi rezonabil plaja necesara ) . La stiuca merg pe varf mai blind si putere pe cotor pt linguri si eventual voblere ( nu dau la vobler decat la clean ) . Ideal e sa le poti incerca sa vezi daca sunt "pe mana ta " . Stiu o gramada care dau cu una cel mult doua lansete si nu se plang !

Scrie răspuns