Beteala

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Beteala

Mesaj de paul » 20 Dec 2004, 14:14

A incercat cineva sa foloseasca beteala ca material pentru "impodobit" carligele de pescuit, jig-urile sau ancorele de la rotative, oscilante si, de ce nu, voblere?
Am impodobit si eu vreo doua ancore, dar, din pacate, vremea nu m-a lasat sa le incerc duminica.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 21 Dec 2004, 05:28

Nu am incercat,dar ideea nu e deloc rea :wink: In special nalucile folosite la avat,cu putina beteala argintie pe tripla... 8) Dar oare cat rezista beteala la apa?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

dan craciun
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan craciun » 21 Dec 2004, 09:04

Pe tripla se pot matisa si citeva ace de brad,molid sau pin si apoi se leaga un globulet rosu, doar pentru avat. (ha ha ha ha )!!!! SARBATORI FERICITE tuturor forumistilor!

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 30 Dec 2004, 20:30

Eu am incercat la un moment un experiment sistematic cu beteala rosie, argintie si combinatii. Am avut rezultate mai bune seara si atunci cand foloseam naluci mai putin stralucitoare. Fata de entuziasmul cu care am plecat la drum rezultatele au fost modeste. Dar per ansamblu am avut rezultate mai bune folosind pentru matisarea triplelor fire de lana rosie. Culmea, cu cat mai putine, cu atat mai bine. Incarcarea prea mare cu fir nu a facut decat sa altereze jocul oscilantei.
In prezent consider ca cel mai bun semnal este o bucatica de plastic de forma unui triunghi cu varfuri si laturi rotunjite, din plastic rosu, subtire dar rigid, pe care mi-l fabric singur. Latimea este mai mica decat a celor din comert, sunt poate putin mai lungi (in functie de dimensiunea nalucii), pentru o miscare mai discreta. Au o evolutie foarte asemanatoare cu bataia din coada a unui peste ranit si, dovedit practic, sunt foarte atractive.
Teodor Buliga

Daniel Costache
junior
junior

Mesaj de Daniel Costache » 03 Ian 2005, 11:01

@sf
de ce?
Fir intins

iliuta goean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iliuta goean » 04 Ian 2005, 15:52

exista in materialele de muste niste gaturi de cocosi mai proaste (indiene) vopsite in rosu, galben, portocali, negru etc, eu am avut rezultate f bune al avat si pastrav de lac cu 2 pene legate pe tija ancorei, sa depaseasca putin curbura ancorei, si un hackle sarac sub ochetul ancorei, la avat au mers ff bine toate culorile (sau combinatii penele de o culoare si hackelul de alta culoare), la pastrav de lac f bine au mers penele negre si hackelul portocaliu.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 04 Ian 2005, 19:09

ia zi tu Ilie iti mai aduci aminte cand prindeam avat, acum 5 ani la cernavoda, doar la rotative cu pana galbena ?

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 05 Ian 2005, 09:52

Daca tot e off-topic, hop si io :lol: Voi prindeati avat la rotative cu pana galbena si eu - tot acolo :wink: - la Balzer Colonel cu varnis rosu pe ancora :wink: desi Iliuta imi recomandase calduros Mosca longue (am luat si la aia, nu zic nu, dar cel mai bine tot la Colonel si la un Kastmaster micut)

Scrie răspuns