Beteala
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Beteala
A incercat cineva sa foloseasca beteala ca material pentru "impodobit" carligele de pescuit, jig-urile sau ancorele de la rotative, oscilante si, de ce nu, voblere?
Am impodobit si eu vreo doua ancore, dar, din pacate, vremea nu m-a lasat sa le incerc duminica.
Am impodobit si eu vreo doua ancore, dar, din pacate, vremea nu m-a lasat sa le incerc duminica.
Nu am incercat,dar ideea nu e deloc rea
In special nalucile folosite la avat,cu putina beteala argintie pe tripla...
Dar oare cat rezista beteala la apa?

Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- utilizator constant
Eu am incercat la un moment un experiment sistematic cu beteala rosie, argintie si combinatii. Am avut rezultate mai bune seara si atunci cand foloseam naluci mai putin stralucitoare. Fata de entuziasmul cu care am plecat la drum rezultatele au fost modeste. Dar per ansamblu am avut rezultate mai bune folosind pentru matisarea triplelor fire de lana rosie. Culmea, cu cat mai putine, cu atat mai bine. Incarcarea prea mare cu fir nu a facut decat sa altereze jocul oscilantei.
In prezent consider ca cel mai bun semnal este o bucatica de plastic de forma unui triunghi cu varfuri si laturi rotunjite, din plastic rosu, subtire dar rigid, pe care mi-l fabric singur. Latimea este mai mica decat a celor din comert, sunt poate putin mai lungi (in functie de dimensiunea nalucii), pentru o miscare mai discreta. Au o evolutie foarte asemanatoare cu bataia din coada a unui peste ranit si, dovedit practic, sunt foarte atractive.
In prezent consider ca cel mai bun semnal este o bucatica de plastic de forma unui triunghi cu varfuri si laturi rotunjite, din plastic rosu, subtire dar rigid, pe care mi-l fabric singur. Latimea este mai mica decat a celor din comert, sunt poate putin mai lungi (in functie de dimensiunea nalucii), pentru o miscare mai discreta. Au o evolutie foarte asemanatoare cu bataia din coada a unui peste ranit si, dovedit practic, sunt foarte atractive.
Teodor Buliga
- Daniel Costache
- junior
-
- utilizator constant
exista in materialele de muste niste gaturi de cocosi mai proaste (indiene) vopsite in rosu, galben, portocali, negru etc, eu am avut rezultate f bune al avat si pastrav de lac cu 2 pene legate pe tija ancorei, sa depaseasca putin curbura ancorei, si un hackle sarac sub ochetul ancorei, la avat au mers ff bine toate culorile (sau combinatii penele de o culoare si hackelul de alta culoare), la pastrav de lac f bine au mers penele negre si hackelul portocaliu.