best buy mulineta 2500-3000

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 18 Feb 2011, 13:25

lovitura sub centura :lol:
Iti vindeam eu un silstar care e un fel de SS numai ca are frana coada si galet ceramic pe rulment. In rest pinioane bronz, wormshaft, 4 rulmenti, il tineai 5-6 ani de voie, antiretur ca si SS. Chiar asa...care-l vrea? :lol: :lol:
http://cgi.ebay.co.uk/SILSTAR-LX-35-LON ... 0615798876
Urasc atarnatorii!

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 18 Feb 2011, 14:01

Te referi la acel silstar cap de linie prin 1990-1992 modelul LT?

laurul
utilizator constant
utilizator constant

Re: mulineta

Mesaj de laurul » 18 Feb 2011, 15:54

stradic scrie:DAM nu mai e ce a fost ai grija! :idea:
intrutotul de acord...dar la ce am vazut ca scot nemtii...cu siguranta vor popi ceva niponi....
garantie pe viata si fabricat in germania, sunt sintaxe de mare putere si angajament.
traim si vedem....deocamdata japan rules..dar ....

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 18 Feb 2011, 16:35

presupun ca ai pescuit personal atat cu noile echipamente produse de D.A.M cat si cu cele vechi astfel ca parerea ta e una pertinenta. daca nu e cu suparare poti sa-mi spui care sunt acele scule dam pe care le-ai incercat si nu se mai ridica la nivelul omoloagelor lor din trecut?
nu de alta dar dintre cele pe care le-am incercat eu mai ales cele produse din 2008-2009 incoace pot spune ca dam este iar ce a fost odata.
daca firma a avut la un moment dat unele probleme de imagine nu inseamna ca nu a depasit acea faza, daca la noi pe piata s-a cumparat mai mult marfa de targ ( contrafacuta ) nu dupa aceasta marfa trebuie judecata firma ci dupa ceea ce produce ea si chiar si din ceea ce produce ca etalon pentru comparatii se ia de regula gama medie din oferta si nu cea de jos sau cea de varf.
DAM si-a castigat reputatia in trecut prin 3 lucruri in principal :
- raport bun calitate pret ceea ce aducea o buna parte din produse in postura de "best buy" in clasa lor
- inovatie ( care ulterior era preluata si de altii)
- simplitate si fiabilitate la nivelul mecanismelor (in special la mulinete)

Toate aceste lucruri se regasesc si in DAM-ul de azi.

ps. daca nu ai avut ocazia sa incerci produse DAM poate gasim o varianta sa le poti vedea si proba personal

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 18 Feb 2011, 16:44

laurul scrie:
intrutotul de acord...dar la ce am vazut ca scot nemtii...cu siguranta vor popi ceva niponi....
garantie pe viata si fabricat in germania, sunt sintaxe de mare putere si angajament.
traim si vedem....deocamdata japan rules..dar ....
cand dau banii pe o mulineta in prezent mai oscilez doar intre 3 firme:
DAM, SHIMANO si PENN . Imi mai trage cu ochiul Pflueger dar asta inca e sub observatie. DAIWA a iesit din calcule in ceea ce ma priveste pentru ca pana la nivelul pe care eu il consider de bun simt mai exact 150-200 euro nu se compara cu oferta DAM , iar peste nivelul asta deja ma uit la SHIMANO.

laurul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de laurul » 18 Feb 2011, 16:46

DAM a pierdut mult, tocmai datorita faptului ca este o firma de mare incredere.
de aceea chinezii ,si nu doar ei ,au falsificat la greu, iar romania a fost invadata de produse contrafacute

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 18 Feb 2011, 16:52

pana acum Quick 2000 FD care e data cu garantie pe viata nu difera cu nimic de prima zi in care am invartit-o si are un sezon la activ. e cam devreme sa ma pronunt insa altii care o au de 2-3 ani spun exact aceeasi chestie , merge ca in prima zi . concludent vom putea vorbi peste vreo 20-30 de ani cand iesim la pensie insa atunci discutia nu-si mai are rostul.
ceea ce imi da insa incredere ca nu trebuie sa astept pana atunci e faptul ca diferentele de sub "capota" sunt foarte mici intre actuala serie 1000-4000 FD si predecesoarele ei din anii '70 care culmea merg foarte bine si stau in preturi de peste 70 de euro/bucata pe ebay.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 18 Feb 2011, 16:53

laurul scrie:DAM a pierdut mult, tocmai datorita faptului ca este o firma de mare incredere.
de aceea chinezii ,si nu doar ei ,au falsificat la greu, iar romania a fost invadata de produse contrafacute
Ai mare dreptate, dar acum oamenii au ocazia sa-si ia scule DAM direct de la producator, prin mag. Monstru :wink:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 18 Feb 2011, 17:02

laurul scrie:va multumesc tuturor...
DAM a fost castigatorul.

ce parere aveti despre seria Quick- garantie pe viata..etc a celor de la DAM?
sa o foloseasca sanatos finutul. dupa ce a trecut suficient timp pentru teste si are o parere formata despre mulineta poate ii faci un feedback aici pe topic astfel ca daca mulineta e "proasta" sa n-o mai cumpere iar daca e ok sa o poata avea in vedere si altii. :wink:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 18 Feb 2011, 17:06

Am in familie un DAM din '76 care l-a scos pe batranu' la "pensie"...
Rar am vazut scula mai fina si mai rapida ca aceasta si n-o am la sufet neaparat...poate ceva cam grea pentru vremurile aste, in rest functioneaza la parametii respectivi si-acum ceea ce poate demonstra calitatea.
"Babaciunea" a costat ceva banet la vremea accea, cam un salar mai pricopsit, daa nu mai bine...

Scrie răspuns