Best BC reel
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Best BC reel
Care este cea mai buna mulineta de BC ? Indiferent de pret...
Re: Best BC reel
Sa arunce gramaje mici suficient de departe dar in acelasi timp sa faca fata in lupta cu un peste mare
Eu am un curado 51 si m-a descurc de minune cu el,lansez gramaj mic fara probleme,de frina pot sa spun ca sint multumit,dar e destul de greu sa gasesti amindoua caracteristici in aceasi mulineta cu toate ca japonezi sigur au scos ceva.

-
- veteran
Daiwa PX Type-R am dat cu ea cu jig de la 4 la 28g merge ok cu voblere de la 6 la 25g mai mici nu am incercat ca nu detin si nu incerc Pastraveala si Clenaleala. Frana dansei (avea fir de 15lb) s-a luptat cu salai si avati de pana in 4kg si s-a comportat normal nu s-a ingopat firul si sa fac peruca la urmatoarea aruncare. 

Nu e totul an mulineta ,si batul asi face treaba lui
-
- veteran
Banuiesc ca pe un St Croix Premier nu pui Steez! 

Alegerea unei mulinete BC este mult mai complicata decat alegerea uneia de spinning. Principalul motiv este acela ca, aplicatia careia este destinata si clasa de putere in care vrei sa o folosesti preponderent, dicteaza tipul de frana, marimea si inertia tamburului. Daca la spinning, cu o mulineta din clasa de mijloc in ceea ce priveste valoarea si undeva in clasa ML, sa zic un fuego 2000, poti pescui fara mari probleme si in clasa L si in clasa MH, la baitcasting e cu totul altceva. In spinning, daca mulineta pune firul relativ decent, in lansare acesta se deapana de pe tambur fara sa angreneze vreo forta sau mecanism. In baitcasting, in lansare, se invarte tamburul de diferite greutati si dotat cu rotor inductor, care intra in camp magnetic si sta pe un ax prin intermediul a doi rulmenti care se invart si ei, iar firul de diferite feluri si dimensiuni, care are greutatea lui, iese printr-un mecanism de ghidare...
Sa nu mai vorbim de frana tamburului sau cea de lansare care au cate zece setari fiecare... etc...
Concluzie,
Best BC reel pentru toate aplicatiile as spune ca e un Shimano cu sistem DC, cat mai in clasa de mijloc, ca si dimensiune, greutate, capacitate a tamburului.
Best BC reel pentru oarece fineturi si distanta, dar ramanand cu puterea totusi... PX-68 sau Steez
Tuningurile de frana, tambur si rulmenti pot face minuni si sunt chiar recomandate cand esti obsedat de a scoate tot ce e mai bun dintr-o mulineta de BC.
Intretinerea frecventa e foarte importanta... Conteaza mult rabdarea si "aplecarea" pescarului, astea nu lanseaza "singure"
Cea mai veche a mea, e un Sol, pe care il am de vreo 4-5 ani. Am pescuit-o vreun an aproape exclusiv si excesiv, de la jiguri de 3-5g in delta dupa biban sau de pe mal batand Muresul, pana la 14g din barca, pe offset, in crengi, la distanta, cu voblere de la salmo hornet de 4g pana la thrilluri, crankuri nervoase si la stiuca cu spinnerbait si preferatele mele pt sol, lingurile de la Gipo. Pot spune ca merge impecabil, ca in prima zi si nu se vad nici semne de batranete la exterior sau interior. Spun asta pentru ca Sol este o mulineta de mijloc mai ales in zilele astea, dar este poate cea mai reusita pe care am vazut-o vreodata, simpla, cu manerul ala urat si o culoare pentru care trebuie sa ai stomac, dar cu un sistem de franare, ergonomie la palmat si o compactitate iesite din comun. Lanseaza cot la cot cu mulinete de doua ori mai scumpe.
Daca o luam si calitate/pret poate best BC... Normal, cand vorbesti de best, adica vrei CEL MAI BUN lucru, esti dispus sa dai oricat sau ma rog, esti pregatit sa platesti un pret pe masura. Adica daca sunt print arab ma gandesc daca vreau un Lambo negru mat cu tractiune integrala sau un Ferarri rosu cu tractiune pe spate... pentru ca stiu ca la bani sunt tot acolo.

Concluzie,
Best BC reel pentru toate aplicatiile as spune ca e un Shimano cu sistem DC, cat mai in clasa de mijloc, ca si dimensiune, greutate, capacitate a tamburului.
Best BC reel pentru oarece fineturi si distanta, dar ramanand cu puterea totusi... PX-68 sau Steez
Tuningurile de frana, tambur si rulmenti pot face minuni si sunt chiar recomandate cand esti obsedat de a scoate tot ce e mai bun dintr-o mulineta de BC.
Intretinerea frecventa e foarte importanta... Conteaza mult rabdarea si "aplecarea" pescarului, astea nu lanseaza "singure"

Cea mai veche a mea, e un Sol, pe care il am de vreo 4-5 ani. Am pescuit-o vreun an aproape exclusiv si excesiv, de la jiguri de 3-5g in delta dupa biban sau de pe mal batand Muresul, pana la 14g din barca, pe offset, in crengi, la distanta, cu voblere de la salmo hornet de 4g pana la thrilluri, crankuri nervoase si la stiuca cu spinnerbait si preferatele mele pt sol, lingurile de la Gipo. Pot spune ca merge impecabil, ca in prima zi si nu se vad nici semne de batranete la exterior sau interior. Spun asta pentru ca Sol este o mulineta de mijloc mai ales in zilele astea, dar este poate cea mai reusita pe care am vazut-o vreodata, simpla, cu manerul ala urat si o culoare pentru care trebuie sa ai stomac, dar cu un sistem de franare, ergonomie la palmat si o compactitate iesite din comun. Lanseaza cot la cot cu mulinete de doua ori mai scumpe.
Daca o luam si calitate/pret poate best BC... Normal, cand vorbesti de best, adica vrei CEL MAI BUN lucru, esti dispus sa dai oricat sau ma rog, esti pregatit sa platesti un pret pe masura. Adica daca sunt print arab ma gandesc daca vreau un Lambo negru mat cu tractiune integrala sau un Ferarri rosu cu tractiune pe spate... pentru ca stiu ca la bani sunt tot acolo.
daiwa z
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.