Berkley Whiplash 8 fir

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
goodmans
veteran
veteran

Berkley Whiplash 8 fir

Mesaj de goodmans » 22 Mar 2018, 15:47

Salut,

Postez si eu aici un review pentru cei interesati de acest fir.
Am folosit in trecut gama Crystal line si am fost foarte multumit.
Cel de 0.08 un fir foarte subtire,se scufunda foarte repede si este rezistent.Am folosit si de 0.10 la jiguri peste 10grame si este OK.
Oricum,un fir de un sezon daca este pescuit intens,Nu rezista bine la frecarea de praguri/pietre dar calitate/pret il consider un fir decent.

De curiozitate am cumparat acum Berkley Whiplash 8PE de 0.08mm in speranta ca diametrul va fi raportat la crystal line.
Ei bine NU.Acest Whiplash 0.08 este extraordinar de supradimensionat,nici nu stiu la ce as putea sa il folosesc.Daca nu era in blister care sa necesite taierea lui l-as fi returnat.
Este matasos,relativ moale dar extrem de gros.Real cred ca este un 0.14-0.16 lejer.
Cel mai mic diametru la gama asta este 0.06mm dar as zice un 0.12 real.

Asta ca sa stiti la ce sa va asteptati.Nu l-am pescuit inca,nu il consider un fir rau,dimpotriva...dar este foarte gros.
Ce fir la 0.08mm rezista la 12.9kg ? cum zic ei?

makaveli
utilizator constant
utilizator constant

Re: Berkley Whiplash 8 fir

Mesaj de makaveli » 23 Mar 2018, 20:31

Am un whiplash normal,verde, de 0'28...in realitate e mai mult un 0'5-0'6mm.E foarte rezistent, dar la diametrul ala orice fir e rezistent
Zander_Master

Scrie răspuns