berkley fireline

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

berkley fireline

Mesaj de muscarul » 11 Ian 2005, 13:34

salut. am gasit un fir berkley fireline, si ma tenteaza. am inteles ca este un fir teflonat, deci teoretic aluneca mai bine si e mai protejat... folositi acest fir, stiti ceva despre el? merita sa il iau? mentionez ca inainte am folosit shimano stella, de care am fost f. multumit, dar acum costa destul de mult, si e la rola de 250 de metri, deci ma tenteaza berkley care e la 100 de metri. Multumesc.
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 11 Ian 2005, 13:56

salut!

tabara "textilistilor" se imparte in doua, unii zic ca cel mai bun e fireline, altii ca ar fi power pro. deci poti fi sigur ca e printre cele mai verificate fire de pe piata.

dupa parerea mea, e excelent pentru pescuit de finete in diametrele mici cand folosesti naluci usoare si vrei distanta (am folosit de 4 si de 6lbs, dar e obligatoriu sa pui leader).

pentru aplicatii hardcore, gen salau la 10m printre betoane, se taie cam prea repede. acolo am trecut de la fireline de 15 la pp tot de 15 si e mai bine.

daca te intereseaza distanta de lansare, nimic din ce-am incercat eu nu bate fireline. inca ceva, iti trebe mulineta buna, altfel te risti la niste peruci super greu de descurcat.

mai citeste topicurile mai vechi, s-a mai discutat subiectul.

numa' bine!

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 15 Ian 2005, 08:43

Si eu sint pe punctul sa achizitionez 1-2 role de la cabelas.
Fireline-ul cum sta cu elasticitatea?

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 15 Ian 2005, 09:14

Comparativ cu un mono, poti considera elasticitatea egala cu 0.
Cu Fireline-ul e mai greu la noduri; eu inca n-am gasit inca unul pe care sa fiu cit de cit sigur.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Ian 2005, 13:10

Nodul Palomar nu aluneca cu nici un fir tresat.

Tudor

Jean Scurtu

FireLine

Mesaj de Jean Scurtu » 15 Ian 2005, 17:02

Din pacate trebuie sa ma repet mereu.
Pescuiesc cu FireLine de vreo 10 ani si numai cu Fireline de 4lb.(1,8kg.)rezistenta si inca la aceasta grosime a firului nu am gasit fir textil mai bun.Normal ca folosesc leader de fluorocarbon.
Nu am avut nici o problema cu nodurile si dupa cum a aratat si Tudor ,folosesc cel mai mult nodul Palomar.
Singurul inconvenient ce-l are FireLine-ul este ca atunci cand doresti sa pescuiesti cu pluta culisanta,nu prea poti deoarece nodul culisant nu sta pe fir alunecand cand vrea el nu cand vrei tu.
Iar ca rezistenta pestii prinsi de mine cu acest fir si aflati in Galeria Foto cred ca va pot spune destule.Si eu pescuiesc de pe mal nu din barca.

Jean Scurtu

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 15 Ian 2005, 17:56

Multumesc pentru pont.
Nodul Palomar nu se numara printre preferintele mele si nu-l incercasem.

Fir Intins !

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 15 Ian 2005, 22:34

ACEASTA ATA ESTE PREFERATA MEA.AM FOLOSIT 0.15 SI 0.17 MM.
POT SA VA SPUN CA ESTE GROZAV.ESTE UNUL DIN FIRELE CE NU SCOATE ZGOMOT CIND TRECE PRI INELE*SI NU SE INCARCA CU APA.ESTE SUPER.

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 15 Ian 2005, 22:35

nea Jean, cat e de subtire in mm fireline-ul asta de 4lb ca nu imi zice la ei pe site grosimea in mm ci numai 1/4 si nu prea le am cu masurile astea. 10x

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 15 Ian 2005, 22:41

Fireline de 6 lb are 0,10mm.
near the beer

Scrie răspuns