Baterie pentru motor electric
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Baterie pentru motor electric
Pentru un motor electric de 46-54 lbs,este de ajuns o baterie cu gel de 55Ah?
Va rog,cei care ma pot ajuta ,pentru a nu face o investitie naspa.
Acesta este acumulatorul:
Acumulator VRLA BSB 12 V 55 Ah cod DC12-55
Iar acesta motorul:
Jago-ETBM02 1 Electric Outboard Engine 50 lbs
Multumesc
Va rog,cei care ma pot ajuta ,pentru a nu face o investitie naspa.
Acesta este acumulatorul:
Acumulator VRLA BSB 12 V 55 Ah cod DC12-55
Iar acesta motorul:
Jago-ETBM02 1 Electric Outboard Engine 50 lbs
Multumesc
-
- veteran
Re: Baterie pentru motor electric
Cu cat capacitatea bateriei este mai mare, cu atat vei merge mai mult cu motorul. De regula se folosesc acumulatori de 75 - 80 amperi sau chiar peste suta , problema este ca, cu cat creste capacitatea cu atat este mai greu acumulatorul. De regula producatorii dau si greutatea acumulatorului si stiind cat te tin puterile la carat, te orientezi.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
- veteran
In general este bine ca acumulatorul sa aiba amperaj dublu fata de puterea motorului. Deci pentru un motor de 40 lbs este recomandata o baterie de aproximativ 80Ah. Si inca ceva foarte important, bateria trebuie sa fie cu descarcare lenta (bateriile pentru masina nu fac fata).
Costel eu am acumulatorul asta http://www.e-acumulatori.ro/12-v-solare ... 12-90.html si il folosesc cu un motor de numai 30 lbs. Parcurg cam 10km la o partida de pescuit pe lac si-l descarc cam 40%. Cam asta iti trebuie si tie dar nu mai putin de 75Ah avand in vedere puterea motorului tau. Depinde si de cat mergi si de conditii meteo cu vant si valuri, sau de curentul apei daca exista dar iti trebuie si o rezerva de putere.
Oricum 55Ah este mult prea putin. Sa zicem ca mergi mai putin si descarci cam 40Ah din el asta insemnand 70%. La descarcari atat de profunde ii micsorezi foarte mult numarul de cicluri si in 2-3 ani il termini.
Oricum 55Ah este mult prea putin. Sa zicem ca mergi mai putin si descarci cam 40Ah din el asta insemnand 70%. La descarcari atat de profunde ii micsorezi foarte mult numarul de cicluri si in 2-3 ani il termini.
Va multumesc pentru raspunsuri,daca mai sunt pareri,va rog...
Oricum,usor usor incep sa-mi fac o idee cam de ce necesar am,chiar si in cazul puterii motorului.
Am o barca de 2,5 cu chila gonflabila si podea aluminiu
Oricum,usor usor incep sa-mi fac o idee cam de ce necesar am,chiar si in cazul puterii motorului.
Am o barca de 2,5 cu chila gonflabila si podea aluminiu
-
- veteran
Eu am modelul de 46 lb,un prieten are modelul de 50 lb fix aceeasi firma.Am luat baterii de 120 Ah ,normal am dat comanda de 100 dar au venit mai mari[are doar 39 kg].
Nu am reusit sa o descarc nici in 2 zile de utilizare dar depinde pe unde te plimbi.Eu zic sa iei dupa kg,daca nu te deranjeaza ia de 90/100 si stai fara grija.Daca nu ai luat inca motor-ul ia-l pe ala de 55 ,e dif destul de mare intre 46-50.,nici nu stii cind ai nevoie de putere mai mare.Daca stiam ca imi vine baterie de 120 luam clar cel mai mare de 12V.
Bune motorase Jago,eu i-am belit elicea prin vegetatie,setca si nailon aruncat pe apa si prins pe elice,acum 2 ani am dat 100€ +citeva stiuci pe transport din De in Ro.
Nu am reusit sa o descarc nici in 2 zile de utilizare dar depinde pe unde te plimbi.Eu zic sa iei dupa kg,daca nu te deranjeaza ia de 90/100 si stai fara grija.Daca nu ai luat inca motor-ul ia-l pe ala de 55 ,e dif destul de mare intre 46-50.,nici nu stii cind ai nevoie de putere mai mare.Daca stiam ca imi vine baterie de 120 luam clar cel mai mare de 12V.
Bune motorase Jago,eu i-am belit elicea prin vegetatie,setca si nailon aruncat pe apa si prins pe elice,acum 2 ani am dat 100€ +citeva stiuci pe transport din De in Ro.
-
- veteran
Eu am luat pentru un motor electric de 55 lbs o baterie de 75 A , deep cycle, m-am plimbat cam 1,5 h cu viteza 4 si 5 , cu pauze de mars, mai avea curent destul.Depinde si cit vrei sa mergi, poate vrei sa faci partide de 2-3zile.
Misulica acolo in SV se plateste si in stiuci transportul?
www.spinningclub.ro
-
- veteran
Pai na,doar nu era sa-l aduca chiar mocca si nici nu era inventat tocmai .ro cu livrare gratuita pe vremea aia
.Si stiucile era batrîne si cu reumatism si fara chef sa mai fuga de braconieri,au cazut de comun acord sa se sacrifice ptr gura lu prietenul meu.
Nasoleala e ca mai iau acuma unu de 55 daca este pe stoc,si e inchis pina pe 17 la stiucareala,da mai am ceva ton la 1€bucata si ma scot asa

Nasoleala e ca mai iau acuma unu de 55 daca este pe stoc,si e inchis pina pe 17 la stiucareala,da mai am ceva ton la 1€bucata si ma scot asa