johnnybravo scrie:salutare,
vreau sa imi iau un sonar si optional un barometru care poate afisa datele pe ecranul sonarului.
nu sunt sigur ca se merita sa dau $80 pe el, e chiar util sau as putea merge pe variante mai economice sau chiar sa renunt la el in ideea ca oricum nu renunt la pescuit daca presiunea nu-i ok
aveti asa ceva?
Buna
Barometru e bun sa nu te prinda furtuna pe apa sau in locuri periculoase ,sunt ceasuri ,GPS uri dotate cu asemenea functii ... Eu am un Garmin CSX 60 parca ,pe care o folosesc la drumetii ,mai ales montane ,dar am salvate pe el si locuri bune de pescuit
Pana acum s-a adeverit prognoza lui ,cu toate ca este in decalaj ... fata de statia meteo WS3650 pe care o am montata pe acoperisul casei ....
Doar ptr. a folosi la pescuit nu cred ca merita sa dai bani ,te uiti pe net sau pe stiri pe prognoza vremii si e de ajuns ... in orice caz daca te duci mai departe sa pui in rucsac o pelerina de ploaie ca nu stii niciodata . vremea e capricioasa.
Sonarul e foarte util ,dar trebuie sa stii sa citesti ,si sa te obisniuesti cu el . Trebuie setat foarte bine (experimentat ) ca pe automat nu intotdeaunea arata cu adevarat ceea ce e de vazut. Acum depinde si de sonar si de cati bani vrei sa investesti sunt deja sonare foarte performante ....si nu neaparat cele mai scumpe sunt cele mai bune .
In orice caz iti recomand un sonar cu un unghi (con) cat mai mare de vedere 60 grade sau mai mare pentru apele noastre nu cred ca are rost un sonar marin care sa bata la 250-300 m adancime ...