Barcutze si motorase
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- george.
- junior
Barcutze si motorase
Am tot rasfoit forumul asta si cand taman gaseam ceva interesant venea unu si zicea ceva off topic si se ducea toata discutia la mama dracu.Deci va plictisesc un pic cu problema mea in devenire.Vreau sa imi cumpar o barca mai modesta gen NMarine mai usoara deci de aluminium (pt transport pe portbagaj)cu un motor pe masura.Ce ma intereseaza nu este unde gasesc si alte chestii legate de achizitionarea ei.Ma intereseaza legislatia in legatura cu treaba asta.Tre sa iau neaparat motorul de la magazin sau merge si de la mana a doua ca sa am factura,barca la fel merge si la mana a doua sau tot cu factura ,tre sa o declar si la circa financiara sau ba .Sau daca mai sunt si alte chichite sau ocolisuri pe care daca sunteti amabili sa le impartasiti.Barca o iau exclusiv pt delta pt 3, 4 persoane vreau sa fie un model gen Glider cu pescaj mic cu un motor de 10-15 cai.Ce ziceti?
Nu pot sati dau multe sfaturi dar in delta sigur la barca si la motor trebuie sa ai acte.Barca trebuie sa fie inscrisa in circulatie la o capitanie intr-un judet unde exista asa ceva,trebuie sa ai trusa medicala si veste de salvare atitea cit are inscris ca si capacitate de persoane in carnetul de bord,daca barca este inscrisa pe 4 persoane trebuie sa ai in permanenta 4 veste de salvare,si iti mai trebuie neaparat o trusa pentru reperatii. pentru a o conduce trebuie sa posezi permis de conducere. Si foarte important in delta trebuie sa achiti pe linga taxa de mediu,agrement si mai stiu eu ce taxa si taxa pentru a intra cu barca in biosfera.Daca ce tiam spus eu nu te descurajeaza atunci iti urez succes.