Barci gonflabile STORM ???

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

crapmaniacul
veteran
veteran

Barci gonflabile STORM ???

Mesaj de crapmaniacul » 07 Oct 2014, 11:21

A pescuit cineva de curand cu aceste tipuri de barci de la Storm, Ukraina ? M-ar interesa ceva pareri , opinii despre cine le cunoaste. Materialul este bun in 5 straturi, gen sandvich , la 2.80 m au greutate de 28 kg (fara chila gonflabila), placa motor, baloane de 40 cm, duce max 10 CP termic, podina din 3 scanduri (mai fara pretentii), pret decent in jur de 15 mil noua adusa acasa ...

Pareri pro vs. contra ? Multumesc.

crapmaniacul
veteran
veteran

Re: Barci gonflabile STORM ???

Mesaj de crapmaniacul » 07 Oct 2014, 12:15

Rectific , barca suporta motor termic 5 CP (probabil din cauza de lipsa de chila rigida), iar pozele de mai jos este chiar modelul de 2.80 m:

Astept opinii si pareri despre coaja asta ...

Imagine
Imagine
Imagine

misulica70
veteran
veteran

Mesaj de misulica70 » 07 Oct 2014, 18:24

Are cumnatul una luata in primavara ,fara placa motor dar cu suport extern,3m cu balon de 40 se comporta foarte bine.Ia facut podea rigida si stai lejer in picioare.
Faza buna e ca o tine unflata tot timpul si cind merge la peste o arunca direct pe portbagaj.
Eu am adus una duminica ptr un prieten,tot de 3m,a durat 2 saptamini comanda ca nu stau cu ele pe stoc in Cernauti,ptr banii dati se merita.Am sa vb cu rusul sa vad cit costa una cu chila si podea de tego de curiozitate.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 07 Oct 2014, 18:30

misulica70 scrie:Are cumnatul una luata in primavara ,fara placa motor dar cu suport extern,3m cu balon de 40 se comporta foarte bine.Ia facut podea rigida si stai lejer in picioare.
Faza buna e ca o tine unflata tot timpul si cind merge la peste o arunca direct pe portbagaj.
Eu am adus una duminica ptr un prieten,tot de 3m,a durat 2 saptamini comanda ca nu stau cu ele pe stoc in Cernauti,ptr banii dati se merita.Am sa vb cu rusul sa vad cit costa una cu chila si podea de tego de curiozitate.
As fi curios la ce preturi ajung cele de 2.80 m cu sau fara chila gonflabila, ai MP. Multumesc.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 07 Oct 2014, 21:14

crapmaniacule,
nu arunca banii pe fereastra, stiu ca este seceta deocamdata, dar poate tocmai ddin cauza asta ar trebui sa fi mai atent si sa te indrepti totusi catre branduri de renume.
desi pana mai ieri eram adeptul acestui tip de barca, mai lowcost, eu detinand o Baracuda de 2.7 cu chila, la aceasta ora nu mai concep sa cumpar barca decat termosudata, chiar daca asta inseamna multi bani.
si ca sa explic de ce aceasta intoarcere totala, iata un aspect - Baracuda mea, desi am avut grija de ea si nu am intepato nicaieri, deci nu a avut nici un petic timp de 5 ani, anul aceasta a cedat pe la imbinari si chiar daca inca ma folosesc cu brio de ea, nu pot sa mai recomand asa ceva - urmatoarea barca va fi un Zodiac fara doar si poate !
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 07 Oct 2014, 21:47

Adiwolf,
In principiu sunt de acord cu tine, nu e rau ce zici, insa eu zic ca lucrurile sunt mai nuantate cel putin ptr mine din mai multe motive. Barca nu o voi folosi intensiv, ci undeva sa zicem la vreo 8-10 partide pe an din cele vreo 30-40 (aproximativ) pe care ajung sa le fac. Nu vizez sa ajung cu ea pe la Dunare decat rar si aproape exclusiv o iau ptr lacuri unde barca se preteaza bine. Daca ma folosesc de ea 5-6-7 ani (presupunand ca nu o schimb intre timp) eu o sa ma declar multumit, o gonflabila in regim de siguranta cred ca nici nu trebuie folosita mai mult (mai ales nu pe Dunare), dupa perioada asta o schimbi cu alta noua ptr ca la cat costa o poti face. In plus e o barca usoara, cam 28 de kg toata full echipata (2,80 m), deci portabilitatea e mai mult decat ok.
O gonflabila ramane o gonflabila pana la urma, are limitele dar si avantajele ei insa daca voi vrea sa bag mai multi bani intr-o barca voi alege una de aluminiu sau de fibra care poate fi folosita o perioada mai lunga, in concordanta cu investitia facuta.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 08 Oct 2014, 18:00

ok, tu stii mai bine ce cauti si ce vrei, eu doar am exprimat o opinie bazata pe experienta mea personala.
daca vrei sa ti o barca pneumatica mai mult de 5 ani de zile, eu recomand sa se achizitioneze barci termosudate sau macar unele de firma consacrata care au confirmat de-a lungul timpului
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 08 Oct 2014, 18:19

Am comandat obiectul de 2.80 m si o sa revin cu impresii dupa prima partida in care o s-o folosesc, sa vad ce e de capul ei ... Daca lucrurile se vor aranja bine, in weekend ii fac presiunea in pneuri si o bag intre stiuci.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 08 Oct 2014, 20:39

nu ai inteles - toate sunt foarte ok cu plusuri si minusuri, problema se pune daca vrei sa le pastrezi si sa le utilizezi mai multi ani
eu eram pe lampa si super multumit de Baracuda mea, dar dupa 4 ani deja incepea sa de-a semne de oboseala si uzura prematura in sensul ca se dezlipeau elementele de pe ea, iar de anul asta aq inceput sa rasufle pe la imbinari
asadar, depinde foarte mult de ce vrei si cat doresti sa o exploatezi, defapt sa o pastrezi pt ca indiferent cat o exploatezi ea tot se uzeaza, imbatraneste lipitura.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 09 Oct 2014, 06:37

adiwolf scrie:nu ai inteles - toate sunt foarte ok cu plusuri si minusuri, problema se pune daca vrei sa le pastrezi si sa le utilizezi mai multi ani
eu eram pe lampa si super multumit de Baracuda mea, dar dupa 4 ani deja incepea sa de-a semne de oboseala si uzura prematura in sensul ca se dezlipeau elementele de pe ea, iar de anul asta aq inceput sa rasufle pe la imbinari
asadar, depinde foarte mult de ce vrei si cat doresti sa o exploatezi, defapt sa o pastrezi pt ca indiferent cat o exploatezi ea tot se uzeaza, imbatraneste lipitura.
Am inteles ce vrei sa spui inca de la prima ta postare si ti-am spus ca in anumite conditii ti-as da dreptate, in altele insa nu. Nu am de ce sa investesc 3500 - 4500 Ron pe o gonflabila fie ea si de firma cu care o sa ies de 7-10 ori pe an si atunci pe lacuri, nu o voi folosi intensiv, nu vreau sa fac cu ea curse de viteza pe Dunare, nu o s-o incarc cu 300 kg greutate ... Avand in vedere aceste lucruri eu zic ca o guma mai ieftina de sa zicem 15-1700 Ron o sa ma serveasca in mod decent.
Si ce e important in opinia mea este ca nefiind extrem de scumpa, dupa 5-6 ani de folosinta o poti vinde la 50% din valoare si poti cumpara una noua mai usor. Un Zodiac de 1000 Euro dupa 5-6 ani il dai tot la 50% din valoare insa pierderea in valoare absoluta este alta ... Ma rog, calculele se pot face in fel si chip, insa eu asa am gandit ca e bine ptr mine.

Scrie răspuns