Barca Ulyz si motor Hidea

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Barca Ulyz si motor Hidea

Mesaj de Poppy » 18 Oct 2010, 10:01

Stie cineva de existenta vreunui dealer Ulyz (http://www.ulyz.com/index.php?l=en) sau de calitatea acestor barci ? Dar de motoarele Hidea made in China (http://www.hidea.ws/en/article.html?Id=9) cunoaste cineva detalii ? Ajustez bugetul si caut solutii mai ieftine.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 18 Oct 2010, 10:08

m-am uitat si eu pe site-ul cu motoare. pretul l-ai vazut? la pretul de pe site se adauga taxe de transport si taxe vamale. cred ca ajunge mai scump ca un motor nou luat de la noi si despre care stii ce-i poate pielea...parerea mea.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 18 Oct 2010, 10:34

melculbeat scrie:m-am uitat si eu pe site-ul cu motoare. pretul l-ai vazut? la pretul de pe site se adauga taxe de transport si taxe vamale. cred ca ajunge mai scump ca un motor nou luat de la noi si despre care stii ce-i poate pielea...parerea mea.
Din cate stiu taxe vamale nu se aplica in cadrul U.E. iar pretul de transport este de 70,80 euro.

Mercury 15 CP, 2.108,00 euro
vs.
Hidea 15 CP, 1.592, 29 euro (transport inclus) (http://www.hidea.ws/en/article.html?Id=9)

Iar daca achizitionez si barca din acelasi loc motorul devine si mai ieftin (http://www.nautimarketshop.com/shop/en/ ... 13-15H.asp). Adica 1.943,10 euro + 70,80 euro transportul pentru o barca de 3,20 m si un motor de 15 CP noi. Adica 2.013,90 euro !!! Suspect de ieftin. Cu 54% mai ieftin decat cea mai buna Oferta din Romania. Allroundmarin As-Samba 330 + Mercury 15 CP = 3.090,00 euro (pret negociat).

Diferenta enorma. Problema este calitatea intre doua chinezarii, una cu staif (Mercury) cealalta fara (Hidea).

Si cea intre produs austriac (Allroundmarin) si cel italian (Nautiline).

:!:

Acum a aparut si barca Nautiline de care n-am auzit pe la noi (http://www.nautiline.com/en/page.html?Id=24).

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 18 Oct 2010, 12:07

Barca ulyz am eu, cel mai ieftin model din gama, Starter, si pot sa zic ca sunt foarte multumit de ea desi o am de aprox 6 luni. Are material destul de gros, si imi inspira siguranta. Am cumparat-o de pe ebay noua, la jumate de pret fata de catalog.

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 18 Oct 2010, 12:11

stefanflorin scrie:Barca ulyz am eu, cel mai ieftin model din gama, Starter, si pot sa zic ca sunt foarte multumit de ea desi o am de aprox 6 luni. Are material destul de gros, si imi inspira siguranta. Am cumparat-o de pe ebay noua, la jumate de pret fata de catalog.
Cu cat ai cumparat-o mai exact ? Defalcheaza te rog pretul barcii de cel al transportului.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 18 Oct 2010, 12:14

scz...am crezut ca ti le aduci din china:D
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 18 Oct 2010, 12:28

melculbeat scrie:scz...am crezut ca ti le aduci din china:D
Melcule, melcule, nu ma dau in vant sa cumpar motorul din Italia cu atat mai putin de la vecinii chinezi !

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Oct 2010, 12:30

Poppy scrie:
Melcule, melcule, nu ma dau in vant sa cumpar motorul din Italia cu atat mai putin de la vecinii chinezi !
Cumperi de unde vrei, dar ai grija ce faci cu GARANTIA, daca are asa ceva ... ca nu se stie cand ai nevoie si atunci ? ... cumperi alta ?

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 18 Oct 2010, 12:41

kzoli scrie:
Poppy scrie:
Cumperi de unde vrei, dar ai grija ce faci cu GARANTIA, daca are asa ceva ... ca nu se stie cand ai nevoie si atunci ? ... cumperi alta ?
Oare o fi suficienta garantia, eu ce fac dupa expirarea ei, trag barca pe uscat ? De o fi vreo trancota de motor.
Zic si eu, voi stiti mai bine.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 18 Oct 2010, 18:06

Poppy scrie:
stefanflorin scrie:Barca ulyz am eu, cel mai ieftin model din gama, Starter, si pot sa zic ca sunt foarte multumit de ea desi o am de aprox 6 luni. Are material destul de gros, si imi inspira siguranta. Am cumparat-o de pe ebay noua, la jumate de pret fata de catalog.
Cu cat ai cumparat-o mai exact ? Defalcheaza te rog pretul barcii de cel al transportului.
Eu am modelul starter de 1.8m cu 1.3m latime, pt unii e mica pt mine e perfecta deoarece pescuiesc singur, are o greutate care ma ajuta sa o manevrez la transport, pe mal, etc, (aprox 20kg doar barca) iar amicii mei au toti barcile lor. Nu are podea rigida sau chila insa oricum nu-mi sunt de trebuinta deocamdata. Am dat pe ea 145 de lire sterline +55 transportul (barca fara absolut nimic la ea) iar kitul complet pt ea m-ar fi costat vreo 85 de lire plus transport deci am considerat ca nu merita si mi-am luat din tara pompa cu dubla tractiune, vasle, bancheta improvizata si cu siguranta mai comfortabila decat ce mi se oferea in kit. Deci pt o barca cu placa de motor (maxim 4cp admis) stabila, destul de teapana si care are suficient loc pt a pescui lejer eu zic ca merita fiecare banut.
LE: apropo de garantie, barca a venit cu garantie 2 ani insa nu stiu daca mi-ar fi de folos tinand cont de distanta si de costul transportului.

Scrie răspuns