barca de fibra sau de aluminiu?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
barca de fibra sau de aluminiu?
Desi nu sunt un mare pescar sunt un fan al plimbarilor cu barca, in aceasta idee cred ca am ajuns bine aici unde pot culege cateva date despre ce ar trebui sa-mi achizitionez. In principiu o micuta ambarcatiune rigida pe care sa o pot pune sus pe portbagajul masinii si un motor termic, in principal silentios. Multumesc pentru orice sugestie sau oferta.
decat o micuta ambarcatiune pe care o poti pune pe masina, mai bine o gonflabila
o poti transporta in portbagaj, nu ocupa asa mult spatiu la depozitare acasa/garaj/magazie, este mult mai sigura decat o barcuta mica si usoara de fibra
eu am una si o folosesc cu motor termic, are podina de tego cap coada ( stau 2 insi in picioare ), 4 compartimente, 3,3 m lungime
tine motor pana la 15 cai, si am folosit-o si pe curent puternic....
stai comod, ai siguranta
ori iti iei o barca serioasa + peridoc, ori o gonflabila buna, ori o portabote
s-a mai discutat despre portabote, pentru cine n-are chef de gonflabile este solutia cea mai buna, dar cam scumpa.....
o poti transporta in portbagaj, nu ocupa asa mult spatiu la depozitare acasa/garaj/magazie, este mult mai sigura decat o barcuta mica si usoara de fibra
eu am una si o folosesc cu motor termic, are podina de tego cap coada ( stau 2 insi in picioare ), 4 compartimente, 3,3 m lungime
stai comod, ai siguranta
ori iti iei o barca serioasa + peridoc, ori o gonflabila buna, ori o portabote
s-a mai discutat despre portabote, pentru cine n-are chef de gonflabile este solutia cea mai buna, dar cam scumpa.....
Adica ai Kingfisher 330 M? Nu-i prea mare?danr scrie: eu am una si o folosesc cu motor termic, are podina de tego cap coada ( stau 2 insi in picioare ), 4 compartimente, 3,3 m lungime
stai comod, ai siguranta
Ma gandeam sa ma arunc si io dar oscilam intre 240 si 270 M

Si eu ma gandesc de ceva vreme sa imi iau o barca insa nu am gasit ceva ceva care sa fie optima(din punctul meu de vedere) in raportul functionalitate/pret.
Mi s-a parut interesanta Kingfisherul 270 insa nu stiu cat de practica e .
Incap in ea 2-3 persoane sau e recomandat sa mearga doar un singur om?!
Mi s-a parut interesanta Kingfisherul 270 insa nu stiu cat de practica e .
Incap in ea 2-3 persoane sau e recomandat sa mearga doar un singur om?!
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
- veteran
e perfecta, nu e mare! greu cu punerea ei pe apa, dar dormi in ea ca serifu', plus ca dai pe unde vrei cu ea, inclusiv la 20 de m de turbine!Tavi scrie:Adica ai Kingfisher 330 M? Nu-i prea mare?danr scrie: eu am una si o folosesc cu motor termic, are podina de tego cap coada ( stau 2 insi in picioare ), 4 compartimente, 3,3 m lungime
stai comod, ai siguranta
Ma gandeam sa ma arunc si io dar oscilam intre 240 si 270 M
-
- veteran
Tavi scrie:Andrei, eu o iau pt. pescuit.andrei-ovidiu scrie: e perfecta, nu e mare! greu cu punerea ei pe apa, dar dormi in ea ca serifu', plus ca dai pe unde vrei cu ea, inclusiv la 20 de m de turbine!
In aia pot "dormi" 2 persoane?
Si nu va vede lumea?

Eu zic ca una de fibra este mult mai comoda si durabila.
Te scuteste de o gramada de probleme cu ar fi: montarea, umflarea, dezumflarea, uscarea, impachetarea gonflabilei la fiecare pescuit.
In plus la o gonflabila trebuie sa fi atent sa nu o intepi, sa nu o zgarii etc. Uneori mai si explodeaza (cum am auzit ca s-a intamplat cu mai multe kingisher anul asta). In sezonul rece materialul devine rigid, existand pericolul sa se crape.
De asemenea, la depozitare gonflabila trebuie sa o tii in casa, ferita de temperaturi negative, umezeala etc
In sfarsit, una de fibra de sticla te tine pana la pensie sau pana o vinzi, pe cand o gonflabila are o durata de viata mai scurta sau mai lunga, in functie de material.
Chiar si la pret cea de fibra e mai ieftina. Un exemplu:
http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... 1&itemid=1
Te scuteste de o gramada de probleme cu ar fi: montarea, umflarea, dezumflarea, uscarea, impachetarea gonflabilei la fiecare pescuit.
In plus la o gonflabila trebuie sa fi atent sa nu o intepi, sa nu o zgarii etc. Uneori mai si explodeaza (cum am auzit ca s-a intamplat cu mai multe kingisher anul asta). In sezonul rece materialul devine rigid, existand pericolul sa se crape.
De asemenea, la depozitare gonflabila trebuie sa o tii in casa, ferita de temperaturi negative, umezeala etc
In sfarsit, una de fibra de sticla te tine pana la pensie sau pana o vinzi, pe cand o gonflabila are o durata de viata mai scurta sau mai lunga, in functie de material.
Chiar si la pret cea de fibra e mai ieftina. Un exemplu:
http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... 1&itemid=1
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.